Mychai: Ήρθε η αυτόματη τσαγιέρα

Τσάι στο άψε-φτιάξε με τη λεπτή έξυπνη συσκευή που κατασκεύασε μια φοιτήτρια από την Ινδία.

 
mychai_00

Το Mychai, η high tech φορητή τσαγιέρα είναι ιδέα της 22χρονης φοιτήτριας βιομηχανικού σχεδίου Uttara Ghodke από την Ινδία, η οποία δηλώνει λάτρης του τσαγιού.

Με την πρώτη ματιά θυμίζει ηλεκτρονικό τσιγάρο με hipster εμφάνιση. Με τη δεύτερη παιχνιδιάρικο στιλό. Με την τρίτη ό,τι προαιρείται η φαντασία σας. Δύσκολο, πάντως. να πήγαινε ο νους σας ότι πρόκειται για φορητή τσαγιέρα, εκτός αν ήσασταν η δημιουργός του Mychai, η οποία φτιάχνει ωραιότατο συν αρωματικότατο τσάι όπου κι αν βρεθείτε.

Θεωρούμε ότι τη συσκευή, η οποία ακόμα είναι στο στάδιο του πρωτότυπου, θα εκτιμήσουν δεόντως όχι μόνο Άγγλοι νομάδες, αμετανόητοι του απογευματινού τσαγιού, αλλά και οι απανταχού της γης οι εθισμένοι, οι οποίοι δεν είναι λίγοι, αν κάποιος σκεφτεί ότι όλη σχεδόν η Ασία, από Κίνα μέχρι Σρι Λάνκα, τιμά με το παραπάνω το ευγενές άθλημα της τεϊοποσίας.

Ανοίγεις τη λαστιχένια βάση της συσκευής και επιλέγεις μία από τις 4 κατηγορίες τσαγιού (πράσινο, μαύρο, herbal, Oolong) που εικονίζονται. Πατάς το ανάλογο κουμπί και, στη συνέχεια, βουτάς το Mychai σε ένα φλιτζάνι νερό.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι η 22χρονη σχεδιάστρια του Mychai, η Uttara Ghodke, είναι Ινδή και λάτρης του τσαγιού. Όπως λέει, «Πάντα ήθελα μια φορητή τσαγιέρα που να την πηγαίνω παντού κι έτσι έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα». Η φοιτήτρια βιομηχανικού σχεδίου μελετούσε επί δύο χρόνια αυτό το όνειρο και σήμερα ευελπιστεί να προωθήσει το Mychai στην αγορά στην τιμή των €40 περίπου.

mychai

Το Mychai βρίσκεται προς το παρόν στο στάδιο του πρωτοτύπου. Όταν βγει στην παραγωγή υπολογίζεται να κοστίζει περίπου 40 ευρώ.

Η φορητή λοιπόν αυτή τσαγιέρα είναι εύκολη στη χρήση της, όπως διατείνεται η δημιουργός της και το μόνο που απαιτεί από τον χρήστη είναι ένα φλιτζάνι και το αγαπημένο του τσάι. Ανοίγει τη λαστιχένια βάση της συσκευής, τη γεμίζει και επιλέγει μία από τις τέσσερις κατηγορίες τσαγιού (πράσινο, μαύρο, herbal, Oolong) που εικονίζονται στην κορυφή. Πατάει το ανάλογο κουμπί και, στη συνέχεια, βουτάει το Mychai σε ένα φλιτζάνι με νερό.

Η συσκευή, χάρη σε έναν ειδικό θερμοστάτη που ενεργοποιείται όταν έρχεται σε επαφή με το νερό, θα αρχίσει να το θερμαίνει. Τότε ανοίγει αυτόματα ένα «πορτάκι» όπου βρίσκονται τα φύλλα του τσαγιού –φανταστείτε ένα ηλεκτρονικό σακουλάκι- και σιγά-σιγά το ρόφημα ετοιμάζεται σύμφωνα με τα γούστα του χρήστη. Η ιεροτελεστία ολοκληρώνετε με την απομάκρυνση του Mychai από το φλιτζάνι. Προσοχή, η ζάχαρη ή άλλα “αξεσουάρ”, όπως γάλα ή κονιάκ, δεν περιλαμβάνονται!

