foto

«Η αυθεντική easy-going ατμόσφαιρά του, η mininal αισθητική του και η απόδειξη στην πράξη ότι το υγιεινό φαγητό μπορεί και πρέπει να είναι εύγευστο το κάνουν να ξεχωρίζει από τα άλλα εστιατόρια στο Μαϊάμι», μας λέει ο Ανδρέας Λαγός.

Πείτε μας λίγα λόγια για το Clove Mediterranean Kitchen. Με ποιους συνεργαστήκατε και ποια είναι η φιλοσοφία του;
Το Clove Mediterranean Kitchen είναι ένα σύγχρονο εστιατόριο προσανατολισμένο στην υγιεινή διατροφή και υμνεί τη δημιουργική μεσογειακή κουζίνα. Γρήγορο φαγητό, αλλά με αξιώσεις. Πίσω από τη δημιουργία του κρύβεται μια ομάδα Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών με εμπειρία στην εστίαση, προσήλωση στην ποιότητα και όραμα να δημιουργήσουν τη νέα τάση στο γρήγορο ποιοτικό φαγητό, ξεκινώντας από το Μαϊάμι και με στόχο να εξαπλωθούν ευρύτερα στις ΗΠΑ.

Πώς σας ήρθε αυτή η ιδέα και πότε αποφασίσατε να το κάνετε πράξη;
Πρόκειται ουσιαστικά για μια ιδέα των Alex Revinthis, Spiros Naos και των συνεργατών τους, η οποία μου παρουσιάστηκε πριν από ένα περίπου χρόνο. Ταυτίστηκα αμέσως με το όραμα τους για ένα εστιατόριο που θα δίνει έμφαση στην απλότητα και την πρωτογενή ύλη υψηλής ποιότητας , σεβόμενο την αυθεντικότητα των γεύσεων και αποφάσισα να το αναλάβω με την ιδιότητα του Corporate Chef. Το εστιατόριο σχεδιάστηκε με κάθε λεπτομέρεια για έναν ολόκληρο χρόνο και ξεκίνησε τη λειτουργία του τον περασμένο Ιούλιο.

Γιατί στο Μαϊάμι και όχι σε κάποια άλλη πόλη των ΗΠΑ, για παράδειγμα στη Νέα Υόρκη;
Το Μαϊάμι είναι μια πόλη της οποίας οι κλιματολογικές συνθήκες, το ταμπεραμέντο των κατοίκων και η εξωστρέφεια ταιριάζουν απόλυτα με τη μεσογειακή κουλτούρα. Τι πιο κατάλληλο λοιπόν να ξεκινήσει κάποιος από εκεί. Η αλήθεια όμως είναι ότι στο Μαϊάμι είναι η έδρα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της επενδυτικής ομάδας, ένας βασικός λόγος για την έναρξη του project από εκεί.

clove-1

«Τα “συστατικά” για ένα επιτυχημένο εστιατόριο είναι το σημείο και η αισθητική που θα το περιβάλει. Η δημιουργικότητα και ο επαγγελματισμός της ομάδας που θα το δημιουργήσει. Η επιμονή στην ποιότητα, και ο σεβασμός στο επισκέπτη. Η αύρα των ανθρώπων του».

Τι είναι αυτό που το κάνει να διαφέρει από τα άλλα εστιατόρια στο Μαϊάμι;
Η αυθεντική easy-going ατμόσφαιρα του, η mininal αισθητική του που το ακολουθεί σε όλες τις δημιουργικές εφαρμογές και υλικά, η επιμονή στη χρήση μόνο ποιοτικά ανώτερων πρώτων υλών και η απόδειξη στην πράξη ότι το υγιεινό φαγητό μπορεί και πρέπει να είναι εύγευστο.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίσατε;
Να βρούμε τα σωστά υλικά που θα διατηρούν αυθεντικές τις γεύσεις της μεσογειακής κουζίνας που προσφέρουμε. Επισκεφτήκαμε αρκετές μονάδες παραγωγής και εισαγωγής πρώτων υλών, μικρούς παραγωγούς και επαγγελματίες που σέβονται και αγαπούν τη δουλειά τους. Η επιλογή έγινε πολύ προσεκτικά και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε.

