Το απόγευμα της Πέμπτης 100 τυχεροί προσκεκλημένοι μυήθηκαν στα μυστικά του εκλεκτού καφέ από τον Γιάννη Ταλούμη της TAF.

Την Πέμπτη το απόγευμα αναβίωσε μια τάση που περιμέναμε 100 χρόνια, με το παρθενικό event των ARTISANS. Σε μια εποχή μαζικών υπηρεσιών, ασθματικής ταχύτητας και προϊόντων μιας χρήσης, οι Artisans πηγαίνουν κόντρα στο ρεύμα. Ο νέος θεσμός εστιάζει στην «τέχνη της βραδύτητας» και αναδεικνύει τους οραματιστές που δημιουργούν χειροποίητα κομψοτεχνήματα και προσφέρουν σπάνιες εμπειρίες.

Ο δημιουργός των ARTISANS Κίμων Φραγκάκης υποδέχθηκε τον δημιουργό της TAF, Γιάννη Ταλούμη.

Στο Artisanal της Κηφισιάς, ο δημιουργός των ARTISANS Κίμων Φραγκάκης υποδέχθηκε τον δημιουργό της TAF, Γιάννη Ταλούμη, ο οποίος μας μύησε στα μυστικά του καφέ και μας ταξίδεψε σε τροπικές φυτείες, εκεί όπου γεννιούνται τα πολύτιμα «κεράσια» του καφέ.

Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στη μαγεία του εκλεκτού καφέ, του φίνου κασμίρ και να απολαύσουν το κορυφαίο ρούμι Zacapa.

Ηθοποιοί όπως ο Ρένος Χαραλαμπίδης και ο Γιώργος Νανούρης, προσωπικότητες όπως η φωτογράφος Μάρα Δεσύπρη και ο δημιουργός του Yatzer Κώστας Βογιατζής και δεκάδες ακόμα άνθρωποι της τέχνης, των media και του επιχειρείν, βρέθηκαν στο πολυτελές όσο και μποέμ στέκι της Κηφισιάς που στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτίριο 100 και πλέον ετών. Και είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στη μαγεία του εκλεκτού καφέ, του φίνου κασμίρ και να απολαύσουν το κορυφαίο ρούμι Zacapa 23, τόσο στην ατόφια μορφή του, όσο και σε ένα κοκτέιλ-έκπληξη με καφέ TAF.

Το αργυρό pin των Artisans στο πέτο της ζακέτας – σακάκι του οίκου Falconeri.

Πλαισιωμένος από τα απαλότερα κασμίρια της Falconeri, του Ιταλικού brand που προσφάτως άνοιξε διώροφο κατάστημα στο Golden Hall, ο Γιάννης Ταλούμης μοιράστηκε με τους 100 τυχερούς προσκεκλημένους μικρές λεπτομέρειες που μόνο ένας μαιτρ του καφέ και φετιχιστής της ποιότητας γνωρίζει.

Ο Θάνος Μπάφας της Nissan (αριστερά) και ο Ηλίας Μαμαλάκης είχαν την ευκαιρία να ζήσουν τη γευσιγνωσία του φρεσκοκομμένου καφέ και να συζητήσουν για τα αρώματα διαφορετικών ποικιλιών.

Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν τη γευσιγνωσία του φρεσκοκομμένου καφέ και να συζητήσουν για τα αρώματα διαφορετικών ποικιλιών. Ορισμένοι, όπως ο δημοσιογράφος και σεφ Ηλίας Μαμαλάκης έκαναν και τις δικές τους παρατηρήσεις από μικροφώνου ενώ όλοι κράτησαν σημειώσεις στην έντυπη γευστική «παλέτα» που είχαν στο τραπέζι τους.

Ο Γιάννης Ταλούμης που ήταν ντυμένος με πόλο Falconeri έκανε ένα «ζωντανό» σεμινάριο γευσιγνωσίας καφέ TAF στους προσκεκλημένους.

Η φιλοδοξία του Γιάννη Ταλούμη εδώ και μια δεκαετία είναι, με αφετηρία την Ελλάδα, να δημιουργήσει ροφήματα που θα πρωταγωνιστούν στο περίφημο «τρίτο κύμα» του καφέ σε όλο τον πλανήτη. Για αυτό κάθε χρόνο τόσο τα χαρμάνια του όσο και οι baristi του βραβεύονται διεθνώς, ενώ ο ίδιος θεωρείται μια από τις πλέον σεβαστές προσωπικότητες της παγκόσμιας οικογένειας του καφέ.

H «τέχνη της βραδύτητας» ή το «art of slow», είναι το motto του Zacapa που συμφωνεί με τις αξίες της TAF.

Η βραδιά ξεκίνησε με τον Κίμωνα Φραγκάκη που φορούσε το αργυρό pin των Artisans στο πέτο του Falconeri σακακιού του, να υποδέχεται τους καλεσμένους. Λίγο μετά τις 18:30 ο εμπνευστής του θεσμού κάλεσε στο πόντιουμ τον πρωταγωνιστή της βραδιάς για να του απονείμει το χρυσό pin των Artisans και να δοθεί το σήμα της προβολής ενός βίντεο – αφιερώματος στον Έλληνα πρωτοπόρο του καφέ. Στη συνέχεια, το μικρόφωνο πήρε ο Γιάννης Ταλούμης για να διευθύνει τη διαδικασία του cupping, δηλαδή της δοκιμής του καφέ και της εκπαίδευσης στην πρόσληψη των αρωμάτων και των γευστικών του αποχρώσεων.

