Ο Jerome David Salinger από εκεί ανακοίνωσε στους δικούς του το τέλος του εφήμερου γάμου του, αλλά και την ολοκλήρωση μιας νουβέλας με τίτλο “The Male Goodbye”.

3. Sheraton Plaza, Daytona Beach, HΠA

Τότε

O Jerome David Salinger πολέμησε από το 1942 ώς το 1945. Μετά το τέλος του πολέμου, παντρεύτηκε μια Γαλλίδα που είχε γνωρίσει λίγες βδομάδες νωρίτερα και την έφερε στις ΗΠΑ το Μάιο του 1946, με τη λήξη της θητείας του.

Ο γάμος διήρκεσε οκτώ μήνες, καθώς η Σύλβια δεν μπορούσε να αντέξει τη νοσταλγία της για την Ευρώπη. Τον εγκατέλειψε και επέστρεψε στη Γαλλία, ζητώντας διαζύγιο.

Ο συγγραφέας του Φύλακα στη σίκαλη έγραψε στους δικούς του από ένα ξενοδοχείο της Φλώριδα, το Sheraton Plaza της Daytona Beach, αναγγέλλοντάς τους το τέλος του εφήμερου γάμου του, αλλά και την ολοκλήρωση μιας νουβέλας με τίτλο The Male Goodbye.

Tο διήγημά του A Perfect Day for Bananafish δημοσιεύτηκε στο New Yorker και τον έκανε γνωστό. Διαδραματίζεται σε ένα χώρο παρόμοιο με το Sheraton Plaza της πραγματικότητας.

Για πρώτη φορά από τότε που παντρεύτηκε τη Σύλβια, τέλειωνε κάτι που είχε αρχίσει. Στη συνέχεια, το διήγημά του A Perfect Day for Bananafish δημοσιεύτηκε στο New Yorker και τον έκανε γνωστό.

Στο Sheraton Plaza ο Jerome David Salinger, τέλειωσε κάτι που είχε αρχίσει να γράφει.

Διαδραματίζεται σε ένα χώρο παρόμοιο με το Sheraton Plaza της πραγματικότητας. Ο Seymour Glass, o ήρωάς του, προσπαθεί να συνέλθει από μια νευρική κατάθλιψη χωρίς να καταφέρνει να προσαρμοστεί στο χαρακτήρα της γυναίκας του, η οποία ξαναγίνεται μια ξένη στα μάτια του.

Κάποια στιγμή παίζει μ’ ένα παιδί σε μια αχανή παραλία, ύστερα ανεβαίνει στο δωμάτιό του και αυτοκτονεί. Ο Σάλιντζερ, ο οποίος δημοσίευσε την τελευταία του νουβέλα το 1965 και πέθανε το 2010 δεν αυτοκτόνησε παρά κοινωνικά.

Με γύρω στα 75 ευρώ τη μέρα δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε ένα καθωσπρέπει δωμάτιο δίπλα στην παραλία.

Σήμερα

Η Daytona Beach δεν είναι παρά μια μικρή πόλη της Φλώριδας και κυρίως τώρα πια μια λουτρόπολη. Είναι γνωστή για τους αγώνες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών της που διεξάγονται πάνω στη λεπτή άμμο. Ο σημαντικότερος αγώνας είναι το Daytona Speedway, o oποίος συγκεντρώνει ούτε λίγο ούτε πολύ 8 εκ. επισκέπτες το χρόνο.

Πρόκειται για μια τυπική πόλη των ΗΠΑ, χωρίς κάποια ιδιαίτερη γοητεία. Απλώς τα καμιά σαρανταριά σχεδόν πανομοιότυπα ξενοδοχεία της έχουν πολύ λογικές τιμές, εκτός απ’ την περίοδο των αγώνων που εκτοξεύονται στα ύψη.

Με γύρω στα 75 ευρώ τη μέρα δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε ένα καθωσπρέπει δωμάτιο δίπλα στην παραλία. Αν αποφασίσετε τις διακοπές σας να τις περάσετε εκεί, ένας προϋπολογισμός της τάξης των 600 ευρώ την εβδομάδα φτάνει και περισσεύει.

 

Στην επόμενη σελίδα: Οι παράφορες επιστολές του Αρθούρου Κραβάν.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top