Εξι άνθρωποι με πάθος τσουγκρίζουν παλόμες Don Julio στο μυκονιάτικο Alemagou.

Ένας σχεδιαστής κοσμημάτων. Ένας chef patissier. Mια ζωγράφος. Μια κεραμίστρια. Δύο αρτοποιοί. Τι μπορεί να ενώνει αυτούς του έξι διαφορετικούς -εκ πρώτης όψεως- ανθρώπους, να τους φέρνει σε μια παρέα υπό την αύρα της Μυκόνου και να τους κάνει να χαίρονται με την καρδιά τους το φετινό καλοκαίρι;

Θα μπορούσε να πει κανείς ο ήλιος, το χρώμα του νησιού, η ξεγνοιασιά των διακοπών, ένα καλό φαγητό ή ένα καλό ποτό. Όλα τούτα είναι σωστά και εν ισχύ. Πάνω από όλα, όμως, τους ένωσε το πάθος τους γι’ αυτό που κάνουν. Καθώς μάλιστα φρόντισαν να «βρέξουν» το πάθος τους με εκλεκτή τεκίλα Don Julio, η συνάντηση απέκτησε και ένα ακόμη επίπεδο δημιουργικής «όσμωσης».

Πέντε διαφορετικές εκδοχές της Don Julio. Από την κλασική λευκή με την υφάλμυρη ορεκτική γεύση ως την εκλεκτή 1942 που είναι περιζήτητη στα ακριβά τραπέζια της Μυκόνου.

Οι πέντε δημιουργικοί άνθρωποι βρήκαν ένα πρώτο σημείο ταύτισης με την Don Julio, κι αυτό είναι το πάθος για δημιουργία. Κάτι ξέρουν, άλλωστε, από ιδέες που μετουσιώνονται σε έργα ο Παΐσιος Μεντεσίδης (σχεδιαστής κοσμημάτων), οι Ιάνθη Μιχελάκη και Μαρία Αλαφούζου (το δίδυμο της Kora Bakery), ο Κρίτων Πουλής (Chef Patissier του Bon Bon Fait Maison), η Μελίνα Κόαν (ζωγράφος) και η Δήμητρα Γρίβα (εικαστικός).

Ο Don Julio González μετέφερε στην tequila του την αγάπη, το πάθος και την αφοσίωση.

Συναντήθηκαν στη Μύκονο, μοιράστηκαν στις ιδέες τους -ο καθένας στον δικό του τομέα- και τσούγκρισαν τα ποτήρια τους με τεκίλα Don Julio. Αν γνωρίζεις την ιστορία αυτής της τεκίλα, εύκολα βρίσκεις συνάφειες με αυτούς τους πέντε δημιουργούς.

Ο δημιουργός του spirit, Don Julio González, από το Jalisco του Μεξικό, ήθελε από μικρός να φτιάξει μια μοναδική tequila για την οποία θα μιλάει όλος ο πλανήτης. Ήταν τέτοιο το πάθος και η ζέση του που, ενώ το ποτό του άρχισε να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, ο ίδιος έμεινε στη γενέτειρά του βελτιώνοντας το διαρκώς. Κάπως έτσι φτιάχτηκε ο μύθος της tequila Don Julio.

H Don Julio Reposado στο εργαστήριο της Μελίνας Κόαν.

O Don Julio González με τ’ όνομα, ίδρυσε ένα πρότυπο αποστακτήριο όπου οι επόμενες γενιές θα εργαζόταν με το ίδιο πάθος για την ποιότητα και τη δεξιοτεχνία, διαιωνίζοντας το όραμα ενός ανθρώπου που έφερε την επανάσταση στην tequila.

Θα βρείτε τη Don Julio στη Φτελιά να συνοδεύει τα signature, μεσογειακά πιάτα του εστιατορίου.

Δείτε το βίντεο της συνάντησης των 5 δημιουργών:


Από τη στιγμή που η Don Julio είναι μια διεθνής tequila, πια, δεν θα μπορούσε να λείπει από τα μπαρ της Μυκόνου. Θα έλεγε κανείς ότι το ξερό τοπίο, η αλμύρα στον αέρα, τα χρώματα της γης είναι το ιδανικό οπτικό και αισθητικό σκηνικό τουλάχιστον από αυτή την ευρωπαϊκή μεριά του ατλαντικού, για να γευτείς μια σοβαρή τεκίλα.

Θα την βρει κανείς στη Φτελιά να συνοδεύει τα signature, μεσογειακά πιάτα του εστιατορίου όπως και τους φρενήρεις ήχους διεθνώς αναγνωρισμένων DJs που φέρνει το group Pacha. Την βρίσκεις, επίσης “απέναντι”, στο Alemagou, για μια all-day  εμπειρία ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα. Και στο πάντα uber-κεφάτο Jackie O’ για ξέφρενα πάρτι που ταιριάζουν, άλλωστε, στην ψυχοσύνθεση του νησιού.

O Παΐσιος Μεντεσίδης είναι γνωστός για τα χειροποίητα κοσμήματά του.

O Παΐσιος Μεντεσίδης είναι λάτρης του έθνικ.

Ποιοί είναι όμως οι 5 δημιουργοί; O Παΐσιος Μεντεσίδης επηρεάστηκε από τον πατέρα του και ξεκίνησε να φτιάχνει τα δικά του χειροποίητα κοσμήματα. Το καθένα κρύβει και μια ιστορία και είναι δουλεμένα εξ’ ολοκλήρου στο χέρι. Είναι λάτρης του έθνικ κάτι που φαίνεται στα σχέδια του που έχουν ιδιαίτερα κοψίματα και σχήματα, αλλά και μια αισθητική παρελθόντος.

