Το TAF Point βρίσκεται σε πολύ βολικό σημείο, στο επίπεδο των αναχωρήσεων δίπλα στην είσοδο της Πύλης Α2.

Μετά το pop-up εγχείρημα του 2022, ήλθε επιτέλους η ώρα για ένα κανονικό TAF καφέ, που άνοιξε  σε συνεργασία με την Air Canteen στις αρχές Οκτωβρίου του 2023. Το TAF Point βρίσκεται σε πολύ βολικό σημείο, στο επίπεδο των αναχωρήσεων δίπλα στην είσοδο της Πύλης Α2. Προσφέρει καθημερινά στους βιαστικούς και στους ράθυμους ταξιδιώτες εξίσου, τον ποιοτικότατο των καφέδων, από τόπους μακρινούς για τους οποίους ακόμα δεν βάζουμε εύκολα αερο-πλώρη.

Αυτή την εποχή οι έμπειροι baristi προτείνουν τον Yirgacheffe To-La – Ethiopia και τον Thuti – Kenya από τη σειρά Single Estate (μία ποικιλία από μία συγκεκριμένη φάρμα), αλλά και το διαχρονικό χαρμάνι Pianeta Blue από τη σειρά Sustainability Blends. Αν δεν πιάσατε ήδη το υπονοούμενο, το όνομα σημαίνει Γαλάζιος Πλανήτης, και αν μη τι άλλο, με έναν καφέ ταξιδεύεις.

Μην το προσπεράσετε χωρίς να πιείτε τον τελευταίο προ-αεροπορικό καφέ.  Σε πολλές πτήσεις άλλωστε δεν προσφέρουν πλέον καφέ, ή τον χρεώνουν πολύ ακριβά, χωρίς να είναι καλής ποιότητας.

Οι baristi προτείνουν τον Yirgacheffe To-La – Ethiopia και τον Thuti – Kenya από τη σειρά Single Estate αλλά και το διαχρονικό χαρμάνι Pianeta Blue.

Θυμίζουμε λίγο τα μεγάλα χιτ για όλες τις εποχές και τις ώρες της ημέρας: espresso φυσικά για κάθε περίπτωση, μονό αν βιάζεστε και διπλό αν έχετε περισσότερο χρόνο, καπουτσίνο και flat white για να στυλωθείτε το πρωί και να πάτε προς τον έλεγχο γεμάτοι απαντοχή και αισιοδοξία. Ο flat white είναι, όπως και ο καπουτσίνο και ο latte, καφές με χτυπημένο γάλα, αλλά η παρουσία του καφέ στη γεύση είναι πιο καθαρή σε αυτή την παραλλαγή (από τη γη των αντιπόδων, όπως λένε ότι η συνταγή έρχεται από την Ωκεανία), και το αφρόγαλα είναι χτυπημένο με τέτοιο τρόπο που είναι πιο εύπεπτο. Τολμήστε να δοκιμάσετε το flat white με φυτικό γάλα, καθώς είναι εύκολο να πετύχει αλλά και επειδή θεωρείται ακόμα πιο ελαφρύ για τη χώνεψη.

H ιδέα ότι ο καφές συνδυάζεται μόνο με γλυκό και όχι αλμυρό, είναι εντελώς λανθασμένη.

Εδώ θα βρείτε κρουασάν με αλεύρι ολικής, αφράτα κέικ αλλά και σάντουιτς με τραγανό ψωμί.

Εκτός από καφέ, μπορείτε να προμηθευτείτε  τις γνωστές και αγαπημένες επιλογές σνακ από το artisan bakery corner που συνδυάζεται άψογα με το Taf Point. Το κρουασάν με αλεύρι ολικής άλεσης έχει υφή στο σταυροδρόμι μεταξύ τρυφερού γαλλικού κρουασάν και κριτσανιστού ιταλικού κορνέτο, έρχεται είτε σκέτο είτε με μαύρη σοκολάτα. Κέικ από φρέσκα υλικά, αφράτα και γευστικά. Και σάντουιτς με τραγανό ψωμί και διαλεγμένα υλικά σε έξυπνους συνδυασμούς. Διαλέξτε ένα σάντουιτς με τον καφέ σας, η ιδέα ότι ο καφές συνδυάζεται μόνο με γλυκό και όχι αλμυρό, αν τυχόν επιμένει ως άποψη, είναι εντελώς λανθασμένη

Το TAF Point του «Ελευθέριος Βενιζέλος», έχει την οικεία και ευχάριστη διαμόρφωση με ζεστό σουηδικό ξύλο και άνετα εργονομικά καθίσματα. Μπορείτε να καθίσετε εάν έχετε φτάσει υπερβολικά νωρίς ή να σταθείτε απλώς για λίγο αν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος. Επίσης μπορείτε να πιείτε τον πρώτο σας καφέ φτάνοντας από την πτήση του ερχομού ή και γιατί όχι να δώσετε εκεί εκείνο το ασυνήθιστο ραντεβού με τον παλιό φίλο/η που περνάει τράνζιτ από τα μέρη μας ή φεύγει κατευθείαν για την επόμενη πόλη και ο χρόνος δεν τον αφήνει να απομακρυνθεί.

TAF espresso για κάθε περίπτωση, μονό αν βιάζεστε και διπλό αν έχετε περισσότερο χρόνο, καπουτσίνο και flat white για να στυλωθείτε το πρωί.

Σε κάθε περίπτωση, το  TAF Point μόνο ευχάριστο μπορεί να είναι, με την εξασφαλισμένη ποιότητα και γεύση που προσφέρει σταθερά στους φίλους του. Απλά μην το προσπεράσετε χωρίς να πιείτε τον τελευταίο προ-αεροπορικό καφέ.  Σε πολλές πτήσεις άλλωστε δεν προσφέρουν πλέον καφέ ή τον χρεώνουν επιπλέον και πολύ ακριβά, και ούτε είναι και πολύ πετυχημένος συνήθως. Οπότε πιείτε καφέ πριν. Στο αεροπλάνο, πάρτε το κρασί καλύτερα.

 

Διαβάστε ακόμα: «Ναός» του εκλεκτού καφέ, στο ανανεωμένο flagship της TAF στην Εμμανουήλ Μπενάκη.

 

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top