Άκρες Σκούρας

Απλό, φρεσκότατο, ελαφρύ και δροσερό.

Πώς το ζητάμε στο κατάστημα;
Άκρες Λευκό του 2012 από το Κτήμα Σκούρα στην Νεμέα. Προσέξτε όμως να πείτε Λευκό, γιατί υπάρχουν επίσης Άκρες Ροζέ και Ερυθρό. Αν και πάλι δεν θα την πατήσετε: όλη η σειρά Άκρες ξεχωρίζει για την πολύ καλή σχέση ποιότητας/τιμής.

Θα μας τινάξει το ρευστό στον αέρα;
Εξαρτάται πολύ από το πόσο ρευστό σας έχει απομείνει και αν έχετε να κάνετε κάτι πιο σημαντικό με αυτό. Επειδή όμως η γευστική μας εκπαίδευση και καλλιέργεια είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα στον μάταιο τούτο κόσμο, σας προσκαλώ να επενδύσετε €6 σε μια φιάλη Άκρες. Ίσως αποδειχθούν τα πιο γευστικά €6 της ζωής σας.

Πες και τι σταφύλι είναι, για να το παίζουμε ξερόλες.
Εξαιρετικό κρασί για να βρείτε ευκαιρία να το παίζετε ξερόλες. Γιατί και οι δύο ποικιλίες που χρησιμοποιούνται, το Μοσχοφίλερο και ο Ροδίτης, είναι ερυθρωπές, δηλαδή έχουν ροζουλί χρωματάκι. Αν αφήναμε τον μούστο να μουλιάσει με τις φλούδες των σταφυλιών, θα είχαμε ένα ροζέ κρασί. Όμως εδώ δεν είχαμε τέτοιου είδους επαφή, άρα πήραμε λευκό κρασί, το οποίο μπορείτε και να το χαρακτηρίσετε blanc de gris ‒λευκό κρασί από γκρι σταφύλια. Αν η ιστορία και το γαλλικό δεν σας βγάλει γκόμενα, τότε αυτή δεν σας αξίζει.

Τι σου έκανε κλικ δηλαδή;
Το Άκρες Λευκό είναι ένα κρασί, απλό, φρεσκότατο, ελαφρύ και δροσερό –και μάλιστα δεν ντρέπεται να το παραδεχθεί. Αυτή η κρίση ταυτότητας αρκετών κρασιών μας έχει φάει στην Ελλάδα. Εδώ έχουμε μια μύτη γεμάτη φρέσκο λεμόνι, πεπόνι και λίγο τριαντάφυλλο, ενώ η δροσερή οξύτητα στο στόμα ξεσηκώνει. Δοκιμάστε το με σαλάτες και είμαι σίγουρος ότι τα comments below σας θα είναι διθυραμβικά.

Αν ρωτήσουμε κι έναν ανταγωνιστή, θα μας πει τα ίδια;
Ρωτήσαμε τον Κωνσταντίνο Πυργάκη, του εξαιρετικού Κτήματος Πυργάκη, για την άποψή του για το συγκεκριμένο κρασί: «Άκρες Λευκό; Αποκλείεται να φύγω για διακοπές και να μην βάλω τουλάχιστον μια φιάλη στη βαλίτσα μου, για να την απολαύσω σε μια κατάλληλη στιγμή».

Πόσο να πιω, για να έχω τον γιατρό μου στην χαλάρωση;
Οι Άκρες Λευκό έχουν 12,5% αλκοόλ, ενώ τα υπουργεία τους (Υγείας) λένε ότι πρέπει να πίνουμε το πολύ 40 ml καθαρής αλκοόλης αν είμαστε άνδρες και 30 ml αν νιώθουμε πιο θηλυκά. Αν πάρετε την απλή μέθοδο των τριών θα δείτε πως στην ημερήσια καθισιά σας είστε ΟΚ με λίγο λιγότερο από την μισή φιάλη. Την άλλη μισή μπορείτε να την μοιραστείτε με δύο θηλυκά…

 

Υ.Γ: Ο υπογράφων έχει εμπορική σχέση με το προϊόν.

 

O Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW είναι ο πρώτος Έλληνας ανάμεσα στους λίγους Masters of Wine ανά τον πλανήτη και ένας από τους 10 Directors του Institute of Masters of Wine, που εδρεύει στο Λονδίνο.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top