Ο Κρίτων Πουλής είναι ένας καλλιτέχνης της ζαχαροπλαστικής.

Ο Κρίτων Πουλής είναι ένας καλλιτέχνης της ζαχαροπλαστικής.

Ο Κρίτων Πουλής είναι ένας καλλιτέχνης της ζαχαροπλαστικής. Έχοντας ως ορμητήριο του το Bon Bon Fait Maison στην οδό Πολυδεύκους 39 στον Πειραιά και με γνώσεις που έρχονται από τις διεθνείς συνεργασίες του, δημιουργεί γλυκά που λένε κι αυτά τη δική τους ιστορία. Δεν γίνεται να μην δοκιμάσετε τις ιδιαίτερες γεύσεις των παγωτών του μέσα σε λαχταριστά μπριός, Επίσης, μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε και τα μακαρόν του.

Λευκή τεκίλα στην Kora Bakery; Γιατί όχι;

Οι Ιάνθη Μιχελάκη και Μαρία Αλαφούζου δημιούργησαν έναν μεταμοντέρνο φούρνο στο Κολωνάκι.

Οι Ιάνθη Μιχελάκη και Μαρία Αλαφούζου είναι το δίδυμο του Kora Bakery. Όπου Kora Bakery είναι ένας μεταμοντέρνος φούρνος στο Κολωνάκι. Θα βρείτε καρβέλια για κάθε προτίμηση (έχουν ψωμί ακόμη και με σοκολάτα και μέλι), αφράτες focacce και βιενουαζερί με απίστευτες γεύσεις. Οπως είναι κατανοητό, δεν μιλάμε για έναν απλό φούρνο γειτονιάς.

Η ζωγράφος Μελίνα Κόαν με τον Παϊσιο Μεντεσίδη.

Η Μελίνα Κόαν είναι μια ζωγράφος που δημιουργεί στο αστικό τοπίο.

Η Μελίνα Κόαν είναι μια ζωγράφος που ο δρόμος, το αστικό τοπίο, της δίνει το απαραίτητο έναυσμα για να δημιουργήσει τα έργα της. Είναι σίγουρο πως πολλά από αυτά τα έχετε συναντήσει σε δρόμους της πόλης, απλώς δεν γνωρίζετε ότι έχουν προέλθει από τα δικά της χέρια. Τα έργα της χαρακτηρίζονται από χρώμα, παιχνίδι, ρομαντική διάθεση και αισιοδοξία.

Η Δήμητρα Γρίβα ασχολείται με τη ζωγραφική, αλλά και με την εταιρία επεξεργασίας προϊόντων τσιμέντου που διατηρεί.

Η Δήμητρα Γρίβα γράφει ποίηση και δημιουργεί πίνακες σε μασίφ καμβά από μπετόν.

Η Δήμητρα Γρίβα είναι μια πολυσχιδής προσωπικότητα. Γράφει ποίηση και μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στη ζωγραφική και στην εταιρία επεξεργασίας προϊόντων τσιμέντου που έχει στην κατοχή της. Έχει καταφέρει να συνδυάσει τις δύο αυτές αγαπημένες της ασχολίες και να δημιουργήσει πίνακες μοναδικούς σε μασίφ καμβά από μπετόν.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που και οι έξι δημιουργοί κατατείνουν σε έναν κοινό τόπο: στο πάθος να αφήσουν ευδιάκριτο το χνάρι τους. Οπως έκανε και ο Don Julio με την τεκίλα του.

Το ενδιαφέρον «δίλημμα» (σε πέντε εκδοχές, όμως) που μας θέτει η tequila Don Julio είναι ποια θα επιλέξουμε, ποια ταιριάζει στις δικές μας γεύσεις. Ισως μια μικρή, αλλά ακριβής περιγραφή να μας δώσει το κίνητρο να διαλέξουμε: Η Don Julio είναι εξαιρετικά ισορροπημένη tequila. Εχει απαλή αίσθηση στον ουρανίσκο, με λεπτό άρωμα εσπεριδοειδών και βοτάνων που αφήνει μια δροσερή, υφάλμυρη επίγευση.

H Don Julio Blanco ξεχωρίζει για τα αρώματα πιπεριού, με νότες ορυκτότητας και εσπεριδοειδή, όπως lime και ροζ grapefruit. Η χρυσαφένια Don Julio Reposado θα σας βγάλει αρώματα αμυγδάλου-καρύδας και λευκής σοκολάτας. Η Don Julio Anejo είναι tequila 18 μηνών κι έχει ωριμάσει σε αμερικανικά βαρέλια. Η γεύση της είναι πιο πολύπλοκη με εκφράσεις μαγειρεμένης αγαύης, άγριου μελιού και βουτύρου που εγχέεται με δρυ.

Η Don Julio 70 στην αρχή προσφέρει νότες εσπεριδοειδών και βοτάνων και στο τέλος γεμάτη, γλυκιά και απαλή επίγευση. Τέλος, η Don Julio 1942 είναι μια από τις λίγες κορυφαίες tequila του κόσμου. Έχει μεγάλη κομψότητα και διάρκεια με απίστευτα ενσωματωμένο το αλκοόλ (χωρίς κάψα) και ίχνη καραμέλας και βανίλιας στην πιο φίνα εκδοχή τους.

 

//Παρακαλείσθε να μην προωθείστε το παρόν σε άτομα κάτω των 18 ετών
Απολαύστε υπεύθυνα

 

Διαβάστε ακόμα, Βότκα CÎROC: η γαλλική joie de vivre συναντά τις νύχτες της Μυκόνου.

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top