Η PR manager των Reserve Brands της Diageo Πηνελόπη Ζαούδη ξεδίπλωσε τις αξίες που συνδέουν το ultra premium ρούμι Zacapa 23 με τον εκλεκτό καφέ TAF.

Με την ολοκλήρωση της γευσιγνωσίας, η PR manager των Reserve Brands της Diageo Πηνελόπη Ζαούδη απευθύνθηκε στους 100 aficionados για να ξεδιπλώσει τις αξίες που συνδέουν το ultra premium ρούμι Zacapa 23 με τον εκλεκτό καφέ TAF. Μεταξύ άλλων, μάθαμε ότι στην περιοχή του Zacapa τα κεράσια του καφέ Finca Las Minas της Taf και τα βαρέλια του Zacapa 23, ακολουθούν αντίστροφες πορείες.

Ανακαλύπτοντας το πραγματικό νόημα του καφέ.

Τα κεράσια του καφέ που μεγάλωσαν στα ηφαιστειακά βουνά, κατεβαίνουν στα πεδινά για να στεγνώσουν, ενώ το παρθένο νέκταρ των ζαχαρότευτλων που γίνεται ρούμι ανεβαίνει στα υψίπεδα της περιοχής όπου η χαμηλή θερμοκρασία και η έλλειψη οξυγόνου επιβραδύνουν την ωρίμαση, χαρίζοντας πολυπλοκότητα και βάθος στο blend. Σύμφωνα με την τέχνη της βραδύτητας ή το «art of slow» όπως είναι το motto του Zacapa.

Η βραδιά έκλεισε με ένα κοκτέιλ-έκπληξη με Zacapa, πικρή σοκολάτα Valhrona και κρύο καφέ Taf.

Η πρώτη συνάντηση των Artisans έκλεισε με την ομάδα του Artisanal να προσφέρει finger food με την υπογραφή του σεφ Δημήτρη Δημητριάδη, ενώ η Reserve Brand ambassador της Diageo Άντζελα Μαριδάκη, πρότεινε ένα κοκτέιλ-έκπληξη με Zacapa, πικρή σοκολάτα Valhrona και κρύο καφέ Taf, ως επίλογο σε μια εξαιρετική βραδιά.

Την Πέμπτη το απόγευμα στο Artisanal της Κηφισιάς αναβίωσε μια τάση που περιμέναμε 100 χρόνια, με το παρθενικό event των ARTISANS.

Τί είναι οι Artisans: Μια τάση που περιμέναμε 100 χρόνια

Το νέο media brand παρουσιάζει τους σύγχρονους Αριστοτέχνες που δημιουργούν κομψοτεχνήματα με το χέρι και προσφέρουν μοναδικές υπηρεσίες και σπάνιες εμπειρίες.

Όπως οι τεχνίτες της προ-βιομηχανικής εποχής έτσι και οι σημερινοί Artisans, δημιουργούν χειροποίητα προϊόντα και προσφέρουν μοναδικές υπηρεσίες με μεράκι και αφοσίωση, αναδεικνύοντας ένα αυθεντικό lifestyle με νόημα. Αφήνοντας τη δική τους σφραγίδα με δημιουργίες που έχουν διάρκεια, και εμπειρίες που γεννούν αναμνήσεις, κόντρα στην «fast food & fast fashion» φρενίτιδα του καιρού μας.

Ο Βασίλης Μπουρτσάλας του Bespoke Athens.

Αυτός είναι και ο ρόλος της νέας αυτής πρωτοβουλίας του Andro: να αναδείξει τόσο τους μάστορες των εφαρμοσμένων τεχνών και των παραδοσιακών επαγγελμάτων που έχουν απομείνει, αλλά κυρίως να φέρει στο προσκήνιο τους Artisans της νέας εποχής. Τους οραματιστές που δίνουν πνοή ποιότητας και μαστοριάς σε προϊόντα και υπηρεσίες, και κάνουν τη ζωή μας πιο όμορφη.

Κώστας Βογιατζής, Μάρα Δεσύπρη

Η αρχή έγινε με τον δημιουργό της TAF Γιάννη Ταλούμη (δείτε εδώ το βίντεο), ενώ και άλλοι σύγχρονοι Artisans -όπως ο Βασίλης Μπουρτσάλας του Bespoke Athens και ο Άρης Βεζενές του εστιατορίου Vezené- θα παρουσιαστούν τους επόμενους μήνες, στη νέα σειρά video & events που ξεδιπλώνει η Sophisticated Media, εκδότρια του Andro.gr.

H σχεδιάστρια του οίκου Kimalé Irène Mamfredos, με το διεθνές μοντέλο Ισμήνη Παπαβλασσοπούλου.

 

//Facebook: The Artisans

Instagram: The Artisans

#artisansgr

 

Διαβάστε ακόμα: Ο οραματιστής του καφέ Γιάννης Ταλούμης μας συστήνεται στο 1ο βίντεο των ARTISANS

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top