Τop της Σπονδής: Μουσλίν πατάτας με μανιτάρια ζιρόλ, αμύγδαλα, φθινοπωρινή τρούφα

Ο Επίκουρος επιλέγει το κορυφαιο πιάτο στα top Αθηναϊκά εστιατόρια.

 
«Μπορεί η γαλλική κουζίνα να μην έχει πλέον την αίγλη που είχε παλιά, αρκεί όμως ένα πιάτο σαν αυτό για να μας τη θυμίσει».

«Μπορεί η γαλλική κουζίνα να μην έχει πλέον την αίγλη που είχε παλιά, αρκεί όμως ένα πιάτο σαν αυτό για να μας τη θυμίσει».

Το πιάτο αυτό, μια πραγματική έκρηξη γεύσεων η οποία όμως αφήνει ως επίγευση ένα λεπτεπίλεπτο κονφετί εντυπώσεων, ήταν ένα από τα signature dishes του Αρνό Μπινιόν. Το δοκίμασα από τα χέρια του Άγγελου Λάντου, sous chef πριν του Μπινιόν και πλέον άξιο διάδοχό του στο τιμόνι της κουζίνας του εστιατορίου «Σπονδή», και συνειδητοποίησα ότι μπορεί η γαλλική κουζίνα να μην έχει πλέον την αίγλη που είχε παλιά, αρκεί όμως ένα πιάτο σαν αυτό για να μας τη θυμίσει.

Σπονδή, Πύρρωνος 5, Παγκράτι, τηλ. 2107520658, 2107564021.

Από αριστερά, ο sous chef Ντίνος Φωτεινάκης και ο σεφ της «Σπονδής» Άγγελος Λάντος.

Από αριστερά, ο sous chef Ντίνος Φωτεινάκης και ο σεφ της «Σπονδής» Άγγελος Λάντος.

//Ο Επίκουρος είναι κριτικός εστιατορίων, συγγραφέας και θεωρητικός της Νέας Ελληνικής Κουζίνας. Το ομώνυμο βιβλίο του κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ίκαρος».

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Το νέο εγχείρημα του «γκουρού» του εκλεκτού καφέ Γιάννη Ταλούμη ήρθε στην Ομήρου και προσφέρει μια ξεχωριστή αίσθηση.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα προτείνει πέντε κορυφαίες εκφράσεις των νέων τάσεων στην παραγωγή της σαμπάνιας και τις ιδανικές αρμονίες τους με τα εδέσματα της αλλαγής του χρόνου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με έναν πολύτιμο χρονογράφο IWC στον καρπό, ανακαλύπτουμε μοναδικά Ελληνικά gourmet προϊόντα. Επόμενος σταθμός -με το Pilot's Watch Chronograph Edition Le Petit Prince- το μεθυστικό, παλαιωμένο τσίπουρο Τσιλιλή Dark Cave.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα υλικά είναι φρέσκα, της εποχής και παντρεύονται μεταξύ τους με τρόπους πρωτότυπους αλλά όχι δήθεν. Ο σεμνός σεφ Νίκος Θωμάς έχει άποψη και για τη γευστική μνήμη και για την μοντέρνα κουζίνα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top Andro