Ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης αποκαλύπτει στην Μάμος Διαδικτυακή Ραδιοφωνία τα πάθη και τα λάθη του.

Κάθε επιτυχία έχει στην «καρδιά» της μικρές αποτυχίες. Ο Σάμουελ Μπέκετ έλεγε πως στόχος του ανθρώπου είναι να προσπαθεί κάθε φορά να αποτυγχάνει καλύτερα. Όλοι οι μεγάλοι δημιουργοί (ο καθένας στον τομέα του) μπορούν να διηγηθούν κάμποσες ιστορίες λαθών έως τη στιγμή του μεγάλου «σωστού».

Το συμπέρασμα: Αν κυνηγάς κάτι με πάθος, αν πιστεύεις πως αυτό που κάνεις είναι στη σωστή κατεύθυνση και ακριβώς στο κέντρο της έμπνευσής σου, οφείλεις να το ακολουθήσεις έως το τέλος, γνωρίζοντας πως τα μικρά λάθη της ενδιάμεσης πορείας είναι αναπόδραστα – αλλά τελικά – πολύτιμα.

Ανεξάρτητα από τις διαφορετικές συνθήκες που μπορεί να βιώνει κανείς, το σίγουρο είναι πως οι προσωπικοί μας στόχοι πρέπει να είναι σαν σημαία στον ιστό της ζωής μας. Να παραμένουν ασίγαστοι, να τους βλέπουμε ως προκλήσεις. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πως το μέτρο του πάθους μας είναι ένα μέτρο ζωής. Είναι η κινητήριος δύναμη που κρύβεται βαθιά μέσα μας. Τροφοδοτείται από την τόλμη μας και την επιμονή μας.

Παρουσιαστές στην Μάμος Διαδικτυακή Ραδιοφωνία είναι οι Λάμπρος Φισφής και Διονύσης Ατζαράκης.

Κάπως έτσι φτιάχτηκε η μπύρα Μάμος. Αν δεν υπήρχε το πάθος του δημιουργού της, ποτέ δεν θα είχε φτάσει στα ποτήρια μας. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το πάθος ενώνει το χθες με το σήμερα, την πρώτη απόπειρα με την αριστοτεχνία, την πίστη με την επιστήμη. Στην περίπτωση της μπύρας Μάμος  το ασίγαστο πάθος (που αναφέραμε προηγουμένως ως προαπαιτούμενο) και το άπαυστο μεράκι είναι τα «μυστικά» συστατικά της. Όπως άλλωστε και της ζωής. Εξάλλου, χωρίς αυτά η καθημερινότητα είναι άγευστη και «νερωμένη».

Αυτό που πρέπει να κρατάμε γερά στη σκέψη μας είναι ότι στη ζωή η έννοια της επιτυχίας είναι κάτι σχετικό.

Για όλα αυτά και άλλα πολλά, συντονιστείτε στην «Μάμος Διαδικτυακή Ραδιοφωνία». Ο τρόπος είναι εύκολος. Μέσω podcast θα μπορείτε να ακούσετε ιστορίες που ζυμώθηκαν με πάθος, με παρουσιαστές τους Λάμπρο Φισφή και Διονύση Ατζαράκη

Εκλεκτοί καλεσμένοι θα μιλούν για το δικό τους πάθος και ό,τι πήγε λάθος, σε κουβέντες με ΜΑΜΟΣ. Πρώτος καλεσμένος θα είναι ο ηθοποιός Πυγμαλίων Δαδακαρίδης που θα τον ακούσουμε να μας μιλάει για άπειρες πρόβες, για τους Αγαμους Θύτες και για πολλά χαλασμένα μικρόφωνα.

Ακούστε το επεισόδιο 

Αυτές οι ιστορίες είναι ένα καλό μάθημα για το πώς μικρά λάθη μετατρέπονται σε μεγάλα «σωστά», με την προϋπόθεση το πάθος να παραμένει πάντα αναμμένο μέσα μας.  Αυτό που πρέπει να κρατάμε γερά στη σκέψη μας είναι ότι στη ζωή η έννοια της επιτυχίας είναι κάτι σχετικό. Συχνά αναδύεται μέσα από… αποτυχίες, λάθη, αμφιβολίες και ανασφάλειες. Κοινός παρονομαστής είναι πάντα το πάθος και η επιμονή, παρά τις όποιες «σφαλιάρες» μας βρίσκουν στην πορεία.

H μπύρα ΜΑΜΟΣ ξεκίνησε το 1876, όταν ο Λορέντζος Μάμος ίδρυσε το ζυθοποιείο του στην Πάτρα, για να ακολουθήσει μια πορεία 100 χρόνων γεμάτη βραβεία και διακρίσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος εξάλλου κινείται και το τηλεοπτικό trailer της Μπύρας Μάμος. Οι παρουσιαστές αναλαμβάνουν δύο αντίθετους ρόλους και παίρνουν µία ανατρεπτική συνέντευξη σε λογική ping-pong challenge.

Ο ένας παρουσιαστής θα έχει τον ρόλο του καλού (ο «Πάθος») που θα επικροτεί, θα επιβραβεύει, θα εξυμνεί τον καλεσμένο μέσα από τις ερωτήσεις του, και ο άλλος θα έχει τον ρόλο του “κακού” (ο «Λάθος») που θα αμφιβάλει  για την ιδέα, θα αποδοκιμάζει και θα πραγματοποιεί όλες τις δύσκολες ερωτήσεις, προκαλώντας µία χιουμοριστική αμηχανία.

Oι ιστορίες στη Μάμος Διαδικτυακή Ραδιοφωνία είναι ένα καλό μάθημα για το πώς μικρά λάθη μετατρέπονται σε μεγάλα «σωστά»

Για όσους δεν γνωρίζουν, η μπύρα ΜΑΜΟΣ ξεκίνησε το 1876, όταν ο Λορέντζος Μάμος ίδρυσε το ζυθοποιείο του στην Πάτρα, για να ακολουθήσει μια πορεία 100 χρόνων γεμάτη βραβεία και διακρίσεις. Ο γιος του, Πέτρος Μάμος, ήταν ο πρώτος διπλωματούχος Έλληνας ζυθοποιός. Με τη φροντίδα, τη γνώση και το μεράκι του, έδωσε νέα πνοή στην ελληνική ζυθοποιία, με έμφαση στην ποιότητα και την καινοτομία. Χρησιμοποίησε εξαιρετικές ποικιλίες βύνης, λυκίσκου και μαγιάς, και εξέλιξε τις παραδοσιακές συνταγές με δικές του νέες τεχνικές.

Μια ελληνική μπύρα που εξαγόταν στο εξωτερικό και ήταν το πρώτο ελληνικό προϊόν ζύθου το οποίο έλαβε διεθνή βραβεία: χρυσό βραβείο αγνότητας και γεύσης στη Διεθνή Έκθεση της Τεργέστης το 1898, Δίπλωμα Τιμής μετά Χρυσού Μεταλλίου στη Διεθνή έκθεση Αθηνών. Ο Πέτρος Μάμος είχε προσαρμόσει την μπύρα στην ελληνική κουζίνα και τις ελληνικές προτιμήσεις. Ήταν μια μπύρα που έβρισκε κάποιος στη Μεγάλη Βρετάνια, αλλά και στο μεγαλύτερο λαϊκό ζυθοπωλείο της Αθήνας.

 

Διαβάστε ακόμα: Οι τελευταίοι τσαρουχάδες της Καρδίτσας. Ένα οδοιπορικό του Andro TV.

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top