Πάνω στο βράχο, σε συνέχεια  του club και με θέα τη θάλασσα, απλώνεται το -αναβαθμισμένο φέτος- εστιατόριο του Island.

Υπάρχουν διάφορα πράγματα που σηματοδοτούν την… έναρξη του καλοκαιριού: η αύξηση της θερμοκρασίας, τα αέρινα ντυσίματα στους δρόμους του κέντρου, οι μικρές αποδράσεις στις κοντινές παραλίες τα Σαββατοκύριακα. Και η επιστροφή των Gastronomy Wednesdays στο Island, στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Το γαστρονομικό ραντεβού που έγινε θεσμός, έρχεται για μια ακόμη φορά στο εστιατόριο του Island. Πάνω στο βράχο, σε συνέχεια  του club και με θέα τη θάλασσα, στις 29 Μαΐου ο βραβευμένος με ένα αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης θα κάνει την αρχή «καταλαμβάνοντας» την κουζίνα του Island, για να προτείνει μια διαφορετική fine dining εμπειρία.

Το μενού του Κυριάκη στο Island θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, λαγόχαρτο με παγωτό μαύρης τρούφας και αγκινάρα με καφέ arabica και espuma αυγολέμονο.

Ο Παύλος Κυριάκης είναι ο Executive Chef του βραβευμένου Gallina στην Αθήνα ενώ απέκτησε το αστέρι του στην κουζίνα του Zillers.

Παύλος Κυριάκης, ο σεφ πίσω από το βραβευμένο Gallina

Ο σεφ Παύλος Κυριάκης σπούδασε μαγειρική στην Αθήνα και εργάστηκε στο βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin εστιατόριο Σπονδή για 6 χρόνια, θητεύοντας δίπλα στους Arnaud Bignon, Eric Frechon, William Mahi και Michel Del Burgo.

Η συνέχειά του ήταν εξίσου εντυπωσιακή, καθώς το βιογραφικό του περιλαμβάνει μερικά από τα πλέον φημισμένα εστιατόρια σε Ευρώπη και Αμερική, όπως το κορυφαίο Pierre Gagnaire στο Παρίσι, το Benu στο Σαν Φρανσίσκο και το Azurmendi στο Μπιλμπάο.

Από το 2016 έως το 2019 είχε τη θέση του Executive Chef στο Lycabettus Restaurant του ομίλου Andronis στη Σαντορίνη, ενώ στη συνέχεια απέκτησε το πρώτο του αστέρι Michelin στο The Zillers στην Αθήνα. Το 2023, ο Executive Chef του βραβευμένου Gallina στην Αθήνα, βρέθηκε στην πρώτη θέση στη λίστα και του FNL guide με τους 100 πιο επιδραστικούς Έλληνες σεφ.

Το μενού της βραδιάς

Οι εκπλήξεις του σεφ
Καπνιστό χέλι, Κατσίκα από παντζάρι, Μοσχάρι papadum.

Λαυράκι
Λαυράκι ταρτάρ με μαϊντανό και χαβιάρι oscietra.

Λαγόχαρτο
Τρεις υφές από λαγόχαρτο με παγωτό μαύρης τρούφας.

Αγκινάρα
Με σελινόριζα, καφέ arabica και espuma αυγολέμονο.

Καλκάνι
Στρείδια, λευκά σπαράγγια και λουίζα.

Εσπεριδοειδή
Λεμόνι, ροζ γκρέιπφρουτ και λουλούδια.

Σοκολάτα 66%
Καραμέλα, καφές και μπαχαρικά.

 

//Πληροφορίες
Που: Island (27o χλμ Αθηνών – Σουνίου, Βάρκιζα)
Πότε: Τετάρτη 29 Μαΐου
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2109653563
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Διαβάστε ακόμα: To Barolo στην καλύτερή του φάση, με νέο σεφ

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top