Τα στεκια των διακοπων

5+2 στέκια για τις αυθεντικότερες γεύσεις στο νομό Ρεθύμνου

Ο συνδημιουργός της Cookoovaya Κλεομένης Ζουρνατζής την έχει ζήσει την καλοκαιρινή Κρήτη από μικρός και μας αποκαλύπτει τα γαστρονομικά μυστικά του νομού Ρεθύμνης, εκεί όπου οι άνθρωποι με το τίποτα και με το λίγο δημιουργούν μαγεία στο τσουκάλι τους.

 

Ο Σήφης, ο τωρινός ιδιοκτήτης και γιος του Αλέκου παίρνει την παραγγελία μην αφήνοντας σας και πολλές επιλογές, σύμφωνα με τα καλούδια που βρίσκει κάθε μέρα.

Αλέκος
Περνώντας στο δρόμο για τα νότια του νομού με κατεύθυνση προς το Σπήλι, στα 12 χλμ. συναντάμε το χωριό Αρμένοι. Στον κεντρικό δρόμο βρίσκεται η ταβέρνα Αλέκος, μια από τις πιο φημισμένες της ευρύτερης περιοχής. Κατάλογος δεν υπάρχει. Ο Σήφης, ο τωρινός ιδιοκτήτης και γιος του Αλέκου παίρνει την παραγγελία μην αφήνοντας σας και πολλές επιλογές, σύμφωνα με τα καλούδια που βρίσκει κάθε μέρα. Εκείνος ξέρει τί αξίζει: λαχανικά από το μποστάνι, τυριά και κρέατα από την περιοχή μαγειρευτά και ψητά. Το φαγητό πραγματικά θα σας εντυπωσιάσει και θα σας δώσει μια τίμια εικόνα για το τί σημαίνει αυθεντική κρητική κουζίνα.

//Αλέκος, χωριό Αρμένοι, τηλ.: 2831 041185.

 

Καφενείο Μαθιό
Συνεχίζοντας νότια περνάμε το Σπήλι και ακολουθώντας το δρόμο για το Κεραμέ, συναντάμε με το χωριό Δρίμισκος. Εκεί, στο μοναδικό καφενείο κάτω από τον πλάτανο θα βρείτε το Μαθιό. Με λίγο υπομονή και με ανθρώπινο τρόπο ζητήστε του να σας κάμει κάτι να φάτε, και να πιείτε μια ρακή. Μπορεί να σας βγάλει συγκινητικές τηγανιτές πατάτες, την καλύτερη μυζήθρα που έχετε φάει ποτέ, βολβούς, άγρια χόρτα, αυγά ντόπια ή ακόμα και κουνέλι τηγανητό, όλα φτιαγμένα σε ένα μικρό γκαζάκι. Προσφέροντας σας απλόχερα τη μαγεία της αυθεντικής κρητικής κουζίνας που κάνει το «λίγο», πάρα πολύ.

// Καφενείο Μαθιό, Δρίμισκος.

 

Στην επόμενη σελίδα: Η ταβέρνα Λίγκρες προσφέρει σπιτικό φαγητό.

1 2 3 4 5 6 7

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο γνωστός σεφ μάς συστήνει το νέο του «παιδί» που άνοιξε πρόσφατα στο Χαλάνδρι. Ένα μαγαζί όπου υμνεί τον ραφιναρισμένο καφέ Taf, την υγιεινή διατροφή και φιλοδοξεί να γίνει το στέκι των vegans και των χορτοφάγων.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro