Το Signature Blend (ένταση 8) είναι ένα γλυκό στην αρχή χαρμάνι, που όσο μένει στο στόμα αφήνει ωραία στοιχεία πικρής σοκολάτας.

Η κάψουλα έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας. Είναι η εύκολη και πρακτική λύση όταν θέλουμε να απολαύσουμε έναν espresso χωρίς να μπαίνουμε στην διαδικασία της άλεσης του καφέ. Και ευτυχώς, πλέον, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία εκεί έξω στην αγορά που καλύπτει όλα τα γούστα. Αυτό κάνει και ο Costa Coffee με την δική του σειρά από κάψουλες: δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο.

Οι εφτά στο σύνολο τους, κάψουλες του Costa Coffee παίζουν με τις εντάσεις, τα αρώματα, τις γεύσεις αλλά την επίγευση.

Από εκείνους που αναζητούν έναν «δυνατό» καφέ για να ξεκινήσουν με ενέργεια την μέρα τους μέχρι εκείνους που προτιμούν ο καφές τους να έχει λιγότερη καφεΐνη. Οι εφτά στο σύνολο τους, κάψουλες του Costa Coffee παίζουν με τις εντάσεις, τα αρώματα, τις γεύσεις αλλά την επίγευση. Εμείς τις βάλαμε στο μικροσκόπιο, τις δοκιμάσαμε σκέτες, με λίγη ζάχαρη, προσθέτοντας γάλα ή κρέμα και σας τις παρουσιάζουμε.

Το Signature Blend (ένταση 8) έχει πλούσια κρέμα, κρεμώδη υφή κι έντονη, μακριά επίγευση. Να γιατί μπορεί να συνδυαστεί και με τα γλυκά της αρεσκείας σας.

Θα ξεκινήσουμε με το πιο δυνατό σε ένταση (11 ένταση) χαρμάνι του Costa Coffee, το Lively Blend. Είναι κατάλληλο για ristretto λόγω του έντονου χαρακτήρα του και ό,τι ακριβώς πρέπει για να ξεκινήσει κανείς με αυτό τη μέρα του. Αφήνει στο φλιτζάνι έντονα αρώματα καραμέλας, πικρής σοκολάτας και νότες από καβουρδισμένο αμύγδαλο.

Έχει ιδιαίτερα ισορροπημένη επίγευση που μένει για πολύ στο στόμα. Το συγκεκριμένο χαρμάνι μπορείτε επίσης να το απολαύσετε κρύο σε freddo espresso και καλό θα ήταν να αποφύγετε να του προσθέσετε γάλα, καθώς έτσι θα χάσει τον δυναμικό του χαρακτήρα.

Παρόμοια δυναμικό χαρακτήρα έχει και το Warming Blend (10 ένταση). Έχει καπνιστή αίσθηση και ένα σώμα έντονο και όσο πρέπει «πικρό». Δοκιμάζοντάς το, ίσως ξεχωρίσετε νότες από ξηρούς καρπούς καθώς και μαύρης σοκολάτας. Του ταιριάζει πολύ το γάλα, οπότε είναι ιδανικό για να φτιάξετε ένα flat white, χωρίς να χαθεί η έντονη προσωπικότητά του.

Το Signature blend, θα το βρείτε και στην εκδοχή του για lungo (ένταση 7).

Συνεχίζουμε με το Signature Blend (ένταση 8), ένα γλυκόπιοτο στην αρχή χαρμάνι, που όσο μένει στο στόμα αφήνει ωραία bitter στοιχεία σοκολάτας. Αυτό, το οφείλει στην συμμετοχή κόκκων Robusta. Έχει πλούσια κρέμα, κρεμώδη υφή κι έντονη, μακριά επίγευση. Μπορείτε να το απολαύσετε μόνο του, σε ένα «χορταστικό» espresso, να το φτιάξετε κρύο, να του προσθέσετε λίγο γάλα – machiatto δηλαδή – αλλά και να το απολαύσετε σε ένα espresso-tonic αναψυκτικό με πάγο. Κοινώς είναι ένα χαρμάνι που σας επιτρέπει να παίξετε μαζί του.

