Τop της Σπονδής: Μουσλίν πατάτας με μανιτάρια ζιρόλ, αμύγδαλα, φθινοπωρινή τρούφα

Ο Επίκουρος επιλέγει το κορυφαιο πιάτο στα top Αθηναϊκά εστιατόρια.

 
«Μπορεί η γαλλική κουζίνα να μην έχει πλέον την αίγλη που είχε παλιά, αρκεί όμως ένα πιάτο σαν αυτό για να μας τη θυμίσει».

«Μπορεί η γαλλική κουζίνα να μην έχει πλέον την αίγλη που είχε παλιά, αρκεί όμως ένα πιάτο σαν αυτό για να μας τη θυμίσει».

Το πιάτο αυτό, μια πραγματική έκρηξη γεύσεων η οποία όμως αφήνει ως επίγευση ένα λεπτεπίλεπτο κονφετί εντυπώσεων, ήταν ένα από τα signature dishes του Αρνό Μπινιόν. Το δοκίμασα από τα χέρια του Άγγελου Λάντου, sous chef πριν του Μπινιόν και πλέον άξιο διάδοχό του στο τιμόνι της κουζίνας του εστιατορίου «Σπονδή», και συνειδητοποίησα ότι μπορεί η γαλλική κουζίνα να μην έχει πλέον την αίγλη που είχε παλιά, αρκεί όμως ένα πιάτο σαν αυτό για να μας τη θυμίσει.

Σπονδή, Πύρρωνος 5, Παγκράτι, τηλ. 2107520658, 2107564021.

Από αριστερά, ο sous chef Ντίνος Φωτεινάκης και ο σεφ της «Σπονδής» Άγγελος Λάντος.

Από αριστερά, ο sous chef Ντίνος Φωτεινάκης και ο σεφ της «Σπονδής» Άγγελος Λάντος.

//Ο Επίκουρος είναι κριτικός εστιατορίων, συγγραφέας και θεωρητικός της Νέας Ελληνικής Κουζίνας. Το ομώνυμο βιβλίο του κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ίκαρος».

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ελληνικές, ερυθρές και σπάνιες ποικιλίες, που αργά αλλά σταθερά τραβούν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας. Τις γνωρίζουμε δοκιμάζοντας top κρασιά τους. Προτείνει η Μαρία Νέτσικα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μετά το Le Greche και το Kokkion, το Μαραμπού είναι το νέο ποιοτικό παγωτατζίδικο της Αθήνας, στην ολοένα ανερχόμενη οδό Αρχελάου. Προτείνει μικρής παραγωγής παγωτά -με μαύρη μπύρα, αβοκάντο ή γιασεμί- τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με ό,τι έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ας λένε ότι θέλουν οι αμερικανοί, το ιταλικό brunch έχει άλλη χάρη: Φανταστείτε μπαμπάτσικα scrambled eggs, λαχταριστά open faced panini, pancakes με υπέροχη ρικότα στη ζύμη και φυσικά ιταλικό espresso. Όσο για την πίτσα; Ποιος λέει όχι για μπραντς, ακόμα και για μπρεκφαστ!

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπήκαμε πρώτοι στo ολοκαίνουργιο εστιατόριο του αναγεννημένου Αστέρα Βουλιαγμένης και... κελαηδήσαμε: αυθεντική ιταλική κουζίνα με ορίτζιναλ πρώτες ύλες (εδώ είναι το μυστικό), άψογο σέρβις και ανεπανάληπτη θέα στο Σαρωνικό. Τιμές; Πολύ λογικές για το παγκόσμιας κλάσης επίπεδο του resort.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro