Top 5 vegan/vegetarian «φαγάδικα» των Αθηνών

Ανακαλύπτοντας έναν άλλο κόσμο νοστιμιάς και υγείας.

 

Ποιος είπε ότι τα vegan/vegetarian πιάτα δεν μπορούν να είναι όμορφα, εμπνευσμένα και πεντανόστιμα;

Σας βλέπω. Εσείς οι carnivores, οι non vegetarians και non vegans, έχετε ήδη φορέσει το πιο προκατειλημμένο σας attitude – και ας έχετε ανοίξει το άρθρο να το διαβάσετε! Κι εγώ δεν είμαι vegetarian, πόσω μάλλον vegan, που στην μία περίπτωση καλείσαι να αρνηθείς το κρέας και στην δεύτερη και όλα τα ζωικά παράγωγα, και δεν χτυπάω και την γροθιά στο μαχαίρι, γιατί αρκετές μάταιες μάχες βιώνουμε γύρω μας, και τα χαρακώματα μεταξύ ορκισμένων vegans και των κρεατολάγνων πολέμιών τους, να μας έλειπαν.

Παρόλα αυτά, συχνά απολαμβάνω ένα non-meat γεύμα, και έχω βρεθεί σε κλασικό burger-άδικο χωρίς να θεωρώ ντροπή ή κρίμα κι άδικο να ζητήσω burger με μπιφτέκι κουνουπιδιού (το είχε ο κατάλογος, δεν το έβγαλα από το κεφάλι μου). Εδώ μαζέψαμε πέντε μέρη που έχουν επικεντρωθεί αποκλειστικά στο vegetarian και vegan γαστρονομικό πολιτισμό, όπου μπορείτε να τον εκτιμήσετε, είτε ως «περαστικοί», είτε ως συνειδητοί θιασώτες του.

 

Στην επόμενη σελίδα: Avocado, από τους πρωτεργάτες στο γαστρο-κίνημα της χορτοφαγίας.

1 2 3 4 5 6

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Το νέο εγχείρημα του «γκουρού» του εκλεκτού καφέ Γιάννη Ταλούμη ήρθε στην Ομήρου και προσφέρει μια ξεχωριστή αίσθηση.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα προτείνει πέντε κορυφαίες εκφράσεις των νέων τάσεων στην παραγωγή της σαμπάνιας και τις ιδανικές αρμονίες τους με τα εδέσματα της αλλαγής του χρόνου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με έναν πολύτιμο χρονογράφο IWC στον καρπό, ανακαλύπτουμε μοναδικά Ελληνικά gourmet προϊόντα. Επόμενος σταθμός -με το Pilot's Watch Chronograph Edition Le Petit Prince- το μεθυστικό, παλαιωμένο τσίπουρο Τσιλιλή Dark Cave.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα υλικά είναι φρέσκα, της εποχής και παντρεύονται μεταξύ τους με τρόπους πρωτότυπους αλλά όχι δήθεν. Ο σεμνός σεφ Νίκος Θωμάς έχει άποψη και για τη γευστική μνήμη και για την μοντέρνα κουζίνα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro