Τρομομπάχαλα με τα νόστιμα σινιέ μου Nike. Πόσο trendy και πόσο αδιάφορα να συνομιλήσουν με την κοινωνία (Alexandros Michailidis / SOOC).

Ωχ, λες να φταίμε κι εμείς;…

Κακίζαμε προχτές στα σόσιαλ-μίντια την δημοσίευση από τον ΣΚΑΪ του βίντεο με τον ξυλοδαρμό του έγκλειστου υπόδικου της Ρόδου, εξηγώντας πόσο άχρηστο δημοσιογραφικά ήταν αυτό το διάβημα. Εξηγούσαμε και πόσο ντροπιαστικό είναι, για λίγη τηλεθέαση, να δανείζεσαι λαθροδημοσιεύματα από τον απόπατο του Εθνικού Μάκη (η «Ζούγκλα» ψωμίζεται σχεδόν αποκλειστικά, αναρτώντας παρόμοιες κιτρινιάρικες «ειδήσεις» ή τρομοκρατικές αγγελίες/ειδοποιήσεις).

Ασκήσαμε κριτική στον ΣΚΑΪ και όχι σε όλους τους άλλους, που επίσης διέπραξαν το ίδιο ατόπημα. Γιατί αυτός είναι το ΜΜΕ που «βρίσκεται πιο κοντά» (όσο είναι εφικτό…) στις εκσυγχρονιστικές μας ανησυχίες, με τόσους εξαιρετικούς συνεργάτες που διαθέτει στο δυναμικό του. Όσο κι αν διαθέτει εξ ίσου την δέουσα βιοποριστική (;) κιτρινίλα, έχει και πολλά διαμάντια: ολαρία-ολαρά,-τον-γραμματέα-μαζί-με-τον-αλήτη-και-την-Σία-με-τον-Γιώργο-Αυτιά…

Σίγουρα, όμως, δεν φανταζόμασταν ότι χτες τα ξημερώματα θα ερχόταν ο Ρομπέν των Χαζών για να διορθώσει τη στραβωμάρα (αυτήν;-ή-άλλες; -δεν έχει και καμιά αξία η όποια προκήρυξη εκδώσουν…). Ξέρετε όλοι την θέση μας: στην Φιλελεύθερη Δημοκρατία, η «Διόρθωση» για κάθε αναποδιά διευθετείται από την δημιουργική αυτορρύθμιση, μέσω της αλληλοεπίδρασης του Λόγου και των Επιχειρημάτων. Έσωθεν λύνονται τα προβλήματα της δημοκρατίας, όχι έξωθεν. Δεν χρειάζεται ηλίθια Βία αυτό το εποικοδομητικό διαρκές φυσικό φαινόμενο, που φέρνει την Δημοκρατία πάνω από όλες τις ολοκληρωτικές ανωμαλαρίες.

Δεν θα πούμε ότι φταίει το Συριζαϊκό «Εμπάργκο»,  για τη βόμβα στον ΣΚΑΪ. Σίγουρα, όμως, ευθύνεται και ο γελοίος Αντιμνημονισμός του Τσίπρα.

Ο γελοίος αντι-ΣΚΑΪ Εθνικός Μύθος

Δεν θα πούμε ότι φταίει το Συριζαϊκό «Εμπάργκο»,  για αυτή την «τιμωρητική» δράση των Εξουσιαστικών Ταγμάτων Εφόδου. Σίγουρα, όμως, ευθύνεται και ο γελοίος Αντιμνημονισμός του Αλέξη Τσίπρα, που τώρα σαν μπούμερανγκ τού επιστρέφεται εξ αδρανείας, ενώ θα ήθελε σοσιαλδημοκρατικώς-πως-(γέλια…) να διασώσει την καρέκλα. Επί πλέον, έχουμε επίσης συχνά εξηγήσει, πόσο κωμικοτραγικό είναι να έχεις αντιμνημονιακούς αντεξουσιαστές (δηλαδή αντικρατικούς, που νοιάζονται για τον τρόπο διευθέτησης των εσωτερικών υποθέσεων του κράτους -γέλια)…

Δεν είναι τυχαίο ότι στις κρίσιμες στιγμές της Αγανάκτησης, οπότε σούμπιτη η δημοσιογραφική συντεχνία υιοθέτησε το γελοίο ψεκαζμένο Αντιμνημονιακό Δόγμα, μόνο ο ΣΚΑΪ όρθωσε ανάστημα με κάποια στελέχη του. Ας μνημονεύσουμε ενδεικτικά τον άρτιο καθαρό λόγο του Μπάμπη Παπαδημητρίου (πήρε πάνω του το αντιδημοφιλές βάρος του ορθού λόγου, αντιμετωπίζοντας το άγος του κυρίαρχου στο καθ’-ημάς-εθνικό-ισλάμ προνεωτερικού/ψεκαζμένου Αντιμνημονισμού). Ακόμα και τώρα, που η Αντιμνημονιακή Απάτη ολοσχερώς έχει ηθικά καταρρεύσει, ο Μ.Π. εξακολουθεί να μισείται/χλευάζεται. Τι-δεν-καταλαβαίνεις, πικραμένε Τσιφτετέλληνα;