//Δείτε λεπτομερώς τη δουλειά της Uttara Ghodke για το Mychai στο behance.net

 

Διαβάστε ακόμα: Minipresso. Μια πιτσιρίκα εσπρεσιέρα πού ‘χει πάρει τα μυαλά των καφεδόφιλων

Mychai-2e

Πως λειτουργεί: 1-Μετακινήστε το κάτω τμήμα με μια απλή περιστροφή. 2-Απομακρύνετε το λαστιχένιο κάλυμμα και γεμίζετε με τσάι. 3-Βάλτε ξανά το κάτω τμήμα στη θέση του μέχρι να ακούσετε το χαρακτηριστικό κλικ. 4- Τώρα το “πορτάκι” έχει κλείσει. 5- Πατήστε το κουμπί ανάλογα με το είδος τσαγιού που επιλέγετε. 6- Τοποθετήστε τη συσκευή σε μια κούπα με νερό σε θερμοκρασία δωματίου. 7 -Ο μηχανισμός παραγωγής θερμότητας ενεργοποιείται όταν έρχεται σε επαφή με το νερό. 8-Όταν το νερό ζεσταθεί στην κατάλληλη θερμοκρασία, ανοίγει το “πορτάκι”. 9 -Το τσάι αρχίζει να γίνεται με τη βοήθεια του ζεστού νερού. 10 -Το πορτάκι κλείνει μετά από συγκεκριμένο χρόνο, ανάλογα με το είδος τσαγιού που έχετε επιλέξει. 11-Απομακρύνετε τη συσκευή από το νερό. 12- Απολαύστε τώρα ένα ζεστό τσάι!

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Φυτικά τυριά, εναλλακτικά burgers, φαλάφελ με σος ταχίνι και φυσικά εκλεκτός καφές Taf. To 'ΑV IT στη Γλυφάδα είναι το κατάλληλο μέρος για τους λάτρεις των vegan και άκρως υγιεινών πιάτων. Η Αυγή Ιατρού μοιράστηκε μαζί μας τη λατρεία της για τον καφέ και την ηθική του. Και, ναι, τον πίνει πάντα σκέτο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με άπλετη θέα στην ιερό βράχο της Ακρόπολης -και στο εμβληματικό Μουσείο- ο Θεμιστοκλής Νικολετόπουλος τεστάρει ένα νέο, χαμηλού προφίλ μπαρ εστιατόριο με φιλόδοξα τάπας (μακαρόν φουαγκρά, νιγκίρι λευκής μελιτζάνας...)καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, αλλά και ενδιαφέρουσες οινικές επιλογές.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ολα ξεκίνησαν το 2009, σε ένα μικρό, φωτεινό μαγαζί στην Εμμανουήλ Μπενάκη. Το όραμα του Γιάννη Ταλούμη να πίνουμε εκλεκτό espresso στην Αθήνα σε προσιτές τιμές, απέκτησε σάρκα, οστά και… διαπεραστικό άρωμα. Μια δεκαετία μετά, το Taf Café συνεχίζει να εξελίσσεται και να ορίζει τις τάσεις στον καφέ. Πάρτε κι εσείς μια γεύση, μέσα σε ένα λεπτό, από την κουλτούρα και τον ρυθμό μιας διεύθυνσης που θα μας συντροφεύει για πολλά χρόνια ακόμα.  

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Κίμων Φραγκάκης ταξίδεψε στο Κονιάκ της Γαλλίας για να συναντήσει έναν αξιοθαύμαστο επιχειρηματία: Τον «Στιβ Τζομπς» των ποτών, δημιουργό του σοφιστικέ G’Vine, ενός τζιν από σταφύλια, που μοσχοβολάει καλοκαίρι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro