Το GB Corner Gifts & Flavors του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία είναι ίσως η πιο γιορτινή «γωνία» του κέντρου.

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες ετοιμάζω την λίστα με τα δώρα που «πρέπει» να κάνω. Βάζω το πρέπει σε εισαγωγικά γιατί είναι κάτι που δεν μου το επιβάλει κάποιος ή έστω το πνεύμα των γιορτών, αλλά είναι απλώς κάτι που μου αρέσει και χαίρομαι ειλικρινά να κάνω.

Βέβαια από την άλλη, τις περισσότερες φορές καταλήγει να γίνεται μια σπαζοκεφαλιά μιας και όλους θέλεις να τους ευχαριστήσεις και σε όλους θέλεις να χαρίσεις κάτι χρήσιμο, αλλά και συνάμα πρωτότυπο. Μια σπαζοκεφαλιά που όμως έχει την χάρη της και προσπαθώ να την απολαμβάνω κάθε χρόνο, όσο κι αν με ταλαιπωρεί.

Συνθέσεις για κάθε γούστο, ιδανικές για δώρο.

Διαλέξτε μια από τις συνθέσεις δώρων του ξενοδοχείου που συσκευάζονται σε κομψά κουτιά.

Οι βόλτες, λοιπόν, στο κέντρο ξεκινούν και μαζί τους η αναζήτηση των δώρων για τους αγαπημένους. Και αφού μιλάμε για το κέντρο της Αθήνας, δεν γίνεται να μην περάσω από το GB Corner Gifts & Flavors του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία.

Είναι ίσως η πιο γιορτινή «γωνία» του κέντρου και το κατάλληλο σημείο για να βρω πρωτότυπες λύσεις και ιδέες για τα δώρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Σαν αυτές τις συνθέσεις δώρων του ξενοδοχείου που συσκευάζονται σε κομψά κουτιά.

Κορμοί δια χειρός Arnaud Larher ή σοκολατένιες φιγούρες; Και τα δύο.

Μην παραλείψετε το panettone του νέου Pastry Chef Αλέξανδρου Κούφα.

Όμως, είναι και τα γλυκά του GB Corner Gifts & Flavors που δεν γίνεται να μην τα προσέξεις. Εκείνο το λαχταριστό panettone που φέρει την υπογραφή του νέου Pastry Chef Αλέξανδρου Κούφα, το έχω βάλει στο μάτι από την πρώτη στιγμή που μπήκε στη ζεστή, εορταστική γωνιά του ξενοδοχείου.

Παρασκευάζεται με προζύμι από ξινόμηλο και ζάχαρη και περιέχει δυο εξαιρετικά είδη σοκολάτας, ξύσμα τριών εσπεριδοειδών, βανίλια τόνκα και μαύρο κάρδαμο. Γίνεται να μην το πάρω για δώρο ή για το σπίτι; Δεν γίνεται.

Είναι τόσο λαχταριστά όσο φαίνονται.

Είναι όμως και οι συναρπαστικοί κορμοί που ετοιμάζει αποκλειστικά για το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία ο βραβευμένος Γάλλος Pastry Chef Arnaud Larher σε μια πληθώρα γεύσεων που κοσμούν την  βιτρίνα του GB Corner. Και εγώ κάθομαι μπροστά στη βιτρίνα αυτή και δεν ξέρω τι να διαλέξω: την Bûche (ο κορμός είναι θηλυκός στα γαλλικά) Babylone με γιαούρτι και κόκκινα φρούτα, την Bûche Toulouse Lautrec με τέσσερις υφές σοκολάτας, την Saint Honoré με καραμελωμένα σου, κρέμα βανίλια, σαντιγί και πραλίνα, την Pomme de Pin με σκούρα σοκολάτα, σοκολάτα γάλακτος και τραγανή πραλίνα με καραμελωμένους κόκκους ρυζιού, την Pavlova Citron με κρέμα και compote λεμονιού ή μήπως την Bûche Regalade με τρεις υφές από κάστανο και ρούμι; Δύσκολη επιλογή, αλλά τελικά καταλήγω, και φεύγοντας παίρνω έναν κορμό και για εμένα: εκείνον με τη σκούρα σοκολάτα και την τραγανή πραλίνα.

Oι κορμοί που ετοιμάζει κάθε χρόνο ο βραβευμένος Γάλλος Pastry Chef Arnaud Larher είναι ταυτισμένοι με τα εορταστικά τραπέζια.

Φορτωμένος με τσάντες και γεμάτος χαρά που τελικά η φετινή σπαζοκεφαλιά των δώρων λύνεται –και μάλιστα με γλυκό τρόπο– περνάω μια βόλτα από το γιορτινό lobby της Μεγάλης Βρεταννίας για να χαζέψω το τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο που κάθε χρόνο στολίζεται με πολλά φωτάκια και όμορφα στολίδια.

Συνδυάστε σε μια σύνθεση μια σαμπάνια με αρωματικά κεριά, μικροαντικείμενα, αλλά και γλυκά.

Η αλήθεια είναι ότι το ζηλεύω αυτό το πανύψηλο δέντρο, όπως ζηλεύω και τους υπερμεγέθεις Καρυοθραύστες με τις στολές τους που στέκονται στην είσοδο καλωσορίζοντας τους επισκέπτες. Πάντα ήθελα έναν τέτοιο για το σαλόνι μου. Αρκούμαι στο να βγάλω την καθιερωμένη φωτογραφία μαζί τους, και χαρούμενος για τα ψώνια μου τραβάω για το σπίτι να ανοίξω το panettone που το λιγουρεύομαι εδώ και ώρα.

 

//GB Corner Gifts & Flavors, Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία – Βας. Γεωργίου Α’1 105 64 Πλατεία Συντάγματος, τηλ. 210 3330 750, www.grandebretagnestore.com.

 

Διαβάστε ακόμα: Il Giardino Segreto. Nέο ιταλικό μενού στο Atrium του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top