Το γιορτινό τραπέζι έχει στηθεί και μας περιμένει.

Το απογευματινό τσάι είναι μια ευγενής συνήθεια. Ακούγεται λίγο βρετανικό, αλλά όσοι ξέρουν (και είναι πολλοί) αντικαθιστούν και στα μέρη μας τη δριμύτητα του καφέ με την λεπταίσθητη γεύση του τσαγιού. Ειδικά τις ώρες που πλησιάζουν το βράδυ που όλοι θέλουμε να κατεβάσουμε ταχύτητες από την παραζάλη της ημέρας.

Οσοι έχουν απολαύσει το απογευματινό τσάι στο Winter Garden της Μεγάλης Βρεταννίας γνωρίζουν πολύ καλά πως πρόκειται περί εμπειρίας που δεν γίνεται να ξεχάσεις. Τώρα, εν μέσω εορταστικού κλίματος, το γνωστό Afternoon Tea, φοράει τη γιορτινή ενδυμασία του και μας καλωσορίζει στο ζεστό περιβάλλον του Winter Garden.

Το περίφημο 5 o’clock tea, το απογευματινό τσάι, με συνοδεία κέικ, σκόουνς και μικρών σάντουιτς, αποτελεί αξία σταθερή για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου καθημερινά.

Το τσάι είναι ταυτισμένο -φυσικά- με τους Αγγλους, αλλά και με την ιστορία του ξενοδοχείου. Από τον 17ο αιώνα που ταξίδεψε από την Ινδία με προορισμό τη Βρετανία έως τις μέρες μας έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας της Γηραιάς Αλβιώνας. Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως στις προθήκες των καταστημάτων αυτή τη στιγμή διατίθενται 1.500 διαφορετικά είδη τσαγιού. Αλλά, μήπως, και στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ένθερμοι «φίλοι» του τσαγιού;

Τσάι, συμπάθεια, γευστικά σνακ και γιορτινή διάθεση.

Το απογευματινό τσάι «εγκαταστάθηκε» στο Winter Garden του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία από την έναρξη της λειτουργίας του και από τότε έως σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του τσαγιού και της ιεροτελεστίας του. Το περίφημο 5 o’clock tea, το απογευματινό τσάι, με συνοδεία κέικ, σκόουνς και μικρών σάντουιτς, αποτελεί αξία σταθερή για τους επισκέπτες του καθημερινά.

Τώρα που θα κατέβουμε αρκετές φορές στο κέντρο για τις χριστουγεννιάτικες αγορές και τα δώρα μας ή για να θαυμάσουμε το στολισμό στο κέντρο της πρωτεύουσας, θα έχουμε ένα ακόμη δέλεαρ. Μια στάση στο Winter Garden της Μεγάλης Βρεταννίας για ένα απογευματινό τσάι θα είναι ένα εξαιρετικό τονωτικό για να συνεχίσουμε τη βόλτα μας.

//Το Christmas Afternoon Tea θα μας περιμένει καθημερινά από 4 Δεκεμβρίου 2021 έως 7 Ιανουαρίου 2022, 12.00 -20.00.

 

Διαβάστε ακόμα: Alexander’s Lounge. Ανακαλύπτουμε τον «μυστικό κήπο» της Μεγάλης Βρεταννίας.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top