Τα στεκια των διακοπων

Top 5 Πέντε στέκια για να ανακαλύψετε την αυθεντική Μηλέικη κουζίνα

Από φρέσκια ψάρια και σκορδολάζανα μέχρι κυδωνάτες πατάτες και γιαγιαδίστικες πίτες, ο Βασίλης Δημαράς μας ξεναγεί στα 5 πιο ψαγμένα φαγάδικα της Μήλου.

 

Μικρό, χαριτωμένο, γεμάτο χρώματα, που φέρνει σε κάτι από μπακάλικο αλλά και παλιά ταβέρνα, το Καφενείο Γαλάνης είναι ένα από τα γευστικά μυστικά της Μήλου.

Ερωτική, άγρια, ήρεμη, νόστιμη. Αυτά είναι μερικά από τα επίθετα που ταιριάζουν στην Μήλο. Μπορεί να είναι γνωστή παγκοσμίως για το άγαλμα της Αφροδίτης και για τα πολλά παλιά ορυχεία που έδιναν πλούτο και ζωή, όμως το κυκλαδίτικο αυτό νησί έχει και άλλα για να υπερηφανεύεται. Όπως για παράδειγμα για την γαστρονομία της και τα τοπικά της προϊόντα που δύσκολα τα βρίσκεται εκτός νησιού.

Για αυτό και εμείς σας προτείνουμε πέντε μέρη όπου θα μπορέσετε να γνωρίσετε την μηλέικη κουζίνα και φυσικά να την ερωτευτείτε.

 

Στην επόμενη σελίδα: Στο Ω! Χαμός γίνεται χαμός.

1 2 3 4 5 6

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Φυτικά τυριά, εναλλακτικά burgers, φαλάφελ με σος ταχίνι και φυσικά εκλεκτός καφές Taf. To 'ΑV IT στη Γλυφάδα είναι το κατάλληλο μέρος για τους λάτρεις των vegan και άκρως υγιεινών πιάτων. Η Αυγή Ιατρού μοιράστηκε μαζί μας τη λατρεία της για τον καφέ και την ηθική του. Και, ναι, τον πίνει πάντα σκέτο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με άπλετη θέα στην ιερό βράχο της Ακρόπολης -και στο εμβληματικό Μουσείο- ο Θεμιστοκλής Νικολετόπουλος τεστάρει ένα νέο, χαμηλού προφίλ μπαρ εστιατόριο με φιλόδοξα τάπας (μακαρόν φουαγκρά, νιγκίρι λευκής μελιτζάνας...)καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, αλλά και ενδιαφέρουσες οινικές επιλογές.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ολα ξεκίνησαν το 2009, σε ένα μικρό, φωτεινό μαγαζί στην Εμμανουήλ Μπενάκη. Το όραμα του Γιάννη Ταλούμη να πίνουμε εκλεκτό espresso στην Αθήνα σε προσιτές τιμές, απέκτησε σάρκα, οστά και… διαπεραστικό άρωμα. Μια δεκαετία μετά, το Taf Café συνεχίζει να εξελίσσεται και να ορίζει τις τάσεις στον καφέ. Πάρτε κι εσείς μια γεύση, μέσα σε ένα λεπτό, από την κουλτούρα και τον ρυθμό μιας διεύθυνσης που θα μας συντροφεύει για πολλά χρόνια ακόμα.  

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Κίμων Φραγκάκης ταξίδεψε στο Κονιάκ της Γαλλίας για να συναντήσει έναν αξιοθαύμαστο επιχειρηματία: Τον «Στιβ Τζομπς» των ποτών, δημιουργό του σοφιστικέ G’Vine, ενός τζιν από σταφύλια, που μοσχοβολάει καλοκαίρι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro