Τα 10 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου στο Instagram

Επειδή δύσκολα θα τα επισκεφθούμε όλα σε μια ζωή, ρίχνουμε μια πρώτη ματιά στους λογαριασμούς τους στο Instagram για να πάρουμε μια «γεύση» από τα πιάτα τους.

 

Μια ματιά στις δημιουργίες των 10 καλύτερων εστιατορίων του κόσμου.

Ότι είναι τα Όσκαρ για την 7η Τέχνη και ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου για τον κόσμο του ποδοσφαίρου, είναι το The World’s 50 Best για τη γεύση. Είναι η βραδιά εκείνη που οι κορυφαίοι σεφ και εστιατόρια όλου του πλανήτη μαζεύονται σε ένα μέρος για να διασκεδάσουν, να ανταλλάξουν ιδέες και φυσικά να ανακηρύξουν τα καλύτερα των καλύτερων.

Φέτος η γιορτή της γαστρονομίας πραγματοποιήθηκε στη Μελβούρνη, όπου περισσότεροι από 1000 σεφ, κριτικοί και ειδικοί της γεύσης, υποκλίθηκα στον μεγάλο νικητή: το Eleven Madison Park της Νέας Υόρκης. Το πρώτο made in USA εστιατόριο που κερδίζει την πρώτη θέση στο The World’s 50 Best μετά το 2004.

Επειδή όμως μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούμε στα τραπέζια των 10 καλύτερων εστιατορίων του κόσμου, αποφασίσαμε να μπούμε στους λογαριασμούς τους στο Instagram και να πάρουμε μια «γεύση» από την κουζίνα τους.

1. Eleven Madison Park, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

2. Osteria Francescana, Μόντενα, Ιταλία

3. El Celler de Can Roca, Ζιρόνα, Ισπανία

4. Mirazur, Μεντόν, Γαλλία

5. Central, Λίμα, Περού

6. Asador Etxebarri, Άσπε, Ισπανία

7. Gaggan, Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη

8. Maido, Λίμα, Περού

9. Mugaritz, Ερρεντερία, Ισπανία

10. Steirereck (Βιέννη, Αυστρία)

 

Διαβάστε ακόμα: Ο σεφ Γιάννης Γαβαλάς ταξίδεψε την κουζίνα του Αιγαίου στη Νέα Υόρκη

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή του μήνα

Ο πρώτος Έλληνας Master of Wine μιλάει στον Κίμωνα Φραγκάκη με αφορμή το νέο του βιβλίο «The Wines of Greece»: Μια συζήτηση για τις δυσκολίες του να γίνεις «μαιτρ του οίνου», το χύμα κρασί, την τέχνη της καλοπέρασης και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος μας πάει μια βόλτα στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Εκεί όπου βρίσκεται ένα δημοφιλέστατο νέο στέκι που όμως του θυμίζει το σουβλατζίδικο των παιδικών του χρόνων στην Πάτρα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένας μικρός σοκολατί θεούλης, ο Kakau, ανοίγει σε λίγες ημέρες στο Παγκράτι. Επισκεφτήκαμε το νέο παρασκευαστήριο-μαγαζί πρώτοι, και πήραμε μυρωδιά από αυθεντική σοκολάτα με fairtrade πρώτες ύλες -και έμπνευση- από τη Λατινική Αμερική.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κάποια μετράνε πάνω από 100 χρόνια ζωής. Άλλα σε ταξιδεύουν στο παρελθόν με τις παραδοσιακές συνταγές τους και το αναλλοίωτο design τους. Ενώ όλα θυμίζουν μια Αθήνα που πολλοί από εμάς δεν προλάβαμε να γνωρίσουμε. Αυτά είναι τα στέκια που δεν θα «πεθάνουν» ποτέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro