«Η Amy ήταν μια καλή και ευγενική κοπέλα. Σου έβγαζε κάτι ευχάριστο».

Ήταν πριν από περίπου ένα χρόνο όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο Before Frank, γεμάτο με φωτογραφίες της Amy Winehouse προτού γίνει ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά αστέρια των zeros. Τότε που δεν είχε γεμίσει το σώμα της με τατουάζ, που δεν κατανάλωνε αλκοόλ και ουσίες σε καθημερινή βάση – τότε που ακόμα χαμογελούσε.

Ο Charles Moriarty.

Το βιβλίο ήταν μια δουλειά του Charles Moriarty, ενός φωτογράφου που έτυχε να γνωρίσει την Winehouse στο ξεκίνημά της, λίγο πριν κυκλοφορήσει το Frank. Τελικά οι δύο τους θα έμενα (επαγγελματικά) μαζί για δύο χρόνια στο Λονδίνο, ο ιρλανδός Moriarty θα επιμελούνταν το εξώφυλλο του παρθενικού της δίσκου, θα έβλεπε τη σταδιακή πτώση της, προτού αποφασίσει να γυρίσει σπίτι του.

Και τώρα επιστρέφει και πάλι στο προσκήνιο, με μια νέα έκδοση του Before Frank, το οποίο περιέχει ακόμα περισσότερες ανέκδοτες φωτογραφίες της αδικοχαμένης τραγουδίστριας, κείμενα από του δημιουργού του ντοκιμαντέρ Amy Asif Kapadia αλλά και συνέντευξη με τον συγγραφέα Martin Belk. Και μίλησε και για τα χρόνια του δίπλα στην Winehouse.

«Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τότε φωτογράφιζα απλά τους φίλους μου όταν διασκεδάζαμε, δεν θεωρούσα τον εαυτό μου φωτογράφο».

«Η γνωριμία μας με την Amy έγινε μέσω ενός κοινού μας φίλου, του Tyler James. Εκείνη ήθελε μερικές promo φωτογραφίες και ο Tyler μου ζήτησε να το κάνω εγώ. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τότε φωτογράφιζα απλά τους φίλους μου όταν διασκεδάζαμε, δεν θεωρούσα τον εαυτό μου φωτογράφο» είπε ο Moriarty στο Dazed and Confused. «Τελικά χρειαστήκαμε μόλις 20 λεπτά για να κάνουμε το εξώφυλλο του Frank».

«Αν θυμάμαι καλά χρειαστήκαμε μόλις 20 λεπτά για να κάνουμε το εξώφυλλο του “Frank”».

Φυσικά θυμήθηκε και πολλά άλλα πράγματα από τη συνεργασία τους. «Η Amy ήταν μια καλή και ευγενική κοπέλα. Σου έβγαζε κάτι ευχάριστο» τόνισε ο Moriarty και συμπλήρωσε: «Αποφάσισα να κάνω το Before Frank, όταν είδα το ντοκιμαντέρ Amy. Ήθελα ο κόσμος να μάθει και την άλλη της πλευρά, της καλής κοπέλας που ήθελε να δείχνει αληθινή και όχι μόνο αυτή που εμφανιζόταν στον Τύπο πριν πεθάνει. Αυτή την Amy εγώ δεν την είχα γνωρίσει».

Η νέα έκδοση του βιβλίου Before Frank αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 15 Μαΐου. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

«Αποφάσισα να κάνω το “Before Frank”, όταν είδα το ντοκιμαντέρ “Amy”. Ήθελα ο κόσμος να μάθει και την άλλη της πλευρά, της καλής κοπέλας που ήθελε να δείχνει αληθινή και όχι μόνο αυτή που εμφανιζόταν στον Τύπο πριν πεθάνει. Αυτή την Amy εγώ δεν την είχα γνωρίσει».

 

Διαβάστε ακόμα: Ποιος είναι ο Tim Walker που θα φωτογραφήσει το ημερολόγιο της Pirelli για το 2018;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top