Η «1968 Shelby Mustang GT350 Convertible» του Κέβιν Κόστνερ.

Λένε πως πίσω από έναν επιτυχημένο άντρα βρίσκεται μια γυναίκα. Μπορεί και να ισχύει. Μπροστά από έναν επιτυχημένο άντρα, όμως, βρίσκεται το τιμόνι του αγαπημένου του αυτοκινήτου. Δεν είναι δα και καινούργια διαπίστωση: η σχέση που έχουμε αναπτύξει με τα αυτοκίνητά μας είναι ιδιαίτερη. Φτάνει ακόμη και στα όρια του φετίχ.

Το εξώφυλλο του λευκώματος.

Για εμάς τους… ταπεινούς το αυτοκίνητό μας είναι το καλύτερο που μπορούσαμε να έχουμε, αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να ονειρευόμαστε, να φαντασιωνόμαστε και σίγουρα να θαυμάζουμε τα εκπληκτικά επιτεύγματα της βιομηχανίας αυτοκινήτων. Οι ρέκτες του είδους είναι πολλοί.

Από το λεύκωμα 240 σελίδων παρελαύνουν το Buick Roadmaster του Jay Leno, το Shelby Mustang GT350 του Kevin Costner και το ιστορικό Bugatti Type 59 του Marc Newson.

Το «Tesla Model S Prototype» του Franz von Holzhausen.

Ένας εξ αυτών είναι και ο συγγραφέας και φωτογράφος Matt Hranek. Κατάφερε να μαζέψει στο νέο του βιβλίο «Α man and his car» τα αυτοκίνητα 40 εκλεκτών συλλεκτών. Μαθαίνουμε για σπάνια αυτοκίνητα που διαθέτουν και τις ιστορίες που κουβαλάει το καθένα απ’ αυτά.

Η «Maserati 450S Recreation» του Martin Logé.

Από το λεύκωμα 240 σελίδων παρελαύνουν -μεταξύ άλλων-  το Buick Roadmaster του Jay Leno, το Shelby Mustang GT350 του Kevin Costner, ένα Mercedes-Benz 28OSE Cabriolet που ανήκει στον Ralph Lauren και το ιστορικό Bugatti Type 59 του Marc Newson.

Η «1962 Jaguar E-Type» του Guillaume Pourcher.

Το λεύκωμα λειτουργεί σε δύο επίπεδα. Το πρώτο, προφανώς, έχει να κάνει με τα μοντέλα που φωτογραφίζονται. Δεν γίνεται να μην θαυμάσεις την σπανιότητα και την vintage αριστοκρατικότητα σε πολλά από αυτά. Παράλληλα, όμως, οι ιστορίες που αφηγούνται οι ιδιοκτήτες τους έχουν τη δική του σημασία, καθώς αναφέρονται στη συναισθητική σχέση που ανέπτυξαν με το αντικείμενο του πόθου.

Το θηριώδες «International CV Series 6.6» του Shaquille O’Neal.

Η μεγάλη πλειοψηφία των οχημάτων που περιγράφονται στο «A Man And His Car» φωτογραφήθηκε από τον ίδιο τον Hranek, ο οποίος ταξίδεψε σε διάφορα σημεία της γης για να συναντηθεί με τους συλλέκτες και να μιλήσει μαζί τους. Επίσης, ο Hranek επισκέφτηκε το Μουσείο Αυτοκινήτων Petersen στο Λος Άντζελες, το Μουσείο Henry Ford και το Μουσείο Alfa Romeo/Fiat που δεν σχετίζονται με οποιονδήποτε μεμονωμένο συλλέκτη, αλλά παρέχουν μια ενδελεχή ματιά σε μερικές από τις πιο διάσημες συλλογές αυτοκινήτων στον κόσμο.

 

//To λεύκωμα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Artisan.

 

Διαβάστε ακόμα: «60 Years of Fights and Fighters» – ωδή στον κόσμο του μποξ.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top