Αυτό το Ποικιλόχρουν Ακροδεξιό Φαινόμενο, που παραμένει κυρίαρχο παρά τις ασταμάτητες πρωθυπουργικές κωλοτούμπες, ακόμα και τώρα κανοναρχεί και διαχειρίζεται την σύμπασα εθνική υστερία. Μέρος του αποτελούν και τα Τάγματα Εφόδου, που ζουν-για-να-μισούν-και-να-φθονούν ό, τι αποκλίνει από το δικό τους τρέντυ* κούρδισμα. Κορυφαίος στόχος αυτού του οργανωμένου μίσους παραμένει ο Εχθρός ΣΚΑΪ: καλά κάνει και τις τρώει, λοιπόν, να γελάσουμε και λιγάκι…

Καλή Βία και πόρκα μιζέρια

Το αχείμαστο τρεντ της επαναστατημένης αυτοϊκανοποίησης, που κάνει πρόγραμμα στο καθ-ημάς-εθνικό-ισλάμ, ποτέ δεν χάνει, ο κόσμος να χαλάσει: είναι ριζωμένο στο ντιριντάχτα που μας γαλουχεί από τα μικράτα μας. Είναι που του Έλληνος ο τράχηλος ζυγόν δεν απαυτώνει και καπάκι η προγονική αφεύγατη σαγίτα του Πατροκοσμά που μας δείχνει τον δρόμο. Θυμάστε το μείζον χτικιό της ανίατης σύμπλοκης διπλής ίωσης (ελληνορθόδοξης-κομμουνιστικής) http://www.andro.gr/apopsi/populism-skoumbourdis/. Το Ποικιλόχρουν Ακροδεξιό Φαινόμενο είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό.

Όχι μόνο ανεχόμαστε, αλλά και λατρεύουμε την Βία. Την Καλή Βία εννοείται: την Κακιά την μισούμε (Menelaos Myrillas/ SOOC).

Αφότου ξεκίνησε το πρώτο μεταπολιτευτικό τρομοκρατικό κύμα, η προνεωτερική κοινωνία μας δεν δίστασε ευμενώς να αντιμετωπίσει την αυτοδικία της 17Ν. Σου ‘λεγε, νταξ, αφού η αστική τάξη (γέλια…) δεν θέλει και δεν μπορεί, τότε τα παιδιά παίρνουν πάνω τους την εθνική εξυγίανση από τα μιάσματα του χουντο-ιμπεριαλιστικού μπλοκ κτλ… Αυτή ήταν και αυτή παραμένει η εσωστρεφής/συνωμοσιολόγα/ξενοφοβική Ελλάδα, που τώρα σερφάρει πλησίστια στο αντιμνημονιακό κύμα και εξακολουθεί να κάνει πρόγραμμα.

Όλα αυτά «τα παιδιά», θιασώτες του Δόγματος «Εχθρός-Μίσος-Βία» γενικά είναι πολύ τρέντυ και μοδάτα και ουδόλως νοιώθουν την ανάγκη να μπουν σε διάλογο με την κοινωνία.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία: η βίαιη εθνική φαιδρότητα είναι ακαταμάχητη. Όχι μόνο ανεχόμαστε, αλλά και λατρεύουμε την Βία. Την Καλή Βία εννοείται: την Κακιά την μισούμε. Όπως μισούμε και όσους αιωρούνται ανάμεσα στις όποιες βλαμμένες αντιμαχόμενες Βίες, που κάθε μια τους νομίζει ότι αυτή είναι η Καλή και η Άλλη η Κακιά και τούμπαλιν.

Εξηγήσαμε πριν έξη χρόνια πόσο χαζό ήταν το Θεώρημα της Καλής Βίας, που βασάνισε/μάτωσε τον 20ο αιώνα («Η τρομοκρατία των αντικρατικών μπάτσων» https://www.athensvoice.gr/politics/33215_i-tromokratia-ton-antikratikon-mpatson και «Η βάση του ρατσισμού της «Αριστεράς» https://www.athensvoice.gr/politics/43277_i-vasi-toy-ratsismoy-tis-aristeras, αλλά τα παιδιά κάνουν πως δεν ακούν. Επαναλαμβάνουμε συστηματικά «Αντεξουσιαστική Βία: εξουσιαστική-αντισόσιαλ» http://www.andro.gr/apopsi/society-and-violence/, αλλά πάλι κάνουν πως δεν ακούν. Έτσι γίνεται με τους κάθε λογής βέβαιους, σε αυτή την ζήση.

* My tromostyle rocks, λοιπόν: τόσο στα τρομομπάχαλα με τα νόστιμα σινιέ μου Nike (χαμηλής έντασης τρομοκρατία), όσο και στα συνωμοτικά μου θαυμαστά της κρυφής κουκουλοφόρας παρανομίας καμώματα (υψηλής έντασης τρομοκρατία). Όλα αυτά «τα παιδιά», θιασώτες του Δόγματος «Εχθρός-Μίσος-Βία» γενικά είναι πολύ τρέντυ και μοδάτα και ουδόλως νοιώθουν την ανάγκη να μπουν σε διάλογο με την κοινωνία. Αυτάρεσκα την ζημιώνουν, αγνοώντας ότι ο ανταγωνισμός τους με τους μισητούς «μπάτσους-γουρούνια-δολοφόνους» οδηγεί σε διαρκή εξαθλίωση την κοινωνία: αυτή απλώς τρώει στην μάπα την εναντίον τους εύλογη/αυτονόητη αστυνομική καταστολή του Κράτους Δικαίου…

 

Διαβάστε ακόμα: Αφού δεν τους απαντά η Δημοκρατία, της γαβγίζουν οι Γκεσταπίτες.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top