«Το αγαπημένο μου πιάτο, που φτιάχνω και πιο συχνά στο σπίτι είναι μια απλή μακαρονάδα, με ελληνικό ελαιόλαδο, τόνο Αλοννήσου, φρέσκια ντομάτα και βασιλικό».

Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου έως τώρα;
Ο κόσμος είναι κατενθουσιασμένος. Θα αναφέρω ενδεικτικά ότι τις πρώτες μέρες λειτουργίας του εστιατορίου, οι ουρές έφταναν αρκετά μέτρα έξω στο πεζοδρόμιο, ενώ τα σχόλια στα social media ήταν ιδιαίτερα κολακευτικά. Ήδη από τον πρώτο μήνα λειτουργίας του είχε επιτευχθεί ο στόχος επισκεψιμότητας του τριμήνου και αυτό χαροποίησε ιδιαίτερα όλη την ομάδα που εργάστηκε μεθοδικά, οργανωμένα και δημιουργικά για την υλοποίηση του project.

Ποιο είναι το πιάτο με τη μεγαλύτερη ζήτηση;
Στο Clove Mediterranean Kitchen, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να αυτοσχεδιάσουν στη δημιουργία ενός πιάτου, επιλέγοντας τι θα βάλουν ως «βάση», εάν θέλουν τροφή με πρωτεΐνη ή κάτι χορτοφαγικό και πώς θα το γαρνίρουν. Υπάρχει ένα αυθόρμητο interaction του κοινού με τη δημιουργία του φαγητού τους και αυτό δημιουργεί ένα κλίμα ιδιαίτερα χαλαρό και φιλικό.

Έχετε ταξιδέψει σε πολλές χώρες. Υπάρχει, κατά τη γνώμη σας, ο όρος «καλύτερη κουζίνα στον κόσμο» ή όλα εξαρτώνται από την περιοχή, την κουλτούρα και τα υλικά που παράγει ο κάθε τόπος;
Η μαγειρική και η δημιουργία ενός πιάτου είναι τέχνη. Υπάρχει τέχνη που να είναι η καλύτερη στον κόσμο; Η γαστρονομία κάθε χώρας είναι διαφορετική και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού της. Όλες όμως έχουν κάτι το μοναδικό: από το γαλλικό μοσχαράκι bourguignon και την ιταλική μπολονέζ, τα αμερικάνικα burgers και τα μεξικανικά τάκος, το ιαπωνικό maki και το λιβανέζικο tabbouleh.

option1_mockup

«Η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν να βρούμε τα σωστά υλικά που θα διατηρούν αυθεντικές τις γεύσεις της μεσογειακής κουζίνας που προσφέρουμε».

Ποια είναι αυτά τα «συστατικά» που κάνουν ένα εστιατόριο επιτυχημένο;
Το σημείο και η αισθητική που θα το περιβάλει. Η δημιουργικότητα και ο επαγγελματισμός της ομάδας που θα το δημιουργήσει. Η επιμονή στην ποιότητα, και ο σεβασμός στο επισκέπτη. Η αύρα των ανθρώπων του.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας πιάτο που φτιάχνετε συχνά και στο σπίτι σας;
Μια απλή μακαρονάδα, με ελληνικό ελαιόλαδο, τόνο Αλοννήσου, φρέσκια ντομάτα και βασιλικό.

Ποια επαγγελματική συμβουλή που σας έχουν δώσει ακολουθείτε πιστά μέχρι σήμερα;
Σκληρή δουλειά, εστίαση στο στόχο και όρεξη για διά βίου μάθηση.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
Να συνεχίσω να πρεσβεύω την ιδιότητα του Nomad Chef, ο οποίος ταξιδεύει έξω από τα στενά όρια μιας κουζίνας εστιατορίου, για να μεταδώσει τη φιλοσοφία της μαγειρικής, να εμπνευστεί, να γράψει, να επικοινωνήσει, να αναζητήσει το απίθανο.

 

Διαβάστε ακόμα: Ο ασιατικός μήνας του Clumsies

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top