Το ίδιο χαρμάνι, δηλαδή το Signature blend, θα το βρείτε και στην εκδοχή του για lungo (ένταση 7). Αυτό σημαίνει ότι αν θέλετε να φτιάξετε cappuccino ή latte, αυτό είναι το ιδανικό. Κρατά τον σοκολατένιο του χαρακτήρα, έχοντας παράλληλα νότες καραμέλας και ξηρών καρπών. Το δοκιμάσαμε και σε freddo cappuccino, φτιάχνοντας μια λαχταριστή κρέμα από κρέμα γάλακτος και ήταν ιδιαίτερα απολαυστικό.

Τι θα λέγατε για ένα freddo cappuccino με το Signature blend lungo;

Το Colombian Roast (ένταση 5 ) είναι το μόνο χαρμάνι μοναδικής προέλευσης (Single Origin) του Costa Coffee.

Το Bright Blend (ένταση 7), αν και έχει την ίδια ένταση με τον Signature Blend lungo, δεν είναι τόσο έντονο στο φλιτζάνι. Είναι ένα χαρμάνι από 100% κόκκους Arabica που συνδυάζει καφέδες από τη Νότια Αμερική. Έχει πιο γλυκά χαρακτηριστικά, κομψές φρουτώδεις νότες και επίγευση που δεν κρατά πολύ. Πινέται ευχάριστα σε espresso, αλλά αν θέλετε μπορείτε να του προσθέσετε λίγο ζαχαρούχο γάλα και να φτιάξετε ένα café bon-bon ή να παρασκευάσετε ένα machiatto.

Το Colombian Roast (ένταση 5) ξεχωρίζει για το πλούσιο και καραμελένιο προφίλ του, το οποίο σπάει από κάποιες νότες μελιού και εσπεριδοειδών.

Το Colombian Roast (ένταση 5 ) είναι το μόνο χαρμάνι μοναδικής προέλευσης (Single Origin) του Costa Coffee. Ξεχωρίζει για το πλούσιο και καραμελένιο προφίλ του, το οποίο σπάει από κάποιες νότες μελιού και εσπεριδοειδών. Ο εν λόγω καφές είναι ιδανικός για μετά το φαγητό ή τις απογευματινές ώρες για να συνοδέψετε κάποιο γλυκό όπως, για παράδειγμα μια μηλόπιτα. Επίσης, διαπιστώσαμε ότι κάνει ωραίο συνδυασμό με το αλκοόλ, μιας και το δοκιμάσαμε σε μια παραλλαγή του Irish coffee με espresso.

Ένα γευστικό cappuccino μαζί με ένα κρουασάν μπορούν να σας φτιάξουν το πρωινό.

Την ενδιαφέρουσα σειρά καψουλών του Costa Coffee ολοκληρώνει το Decaf Blend. Ένα ήπιο (ένταση 6), ευχάριστο χαρμάνι που αφήνει στο φλιτζάνι γεύσεις μπισκότου, σοκολάτας και νότες καραμέλας. Μπορεί να σταθεί μόνο του, αλλά και να το παντρέψετε με γάλα, φτιάχνοντας από machiatto, cappuccino μέχρι flat white και latte.

Όπως καταλαβαίνετε, οι κάψουλες espresso Costa Coffee σας δίνουν την δυνατότητα να πειραματιστείτε και να φτιάξετε τα ροφήματα που σας αρέσουν. Εσείς απλά βάλτε την φαντασία σας και απολαύστε τις.

 

//Όλες οι κάψουλες του Costa Coffee είναι συμβατές με μηχανές Nespresso.

 

Διαβάστε ακόμα: 5 αισιόδοξες ταινίες για κυριακάτικα απογεύματα, παρέα με ένα φλιτζάνι καφέ.

 

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top