Top 5 Τα 5 καλύτερα στέκια στην Αθήνα για αυθεντική, ζεστή σοκολάτα

Πού θα πιείτε το πιο παχύρρευστο, πυκνό, ηδονικό ρόφημα: Αληθινή σοκολάτα -όχι κακάο- που βάφει τα χείλη και εισχωρεί στην ψυχή.

 
Εδώ, μέντα, κάρδαμο, τσίλι, ροζ πιπέρι, ξηροί καρποί μπλέκονται με τη Valhrona σ’ ένα θεσπέσιο γευστικό παιχνίδι.

Εδώ, μέντα, κάρδαμο, τσίλι, ροζ πιπέρι, ξηροί καρποί μπλέκονται με τη Valhrona σ’ ένα θεσπέσιο γευστικό παιχνίδι.

Σύμφωνα με τους Αζτέκους, ο θεός Ουρανός έκλεψε το πρώτο κακαόδεντρο από τον παράδεισο, για να τους το χαρίσει. Εκείνοι, με τη σειρά τους, τον τίμησαν δημιουργώντας ένα πικρό, πηκτό ρόφημα σοκολάτας, προσθέτοντας βανίλια και πιπέρι. Πού να φανταζόντουσαν ότι αιώνες μετά αυτό το ρόφημα θα αποκτούσε τρομερή φήμη, αλλά και χιλιάδες θαυμαστές. Το γάλα (που αντικατέστησε το νερό στην αρχική συνταγή των Αζτέκων και Μάγιας) και η σοκολάτα αποτελούν τα βασικά υλικά του ροφήματός και όχι το κακάο ή οι έτοιμες σκόνες.

H σοκολάτα και το γάλα αποτελούν τα βασικά υλικά του ροφήματός και όχι το κακάο ή οι έτοιμες σκόνες που βρίσκεις παντού στην Αθήνα.

H σοκολάτα και το γάλα αποτελούν τα βασικά υλικά του ροφήματός και όχι το κακάο ή οι έτοιμες σκόνες που βρίσκεις παντού στην Αθήνα.

1. The dark side of chocolate

Αν η πρωταγωνίστρια του «Chocolat», Juliette Binoche, άνοιγε μια σοκολατερί σίγουρα θα ήταν σαν αυτή. Μικρή, ζεστή, κυριολεκτικά σοκολατένια, μόλις μπεις η ευωδιά αυτού του αμαρτωλού καρπού σε αρπάζει από τη μύτη. Ο πάντα χαμογελαστός Αριστοτέλης, ειδήμων της σοκολάτας, θα σου φτιάξει το ρόφημα σύμφωνα με τα γούστα σου: μέντα, κάρδαμο, τσίλι, ροζ πιπέρι, ξηροί καρποί μπλέκονται με τη Valhrona σ’ ένα θεσπέσιο γευστικό παιχνίδι. Τις λίγο «τσιμπημένες τιμές» θα τις ξεχάσεις μόλις δοκιμάσεις τη σειρά από τα gourmet σοκολατάκια που θα σου δώσουν να δοκιμάσεις.

//Σόλωνος 49, Αθήνα, τηλ. 21 0339 2348.

Στην επόμενη σελίδα: Σοκολάτα – Η πρώτη σοκολατερί της Αθήνας.

1 2 3 4 5 6

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close