Εκκίνηση στο εστιατόριο Lauda με δημιουργίες του τριάστερου Emmamuel Renaut.

Γαστρονομικός «χαμός»! Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση: κάτι κάνει το ελληνικό καλοκαίρι στους αναγνωρισμένους σεφ. Σαν κάτι να τους «γνέφει» και να τους προδιαθέτει ευχάριστα να το ζήσουν από κοντά κάνοντας αυτό που ξέρουν καλύτερα: δημιουργώντας εντυπωσιακά, παγκόσμιας κλάσης πιάτα.

Τα γαστρονομικά φεστιβάλ πολλαπλασιάζονται. Μετά το Sani Gourmet της Χαλκιδικής, το Daios Culinary Journeys του Λασιθίου και άλλες γκουρμέ συναντήσεις κορυφής, σειρά παίρνει η Σαντορίνη.

Με θέα τη μαγευτική Καλντέρα, ξεκινάει σήμερα (13/6) το γαστρονομικό φεστιβάλ του ομίλου Andronis, έχοντας ως βασικό σκοπό να προσφέρει «αστεράτες» γευστικές εμπειρίες. Σ’ αυτό συνηγορεί και το εντυπωσιακό line-up των προσκεκλημένων σεφ, κάτι σαν γαστρονομικό all-star game.

Στα τρία εστιατόρια του ομίλου Andronis θα δημιουργήσουν σεφ που συνολικά έχουν κατακτήσει 13 αστέρια Michelin.

Συνολικά, από τις 13 Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου θα παρελάσουν 13 αστέρια Michelin από τα πολυβραβευμένα εστιατόρια Lycabettus (Andronis Luxury Suites), Lauda (Andronis Boutique Hotel Oia) και Τhroubi (Αndronis Concept). Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης ξεκινάει με τον πασίγνωστο σεφ Emmamuel Renaut και τον παγκόσμια αναγνωρισμένο Έλληνα Φίλιππο Χρονόπουλο.

Αριστερά: ο γάλλος σεφ Emmanuel Renaut. Δεξιά: ο έλληνας σεφ Philip Chronopoulos

Στις 13 & 14 Ιουνίου: Ο τριάστερος Emmanuel Renaut, chef-patron του Flocons de Sel στις γαλλικές Άλπεις και «ηθικός αυτουργός» των γεύσεων του εστιατορίου Lauda του Andronis Boutique Hotel, έρχεται μαζί με τον διάστερο Έλληνα chef, Philip Chronopoulos στην Οία και στο Lauda.

Ο Alex Dilling και ένα από τα χαρακτηριστικά του πιάτα.

Επίσης, στις 13 & 14 Ιουλίου: Ο Alex Dilling, προηγουμένως executive chef στο φημισμένο και βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin εστιατόριο The Greenhouse και τώρα στο λονδρέζικο Cafe Royal, μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του στη βεράντα του Lycabettus, του εστιατορίου που έγινε εξώφυλλο στο “Νational Geographic 2022 Annual edition for Food Journeys of a Lifetime”.

Το εστιατόριο Lycabettus.

Στις 20 & 21 Ιουλίου: Βραζιλιάνος με ιταλικές ρίζες, ο Marcelo Ballardin, είναι ένας νέος chef που  κατάφερε με τα γευστικά ταχυδακτυλουργικά του και το ισχυρό προσωπικό γαστρονομικό του στιλ να κερδίσει τις εντυπώσεις, αλλά και το πρώτο του αστέρι για το εστιατόριο OAK στο Βέλγιο. Θα μας συστηθεί στη βεράντα του Lycabettus.

Ο Luca Piscazzi του Pelagos (φωτογραφία: Taphteam για το Andro).

Στις 26 & 27 Ιουλίου: Ο Luca Piscazzi ακόνισε το ταλέντο του γυρίζοντας όλον τον κόσμο. Από τη Ρώμη στο Χονγκ Κονγκ κι από το Πεκίνο στο Λονδίνο, στο «La Dame de Pic» της επιδραστικής σεφ Anne Sophie Pic, όπου κατάφερε να κερδίσει δύο αστέρια, πριν μετακομίσει στην Ελλάδα και στο εστιατόριο «Pelagos» του Four Seasons. Τώρα έρχεται στη Σαντορίνη και μας ταξιδεύει στην γαστρονομική του τέχνη στο εστιατόριο Lauda.

Το εστιατόριο Throubi.

Στις 3 & 4 Αυγούστου: O Lewis Barker στο εστιατόριο Lycabettus για δύο βράδια θα μας ταξιδέψει στο γαστρονομικό του όραμα, το οποίο σμιλεύτηκε σε κορυφαία εστιατόρια του κόσμου. Η πορεία του ξεκίνησε όταν ήταν μόλις 15 και κατάφερε να κερδίσει αστέρι Michelin από το πρώτο του μόλις εξάμηνο (!) στο εστιατόριο Sommer στη Σιγκαπούρη.

Δημιουργία του Christophe Hay.

Τέλος, στις 30 & 31 Αυγούστου: Η δημιουργικότητα και οι εξαιρετικές μαγειρικές του ικανότητες του Christophe Hay, θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον για δύο βράδια στο εστιατόριο Throubi. Ο chef owner του Fleur de Loire, βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin, προσγειώνει στη Σαντορίνη τη γαστρονομική υπεροχή του.

 

//Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, εδώ.

 

Διαβάστε ακόμα: 5o Culinary Journeys στο Daios Cove. Το διεθνές φεστιβάλ γεύσης της Κρήτης έγινε θεσμός.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top