Pr1-marea

Διπλοζύμωτη, αφιλτράριστη και απαστερίωτη. Από την μικροζυθοποιία «Έλιξη».

Το όνομά της αναφέρεται στον ομώνυμο όρο της ναυτικής γλώσσας για την παλίρροια (στα ιταλικά), καθώς και στο ομότιτλο ποίημα του Νίκου Καββαδία που περιλαμβάνεται στη συλλογή του «Πούσι» ‒και έχει μελοποιηθεί από τον Θάνο Μικρούτσικο. «Το εργαστήριό μας βρίσκεται στη Χαλκίδα, οπότε, λόγω εντοπιότητας αποφασίσαμε να δώσουμε στην ονομασία ένα χαρακτηριστικό της, όπως είναι η Παλίρροια του Ευρίπου», μας είπε ο γενικός διευθυντής της μικροζυθοποιίας «Έλιξη», Παντελής Αβραμίδης. «Υπάρχει και μεγάλη αγάπη στον Καββαδία, οπότε ήρθαν και ταίριαξαν όλα!», προσθέτει με ενθουσιασμό.

Η Marea είναι η νέα διπλοζύμωτη, αφιλτράριστη και απαστερίωτη Double Malt Ale μπίρα της μικροζυθοποιίας «Έλιξη», που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του πρόσφατου 2ου Gastronomy Fair: πρόκειται για τη δεύτερη μπίρα της «Έλιξης» ‒έχει προηγηθεί η Delphi. Παρασκευάζεται από 5 δημητριακά (κριθάρι, βρώμη, σιτάρι, ρύζι, αραβόσιτο), η ελαφρώς γλυκιά γεύση των οποίων συνδυάζεται με την πικράδα του λυκίσκου αφήνοντας μια έντονη επίγευση διαρκείας, και το χρώμα της είναι βαθύ χρυσαφί με πορτοκαλί ανταύγειες.

Τις μη επιστρεφόμενες φιάλες των 330 ml της Marea (αλκοόλ: 5,4%) θα «ντύνουν» (ωραία και μοντέρνα ιδέα) διαφορετικές σε κάθε παρτίδα ετικέτες-κόμικς με σκίτσα του Πέτρου Χριστούλια και ιστορίες του δημοσιογράφου Ηλία Κανέλλη, που θα αντλούν, προφανώς, την έμπνευσή τους από τη θάλασσα.

«Έλιξη»: 25ης Μαρτίου 12, Λυκόβρυση Αττικής, τηλ. 210 8003325

Διαβάστε ακόμα: Από εδώ ψωνίζει για το εστιατόριο και το σπίτι του ο Χριστόφορος Πέσκιας

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top