Εμπρός στη νέα επανάσταση (φωτογραφία: sooc).

Παλαιοημερολογίτες, επαγγελματίες συνωμοσιολόγοι, θύματα του «ψεκασμού», αρνητές των πάντων, μέλη φασιστικών κομματιδίων, παρίες της πολιτικής σκηνής, θρησκόληπτοι και κάμποσες άλλες λαϊκές δυνάμεις συγκεντρώθηκαν χθες (3/9) στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να διαδηλώσουν κατά των νέων ταυτοτήτων.

Αν και έγινε κινητοποίηση «πιστών» από όλη την επικράτεια και ναυλώθηκαν (με το αζημίωτο, φυσικά) πούλμαν για να μεταφέρουν τους «πολεμιστές» της νέας τάξης πραγμάτων στο χώρο του συλλαλητηρίου, οι πληροφορίες αναφέρουν πως μετά βίας μαζεύτηκαν κοντά τρεις χιλιάδες νοματαίοι. Πάνε οι καλές εποχές επί Χριστόδουλου που γίνονταν λαοσυνάξεις και χαλούσε ο κόσμος από τις υλακές των «πεφωτισμένων».

Υπάρχει μια μερίδα συμπολιτών μας που απέχει πολύ από τον ορθό λόγο. Η λέξη δημοκρατία τους είναι ξένη και βδελυρή.

Επόμενος στόχος να πάρουμε την Πόλη (φωτογραφία: sooc).

Είναι τόσο γνωστές οι φυσιογνωμίες που μετέχουν σε τέτοιου είδους συναθροίσεις όπου το θρησκευτικό/εθνικό/λαϊκό συναίσθημα πωρώνεται (και πυρώνεται) μπρος στη λαίλαπα του Αντίχριστου, των νεοταξικών ανδρείκελων (sic) και της νομενκλατούρας των πλουσίων αυτού του κόσμου που θέλουν να καθυποτάξουν την Ορθοδοξία και τον ελληνισμό. Είμαστε ο περιούσιος λαός, άλλωστε. Αν δεν κυνηγάνε εμάς, τότε ποιους;

Λίγο διάβασμα για επιμόρφωση (φωτογραφία: sooc).

Τους είδαμε την περίοδο των συλλαλητηρίων πριν και μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, τους είδαμε κατά την πανδημία όταν με στεντόρεια φωνή διαδήλωναν κατά των εμβολίων και σίγουρα κάποιους από αυτούς τους έχουμε δει και σε συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής ή σε μαζώξεις κατά των μεταναστών. Η περιβόητη vox populi είναι μια κακόηχη μπάντα που αποτελείται από ευάριθμα μέλη.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσπαθεί κανείς να μιλήσει με επιχειρήματα σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν θα έρθει ποτέ.

Το λάθος που κάνει η κυβέρνηση είναι που προσπαθεί να εκλογικεύσει τη διαδικασία έκδοσης νέων ταυτοτήτων με ανακοινώσεις και λεπτομερείς περιγραφές του τι περιέχουν και τι δεν έχουν κρυμμένες μέσα τους. Ακόμη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρειάστηκε να αναφερθεί στο θέμα.

Με τον σταυρό στο χέρι (φωτογραφία: sooc).

Θα πρέπει, πλέον, να το αποδεχθούμε και να μάθουμε να ζούμε μ’ αυτό: υπάρχει μια μερίδα συμπολιτών μας που απέχει πολύ από τον ορθό λόγο. Η λέξη δημοκρατία τους είναι ξένη και βδελυρή. Η τεχνολογία γιγαντώνει τα φοβικά τους σύνδρομα και η πρόοδος είναι μια καλά κρυμμένη παγίδα στην οποία όλοι εμείς οι χάνοι θα πέσουμε μέσα αμαχητί.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσπαθεί κανείς να μιλήσει με επιχειρήματα σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν θα έρθει ποτέ. Εχουν αναχωρήσει εδώ και καιρό για άλλες περιοχές, εκεί που βασιλεύει η φαντασμαγορία των ψευδαισθήσεων, των ακραίων θεωριών, της θρησκοληψίας και του παγανισμού. Πρόκειται για προνεωτερικά απομεινάρια, τα οποία δεν επιθυμούν να συνυπάρξουν μαζί μας.

Αυτό θα πει… ιερός λόγος (φωτογραφία: sooc).

Το θέμα είναι πως ούτε κι εμείς θέλουμε να συνυπάρξουμε μαζί τους. Δεν έχουμε την ίδια άποψη περί θρησκείας, πατρίδας και οικογένειας. Αλλο πρόσημο βάζουν αυτοί στα σύμβολα κι άλλο εμείς. Διαφορετικό είναι το εννοιολογικό βάρος που ορίζει τα δικά τους πιστεύω κι άλλο το δικό μας. Η πυραμίδα των αξιών τους ουδεμία σχέση έχει με τη δική μας.

Ποιος ο λόγος να εξηγήσεις πως παρόμοιες διαδηλώσεις αντιφρονούντων δεν έχουν σημειωθεί πουθενά αλλού στην Ευρώπη; Δεν θα σε ακούσουν.

Αποδείχθηκε, άλλωστε, πως και στο πολιτικό πεδίο οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής (στη μεγάλη τους πλειοψηφία) όχι μόνο δεν επαναπατρίστηκαν στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, αλλά συνεχώς αναζητούν νέα ακραία στέγη να τους περιθάλψει.

Ενας από τα παλικάρια της λεβεντογέννας Κρήτης (φωτογραφία: sooc).

Είναι καιρός να αποχαιρετήσουμε κουνώντας μαντίλι τους λογής αναχωρητές της λογικής και του ορθολογισμού.

Ποιος ο λόγος, λοιπόν, να τους εξηγήσεις πως παρόμοιες διαδηλώσεις αντιφρονούντων δεν έχουν σημειωθεί πουθενά αλλού στην Ευρώπη; Με ποια λογική θα καταφέρεις να τους πείσεις ότι άλλη δουλειά δεν έχουν οι κυβερνήσεις από το να τσεκάρουν καθημερινά τι κάνει η κυρία Μαρία στα Γρεβενά και ο κύριος Τάκης στα Σούρμενα (τυχαία τα παραδείγματα).

Οι ίδιοι πιστεύουν πως αποτελούν την εμπροσθοφυλακή της αντίστασης, επομένως άπαντες τους επιβουλεύονται και θέλουν να τους κλείσουν το στόμα για να χαθεί κάθε έννοια μάχης μπρος στους ολετήρες της προόδου. Ε, λοιπόν: ας τους αφήσουμε να το πιστεύουν. Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να ζει το όνειρό του, να είναι στην κοσμάρα του, να πιστεύει πως είναι σπουδαίος, ενώ ουδείς ασχολείται μαζί του.

Ολοι οι εμείς οι υπόλοιποι, η μεγάλη πλειοψηφία, μπορούμε να ζήσουμε μια χαρά δίχως αυτούς. Δεν θα μας χαλάσει καθόλου η έλλειψη τους. Αντίθετα, είναι καιρός να αποχαιρετήσουμε κουνώντας μαντίλι τους λογής αναχωρητές της λογικής και του ορθολογισμού. Καλό ταξίδι κι ας μην ανταμώσουμε ξανά.

 

Διαβάστε ακόμα: Κεν, Τσε ή Πασιονάρια; Ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top