Μετά από 6 χρόνια στο Λονδίνο, ο Arnaud Bignon επιστρέφει στην Αθήνα και τον όμιλο Τραστέλη, ως γενικός διευθυντής των εστιατορίων Σπονδή, Hytra και Mama Fuga.

Ηταν άνοιξη του 2012 όταν αποφάσιζε να αφήσει τον ήλιο της Ελλάδας και την κουζίνα της Σπονδής για την πρωτεύουσα της Αγγλίας. Ήταν τότε που ο Arnaud Bignon έκανε ένα νέο βήμα, «μετακομίζοντας» στο εστιατόριο The Greenhouse του Λονδίνου και ρίχνοντας τους (προσωρινούς όπως αποδείχθηκε τελικά) τίτλους τέλους στην πορεία του στην Αθήνα.

Και τι πορεία: Γεμάτη επιτυχίες. Ουσιαστικά ο Γάλλος σεφ ήταν εκείνος που έβγαλε τη Σπονδή από τα ελληνικά σύνορα, κάνοντάς την γνωστή σε κάθε γωνία του πλανήτη. Στα περίπου 7 χρόνια που βρέθηκε στην ελληνική πρωτεύουσα «απένειμε» με τις δημιουργίες του 2 αστέρια Michelin στο εστιατόριο του Απόστολου Τραστέλη και είδε τις μετοχές του να απογειώνονται στο γαστρονομικό χρηματιστήριο. Ενώ οι επιτυχίες του συνεχίστηκαν και στο Λονδίνο, καθώς δεν δυσκολεύτηκε να φέρει το 2ο αστέρι Michelin στο The Greenhouse.

Ο Άγγελος Λάντος διατηρεί το ρόλο του executive chef στη Σπονδή, ενώ ο διευθυντής του εστιατορίου Ευριπίδης Αποστολίδης ανακοίνωσε την αποχώρησή του.

Όμως τώρα ήρθε η στιγμή της μεγάλης επιστροφής. Ο Arnaud Bignon αποφάσισε να ακολουθήσει αντίστροφη διαδρομή από αυτήν που είχε πάρει το 2012, να αφήσει το Λονδίνο και να επιστρέψει στην Αθήνα για χάρη του ομίλου Τραστέλη, ως γενικός διευθυντής των εστιατορίων Σπονδή, Hytra και Mama Fuga.

Αναλαμβάνοντας την θέση αυτή θα προχωρήσει στην επίτευξη των επιχειρησιακών και οικονομικών στόχων κάθε εστιατορίου του ομίλου, διασφαλίζοντας την αποτελεσματική λειτουργία τους, μέσα στο πλαίσιο της στρατηγικής και των προτύπων του ομίλου. Κύριοι άξονες παραμένουν η εξαιρετική γευστική εμπειρία, η υψηλή φιλοξενία και η ικανοποίηση του πελάτη.

Ο Άγγελος Λάντος διατηρεί το ρόλο του executive chef στη Σπονδή, ενώ ο Ευριπίδης Αποστολίδης αποχωρεί από τη θέση του διευθυντή του γνωστού εστιατορίου.

 

Διαβάστε ακόμα: Οι σκηνοθέτες και ηθοποιοί που κρύβονται πίσω από 3 ατμοσφαιρικά στέκια της Αθήνας

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top