Τop της Σπονδής: Μουσλίν πατάτας με μανιτάρια ζιρόλ, αμύγδαλα, φθινοπωρινή τρούφα

Ο Επίκουρος επιλέγει το κορυφαιο πιάτο στα top Αθηναϊκά εστιατόρια.

 
«Μπορεί η γαλλική κουζίνα να μην έχει πλέον την αίγλη που είχε παλιά, αρκεί όμως ένα πιάτο σαν αυτό για να μας τη θυμίσει».

«Μπορεί η γαλλική κουζίνα να μην έχει πλέον την αίγλη που είχε παλιά, αρκεί όμως ένα πιάτο σαν αυτό για να μας τη θυμίσει».

Το πιάτο αυτό, μια πραγματική έκρηξη γεύσεων η οποία όμως αφήνει ως επίγευση ένα λεπτεπίλεπτο κονφετί εντυπώσεων, ήταν ένα από τα signature dishes του Αρνό Μπινιόν. Το δοκίμασα από τα χέρια του Άγγελου Λάντου, sous chef πριν του Μπινιόν και πλέον άξιο διάδοχό του στο τιμόνι της κουζίνας του εστιατορίου «Σπονδή», και συνειδητοποίησα ότι μπορεί η γαλλική κουζίνα να μην έχει πλέον την αίγλη που είχε παλιά, αρκεί όμως ένα πιάτο σαν αυτό για να μας τη θυμίσει.

Σπονδή, Πύρρωνος 5, Παγκράτι, τηλ. 2107520658, 2107564021.

Από αριστερά, ο sous chef Ντίνος Φωτεινάκης και ο σεφ της «Σπονδής» Άγγελος Λάντος.

Από αριστερά, ο sous chef Ντίνος Φωτεινάκης και ο σεφ της «Σπονδής» Άγγελος Λάντος.

//Ο Επίκουρος είναι κριτικός εστιατορίων, συγγραφέας και θεωρητικός της Νέας Ελληνικής Κουζίνας. Το ομώνυμο βιβλίο του κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ίκαρος».

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο δημιουργός της Βασίλισσας, Δημήτρης Λίτινας παρουσιάζει φέτος στο νησί της Αίγινας ένα ξεχωριστό εστιατόριο – μπαρ με έμφαση στα ψαρικά και τα θαλασσινά, αλλά και με εκλεκτές δόσεις από αλκοόλ στο bar του μαγαζιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Συναντήσαμε τους εμπνευστές και δημιουργούς του πρωτοποριακού Ergon House στη Μητροπόλεως, με έντονη δραστηριότητα και εκτός Ελλάδας, και μας μίλησαν για το πάθος που τρέφουν για τον αυθεντικό καφέ. Δύο πραγματικοί Taficionados.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στην πόλη μας που έχει πολλές και νόστιμες ιστορίες να πει και να μας σερβίρει. Εμείς μπήκαμε πρώτοι και μείναμε να τις ακούσουμε. 

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ναι, η όπερα μπορεί να παντρευτεί με τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις. Ο executive chef Δημήτρης Σκαρμούτσος έφτιαξε ένα μενού που μοιάζει με γευστική γεωγραφία της Ελλάδας και η Εθνική Λυρική Σκηνή απέκτησε το δικό της ρεστοράν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro