Μια πρώτη ματιά στο νέο Cascara, στα Μελίσσια

Ένα ακόμα all day bar restaurant μόλις άνοιξε τις πόρτες του και μας τράβηξε την προσοχή με το όμορφα "τεμπέλικο" ρετρό ύφος της διακόσμησης.

 
outside2-cascara

Οι μικρές διαφορετικές γωνίες μέσα στο μαγαζί είναι που κάνουν το Cascara ενδιαφέρον.

Αν με ρωτούσατε μέχρι πριν από δύο χρόνια για τα Μελίσσια, μάλλον η άποψή μου δεν θα ήταν η αντικειμενικότερη. Βλέπετε αυτήν την περιοχή την έζησα κάπου στις αρχές των zeros, όταν η δουλειά μου ήταν εκεί, άρα τα έχω στο μυαλό μου σαν μια υποχρεωτική διαδρομή που έκανα για ένα χρόνο κάθε πρωί από τη Νέα Σμύρνη μέχρι τα Μελίσσια. Πάνω-κάτω μια ώρα.

Βέβαια, τα τελευταία δύο χρόνια έχουν αλλάξει πολλά στα Μελίσσια και η Παναγή Τσαλδάρη έχει μπει για τα καλά στον χάρτη της διασκέδασης. Τελευταίο opening της περιοχής το bar restaurant Cascara. Έχοντας εμπνευστεί το όνομά του από το κάσκαρα, ένα εύγευστο, διατροφικά πλούσιο, με αντιοξειδωτικές ιδιότητες και φρουτώδη αρώματα ρόφημα που προέρχεται από τη Νικαράγουα, το Cascara φιλοδοξεί να γίνει το all day στέκι της περιοχής.

cascara_kolaz1

Το design έχουν επιμεληθεί οι αρχιτέκτονες-σκηνογράφοι Γιώργος Γαβαλάς και Γιάννης Μουρίκης.

Το design του έχουν επιμεληθεί οι αρχιτέκτονες-σκηνογράφοι Γιώργος Γαβαλάς και Γιάννης Μουρίκης. Αυτοί δημιούργησαν ένα τοπίο με φυτά να «αγκαλιάζουν» και να ενοποιούν τον εξωτερικό με τον εσωτερικό χώρο, με καθαρές γεωμετρικές φόρμες. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι οι μικρές γωνίες που δημιουργούνται στο Cascara, κάθε μια ξεχωριστή και με το δικό της χαρακτήρα, ανάλογα την ώρα και τη διάθεση.

interior-bar-cascara

Οι καθαρές γεωμετρικές φόρμες και η vintage αισθητική δημιουργούν ένα περιβάλλον “αράξαμε”.

Στην ίδια λογική είναι και η επίπλωση vintage αισθητικής, με διάσπαρτα, διαφορετικού στυλ συνδυασμένα μεταξύ τους, έπιπλα -διαθέτει μέχρι και κούνιες-προερχόμενα από την Ελλάδα, αλλά και διάφορες πόλεις της Ευρώπης. Ενώ ο φωτισμός, σχεδιάστηκε με σκοπό να «παρακολουθεί» το φυσικό φως, δημιουργώντας εναλλαγές στην ατμόσφαιρα ανάλογα με την ώρα της ημέρας.

Το μενού που υπογράφει ο Άρης Τσανακλίδης έχει ως βάση την ελληνική κουζίνα και βαδίζει στη λογική του comfort food, κορφολογώντας γεύσεις από την υπόλοιπη Μεσόγειο, την Ασία και τη Νότια Αμερική. Από την ελληνική σαλάτα με ντοματίνια, κρέμα φέτας και κουλούρι Θεσσαλονίκης και την Τραβηχτή με σύγκλινο Μάνης, στο κλασικό μεξικάνικο πιάτο Chili con Carne, στις αμερικάνικες γεύσεις των burgers και steaks, ως το φιλέτο τόνου με πικάντικη σως από wasabi. Μαζί με εκλεκτές ποικιλίες καφέ και τσαγιού, ενημερωμένη λίστα κρασιών, αλλά και τα -αναπόφευκτα πλέον- cocktails.

cascara_kolaz2

Τα κοκτέιλ με βάση το cascara (αριστερά) και τα εντυπωσιακά burger, συνθέτουν ένα μενού “της μοδός”.

 

//Cascara: Παναγή Τσαλδάρη 21, Μελίσσια
Τηλ: 2130 431495

 

Διαβάστε ακόμα: Το μεσογειακό american dream του Ανδρέα Λαγού

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ποιοτικός, φρεσκοκαβουρδισμένος καφές, γαλλικά, βουτυράτα brioche και χαλαρό, όμορφο, φωτεινό περιβάλλον. Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Dope, ένα χαριτωμένο καφέ με άποψη. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δεν είναι ένα απλό τυράδικο, αλλά μια μπουτίκ εξαιρετικών προϊόντων από τη Γαλλία. Η Θέμις Φούλια μάς ξεναγεί στο νέο κατάστημα που άνοιξε στην Αγία Παρασκευή. Είναι η φρομαζερί που «τιμούν» ήδη οι Γάλλοι που ζουν στη χώρα μας -κι αυτοί κάτι ξέρουν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Για τέσσερις ημέρες, 14 από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια και ονομαστοί Έλληνες και ξένοι σεφ μαζεύονται στο Ζάππειο με σκοπό να μας ταξιδεύσουν με τα πιάτα, τις συνταγές και τις ομιλίες τους. Δοκιμάστε εμβληματικές συνταγές σε προνομιακές τιμές, και γνωρίστε τους από κοντά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας και δραστήριος συλλέκτης έργων τέχνης, συνιδιοκτήτης μεταξύ άλλων και του Athenée που διαδέχεται το εμβληματικό Zonar's, μοιράζεται μαζί μας τη δική του κουλτούρα καφέ. Τελειομανής, αισιόδοξος και... Taficionado, προσδοκά ακόμα θετικότερες εξελίξεις στον τομέα της φιλοξενίας, και ειδικά του ποιοτικού καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro