Οι σκηνοθέτες και ηθοποιοί που κρύβονται πίσω από 3 ατμοσφαιρικά στέκια της Αθήνας

Είναι τρία μικρά και φιλικά στέκια που πιθανόν να γνωρίζετε ήδη. Αυτό που μάλλον δεν γνωρίζετε είναι ότι ανήκουν σε ανθρώπους του θεάτρου και του σινεμά, σκηνοθέτες και ηθοποιούς, που έστησαν σε τέσσερις τοίχους, ένα δικό τους «σκηνικό».

 

Το Marlin’s House της Λίνας Σακκά στη Ν. Φιλαδέλφεια. (Όλες οι φωτογραφίες είναι του Κωνσταντίνου Τσακμάζ για το Andro)

«Ξέρεις ποιος το έχει αυτό το μαγαζί;» Μερικές φορές μαθαίνεις για ένα μαγαζί στο οποίο πηγαίνεις για να φας και να πιεις ότι το έχει κάποιος που γνωρίζεις από άλλο χώρο. Κάποιος που ξέρεις από ένα περιβάλλον όπου ναι μεν «τρέφει», αλλά περισσότερο την ψυχή παρά το σώμα. (Και να που έρχεται κάποια στιγμή η σειρά και του σώματος για ορισμένους).

Αυτός ο «κάποιος» μπορεί να είναι ηθοποιός ή σκηνοθέτης που έχεις δει δουλειά του, έχεις χειροκροτήσει παράστασή του ή έχεις σιωπήσει βλέποντας ταινία του. Με πέντε τέτοιους ανθρώπους μιλήσαμε, ρίχνοντας κλεφτές ματιές (και μπουκιές) στα μαγαζιά που έχουν οι ίδιοι ανοίξει, βλέποντάς τους σε ρόλους που δεν είχαν ξαναπροβάρει στο παρελθόν.

 

Η Χριστίνα Ιωακειμίδη και ο Γιώργος Νούσιας.

Baba Ghanoush – Γιώργος Νούσιας & Χριστίνα Ιωακειμίδη

Ο «Κακομαθημένος Μπαμπάς» ήτοι Baba Ghanoush δεν είναι ο τίτλος από μια ακόμα ταινία των σκηνοθετών Γιώργου Νούσια και Χριστίνας Ιωακειμίδη. Είναι για όσους έχουν φάει από τα χέρια τους -και είναι πολλοί αυτοί- το όνομα του μαγαζιού που έχουν στο Παγκράτι. Ο Νούσιας, γνωστός από τις καλτ αλλά πολύ ζουμερές, με την αιματηρή και αισθητική έννοια του όρου, ταινίες «Το Κακό» και «Το Κακό – Στην εποχή των ηρώων», και η Χριστίνα Ιωακειμίδη, γνωστή από την ταινία της «Το Χάρισμα», είναι οι δημιουργοί του φαλαφελο-κεντρικού με vegetarian φιλοσοφία μίνι εστιατορίου που έχει από τα πιο νόστιμα πιάτα που μπορείς να φας αν δεν θες να βουτήξεις τα δόντια σου στο κρέας. Ο Γιώργος μάς λέει: «Μπαίνοντας η κρίση, είδαμε σιγά-σιγά ότι από τον κινηματογράφο θα ήταν δύσκολο να συντηρούμαστε, και ειδικά εφόσον αυξηθήκαμε οικογενειακώς! Είχαμε αρκετό καιρό την ιδέα να ανοίξουμε ένα μαγαζί και, όντας η Χριστίνα εκτός από δεινή μαγείρισσα και χορτοφάγος, καταλήξαμε στο Baba Ghanoush».

Μια από τις μικρές γλυκές απολαύσεις που μπορείς να πετύχεις στον κατάλογο του Baba Ghanoush.

«Ο Γιώργος είναι χορτοφάγος εξ αγχιστείας!», λέει η Χριστίνα, «οπότε μπορεί ανερυθρίαστα να συνεχίσει τα αιματοβαμμένα πρότζεκτ του…».

Όσο για το αν έχουν αφήσει στην άκρη τον κινηματογράφο: «Είναι γεγονός ότι ένα εστιατόριο χρειάζεται συνεχή παρακολούθηση», παραδέχεται ο Γιώργος. «Όμως, πλέον έχουμε αποκτήσει αρκετή εμπειρία, και έχουμε δρομολογήσει και τα επόμενα κινηματογραφικά μας πρότζεκτ». Χριστίνα: «Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε κάπως εναλλάξ. Άλλωστε, το ότι είμαστε ζευγάρι κι όχι απλώς συνέταιροι βοηθάει». Γιώργος: «Κι αφού οι κυρίες προηγούνται, αν όλα πάνε καλά, προβλέπω πως στο εγγύς μέλλον θα βλέπετε εμένα πολύ περισσότερο στο μαγαζί»!

«Είχαμε αρκετό καιρό την ιδέα να ανοίξουμε ένα μαγαζί, και όντας η Χριστίνα εκτός από δεινή μαγείρισσα, και χορτοφάγος, καταλήξαμε στο Baba Ghanoush» μας είπε ο Γιώργος.

//Εμπεδοκλέους 25-27, Πλατεία Βαρνάβα, Παγκράτι, Τηλ.: 21 2105 0351
facebook

 

Στην επόμενη σελίδα: Στο Άστερ των Μιχάλη Μουλακάκη και Γιωργή Τσαμπουράκη.

1 2 3

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή του μήνα

Ο πρώτος Έλληνας Master of Wine μιλάει στον Κίμωνα Φραγκάκη με αφορμή το νέο του βιβλίο «The Wines of Greece»: Μια συζήτηση για τις δυσκολίες του να γίνεις «μαιτρ του οίνου», το χύμα κρασί, την τέχνη της καλοπέρασης και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος μας πάει μια βόλτα στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Εκεί όπου βρίσκεται ένα δημοφιλέστατο νέο στέκι που όμως του θυμίζει το σουβλατζίδικο των παιδικών του χρόνων στην Πάτρα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένας μικρός σοκολατί θεούλης, ο Kakau, ανοίγει σε λίγες ημέρες στο Παγκράτι. Επισκεφτήκαμε το νέο παρασκευαστήριο-μαγαζί πρώτοι, και πήραμε μυρωδιά από αυθεντική σοκολάτα με fairtrade πρώτες ύλες -και έμπνευση- από τη Λατινική Αμερική.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κάποια μετράνε πάνω από 100 χρόνια ζωής. Άλλα σε ταξιδεύουν στο παρελθόν με τις παραδοσιακές συνταγές τους και το αναλλοίωτο design τους. Ενώ όλα θυμίζουν μια Αθήνα που πολλοί από εμάς δεν προλάβαμε να γνωρίσουμε. Αυτά είναι τα στέκια που δεν θα «πεθάνουν» ποτέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro