COFFEEMACHINES_ORIGINALLINE_PERMANENTCOFFEEMACHINES_NESPRESSOBRANDED_INISSIAATMOSPHERE_16102015120321619

Μια μηχανή Nespresso, εκτός από τον απολαυστικό καφέ που σου χαρίζει, προσθέτει χρώμα αλλά και design στην κουζίνα.

Τα πρωινά, μου είναι δύσκολο να ξυπνήσω. Ο μόνος τρόπος να «μπω στην πρίζα» είναι ο καφές. Έτσι κάθε πρωί, στα τυφλά, τρέχω στην κουζίνα, ανοίγω την μηχανή, βάζω την κάψουλα καφέ Nespresso με την αγαπημένη μου ποικιλία «arpeggio» και αφήνω να τρέξει νωχελικά στο φλιτζάνι. Και ενώ το άρωμά του πνίγει το χώρο (κι εμένα φυσικά), αρχίζει το μαγικό ταξίδι. Ένα ταξίδι στην χώρα αυτού του μοναδικού ροφήματος. Ένα ταξίδι που εσωκλείει χιλιάδες αρώματα και γεύσεις.

nespresso7

Η ποιότητα των κόκκων είναι αυτή που χαρακτηρίζει τους καφέδες της Nespresso.

Το φλιτζάνι έτοιμο. Κάθομαι και το βάζω απέναντί μου. Κλείνω τα μάτια και γεύομαι την πρώτη γουλιά. Ο ουρανίσκος μου γεμίζει από κύματα ευχαρίστησης. Από πού τα ταξιδεύει αυτός ο καφές, σκέφτομαι; Η δεύτερη γουλιά με πάει στον Τροπικό του Αιγόκερου και του Καρκίνου, εκεί όπου το εξωτικό δέντρο caffea rubiaceae (κοινώς καφεόδεντρο) με τους πορφυρούς κόκκινους καρπούς που μοιάζουν με κεράσια ευδοκιμεί. Εκεί όπου η καλλιέργεια και η οικολογία αντέχουν, χάρη στο πρόγραμμα Διατηρήσιμης Ποιότητας AAA (Sustainable Quality).

Με τους εκεί παραγωγούς, λοιπόν, η Nespresso επέλεξε να συνεργάζεται, ώστε να διασφαλίζει πάντα την καλύτερη ποιότητα για τον καφέ της. Έτσι, από το 2003, μαζί με το ΜΚΟ Rainforest Alliance, δημιούργησαν ένα πρόγραμμα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής των καλλιεργητών, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την παραγωγή ύψιστης ποιότητας καφέδων σε βάθος χρόνου.

nespresso4

Ο μαγικός καρπός του καφεόδεντρου κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης και συλλογής του, όταν πλέον αποκτήσει το όμορφο πορφυρό του χρώμα.

Γεύσεις και αρώματα που ξεχειλίζουν από το φλιτζάνι μόλις μια μηχανή καφέ Pixie Clips πάρει το λιγοστό χρόνο, κάνει το θαύμα της και σερβίρει έναν απολαυστικό καφέ από τη μεγάλη ποικιλία της Nespresso.

Μια ποιότητα που βασίζεται αρχικά στη συγκομιδή των κερασιών (των καρπών) του καφέ που γίνεται χειρωνακτικά. Στη συνέχεια, αυτά ταξινομούνται ανά μέγεθος, πυκνότητα και χρώμα. Μια δουλειά δύσκολη και ιδιαίτερα σημαντική, μιας και ένας ελαττωματικός κόκκος μπορεί να καταστρέψει μια ολόκληρη παρτίδα. Και ενώ σιγά-σιγά ο καφές μου τελειώνει, συνεχίζω να ταξιδεύω σε αυτά τα μακρινά μέρη. Να φαντάζομαι όλους αυτούς που δουλεύουν για να απολαμβάνω αυτόν τον ισορροπημένο καφέ, να εκτιμώ τη δουλειά τους και να είμαι ευγνώμων.

 

nespresso6

Η Nespresso έχει προβλέψει εξασφαλίζοντας τις καλύτερες συνθήκες ταξιδιού, αλλά και φύλαξης του καφέ, μέχρι να φτάσει η ώρα του καβουρδίσματος και του αλέσματος.

Ο arpeggio μου έφτασε στο τέλος. Εγώ, όμως, θέλω να συνεχίσω αυτό το ταξίδι. Βάζω ένα «roma» αυτήν τη φορά με ισορροπημένο σώμα και γεύση. Τα κεράσια έχουν μαζευτεί, διαχωριστεί και είναι έτοιμα να πάρουν το δρόμο της ξενιτειάς. Οι νωποί κόκκοι του καφέ είναι πολύ ευαίσθητοι στην υγρασία και απορροφούν εύκολα ανεπιθύμητα αρώματα.

Για την αποφυγή όλων αυτών, η Nespresso έχει προβλέψει, εξασφαλίζοντας τις καλύτερες συνθήκες ταξιδιού, αλλά και φύλαξης, μέχρι να φτάσει η ώρα του καβουρδίσματος και αλέσματος. Μια διαδικασία εξίσου σημαντική, η οποία διασφαλίζει όλα τα γευστικά, αλλά και αρωματικά χαρακτηριστικά του καφέ μέσα σε αυτές τις μικρές γοητευτικές κάψουλες καφέ.

nespresso2

Aπό το 2003, η Nespresso μαζί με τη ΜΚΟ Rainforest Alliance δημιούργησαν ένα πρόγραμμα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής των καλλιεργητών.

Γεύσεις και αρώματα που ξεχειλίζουν από το φλιτζάνι μόλις μια μηχανή Pixie Clips πάρει το λιγοστό χρόνο, κάνει το θαύμα της και σερβίρει έναν απολαυστικό καφέ από τη μεγάλη ποικιλία της Nespresso. Ή έναν από τις limited editions που ανά τακτικά διαστήματα διαθέτει. Το δικό μου τώρα δίλλημα ήταν στην καινούργια limited edition σειρά που μόλις ξεκίνησε: Vanilla Cardamom (βανίλια με κάρδαμο), Vanilla Amaretti (βανίλια με γλυκά μπισκότα amaretti) ή Ciocco Ginger (μαύρης σοκολάτας με ginger);

Αυτό το μοναδικό ταξίδι που μπορεί να σου χαρίσει ένας καφέ Nespresso δεν είναι δύσκολο να το απολαμβάνεις καθημερινά. Αντίθετα μάλιστα θα έλεγα. Οι υπηρεσίες που προφέρει κάνουν τη ζωή πολύ εύκολη. Από τη web και mobile phone παραγγελία, τη μοναδική εμπειρία της επίσκεψης σε μία από τις boutiques, το εξιδεικευμένο προσωπικό, τη μεγάλη ποικιλία από μηχανές μέχρι και τις προτάσεις για δώρα, σε κάνουν να θέλεις να γίνεις και εσύ μέλος του Nespresso club.

nespresso3

Γεμάτο άρωμα και πλούσια κρέμα: δύο πράγματα που εγγυάται ο καφές Nespresso.

Εντοπίστε την πλησιέστερη Nespresso Boutique

Κατεβάστε το app εδώ

// Πληροφορίες από τηλεφώνου στους αριθμούς 8001171300 (toll free) και (+30) 2106771300 (όλο το 24ωρο).

 

Διαβάστε ακόμα: GREY GOOSE VX – H νέα ultra premium βότκα με ένα άγγιγμα… κονιάκ. 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top