Τop της Σπονδής: Μουσλίν πατάτας με μανιτάρια ζιρόλ, αμύγδαλα, φθινοπωρινή τρούφα

Ο Επίκουρος επιλέγει το κορυφαιο πιάτο στα top Αθηναϊκά εστιατόρια.

 
«Μπορεί η γαλλική κουζίνα να μην έχει πλέον την αίγλη που είχε παλιά, αρκεί όμως ένα πιάτο σαν αυτό για να μας τη θυμίσει».

«Μπορεί η γαλλική κουζίνα να μην έχει πλέον την αίγλη που είχε παλιά, αρκεί όμως ένα πιάτο σαν αυτό για να μας τη θυμίσει».

Το πιάτο αυτό, μια πραγματική έκρηξη γεύσεων η οποία όμως αφήνει ως επίγευση ένα λεπτεπίλεπτο κονφετί εντυπώσεων, ήταν ένα από τα signature dishes του Αρνό Μπινιόν. Το δοκίμασα από τα χέρια του Άγγελου Λάντου, sous chef πριν του Μπινιόν και πλέον άξιο διάδοχό του στο τιμόνι της κουζίνας του εστιατορίου «Σπονδή», και συνειδητοποίησα ότι μπορεί η γαλλική κουζίνα να μην έχει πλέον την αίγλη που είχε παλιά, αρκεί όμως ένα πιάτο σαν αυτό για να μας τη θυμίσει.

Σπονδή, Πύρρωνος 5, Παγκράτι, τηλ. 2107520658, 2107564021.

Από αριστερά, ο sous chef Ντίνος Φωτεινάκης και ο σεφ της «Σπονδής» Άγγελος Λάντος.

Από αριστερά, ο sous chef Ντίνος Φωτεινάκης και ο σεφ της «Σπονδής» Άγγελος Λάντος.

//Ο Επίκουρος είναι κριτικός εστιατορίων, συγγραφέας και θεωρητικός της Νέας Ελληνικής Κουζίνας. Το ομώνυμο βιβλίο του κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ίκαρος».

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ποιοτικός, φρεσκοκαβουρδισμένος καφές, γαλλικά, βουτυράτα brioche και χαλαρό, όμορφο, φωτεινό περιβάλλον. Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Dope, ένα χαριτωμένο καφέ με άποψη. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η γλυκιά εκδοχή του αγαπημένου μας λαχματζουνάδικου κάτω από την Αιόλου έχει μυρωδιές, γεύσεις, χρώματα Ανατολής, χρυσαφένιο κιουνεφέ, λαχταριστό καζάν ντιπί και αμαρτωλό μπακλαβά μαζί με single estate (!) καφέ στο μπρίκι. Η Αθήνα ξαναβρίσκει κάτι από την ανατολίτικη αστική της ταυτότητα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο γευσιγνωστικό μενού στο Four Seasons Athens περιλαμβάνει πέντε πιάτα που τιμούν τους καρπούς της αιγαιοπελαγίτικης θάλασσας και συνδυάζονται με ισάριθμα εξαιρετικά ασύρτικα από τη Σαντορίνη και όχι μόνο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Kyranis Architects ανέλαβε να μεταμορφώσει έναν μικρό χώρο στο Σύνταγμα σε σύγχρονο παρασκευαστήριο pizza-bar. Το αποτέλεσμα ελκύει το μάτι και προκαλεί τους γευστικούς κάλυκες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro