Υμνήστε τον έρωτα με αφρώδη ελληνικά κρασιά.

Για την ημέρα του κρασιού και των λουλουδιών δεν υπάρχει μόνο η σαμπάνια. Εδώ και χρόνια οι Έλληνες παραγωγοί δημιουργούν αφρώδη κρασιά που αντιστέκονται επάξια στη Γαλλική κυριαρχία. Οπότε την μέρα της γιορτής του έρωτα απολαύστε με το ταίρι σας ένα σπινθηροβόλο κρασί από τους δικούς μας αμπελώνες.

Το ολοκαίνουργιο αφρώδες του Μπουτάρη.

White Knight 2021- Boutari

Π.Ο.Π. Μαντίνεια.

Ποικιλιακή σύνθεση: Μοσχοφίλερο 100%.

Αμπελώνας: Μαντίνεια.

Οινοποίηση: παραδοσιακή μέθοδος, 18μηνη παραμονή με τις οινολάσπες μέσα στη φιάλη.

Κομψότατο και απολαυστικό, το ολοκαίνουργιο αφρώδες του Μπουτάρη. Γοητευτικό και φινετσάτο, με σπινθηροβόλα όψη και άφθονες λεπτές, παιχνιδιάρες φυσαλίδες, ευωδιάζει εσπεριδοειδή, μέλι, brioche και ξηρούς καρπούς. Στο στόμα είναι ζωηρό, με γαργαλιστικές φυσαλίδες και brut τελείωμα. Τα σταφύλια Μοσχοφίλερου προέρχονται από τον ιδιόκτητο αμπελώνα της οινοποιίας.


Με την υπογραφή του Έλληνα μετρ των φυσαλίδων, Γιάννη Τσέλεπου.

Amalia Vintage Brut 2019 -Κτήμα Τσέλεπου

Π.Ο.Π. Μαντίνεια.

Ποικιλιακή σύνθεση: Μοσχοφίλερο 100%.

Αμπελώνας: Περπατιάρα, Τεγέα Αρκαδίας.

Οινοποίηση: παραδοσιακή μέθοδος (δεύτερη ζύμωση στη φιάλη), 24μηνη ωρίμανση στη φιάλη.

Σπινθηροβόλα και έντονη, η πρώτη αφρώδης Π.Ο.Π. Μαντίνεια vintage, φέρει την υπογραφή του Έλληνα μετρ των φυσαλίδων, Γιάννη Τσέλεπου. Σοφιστικέ, με παιχνιδιάρες φυσαλίδες, ξεχειλίζει αρώματα λουλουδιών, ζύμης και φουντουκιών. Με ελκυστική πολυπλοκότητα, πλούσιο σώμα και κρεμώδες τελείωμα που θα διαρκέσει ολόκληρο το βράδυ της γιορτής.


Αφιερωμένο στον προπάππο του Στέλιου Μπουτάρη τον Σπυρίδωνα Σκαπέρδα.

Scaperdas Frères Hommage – Κυρ Γιάννη

Ποικιλιακή σύνθεση: Ξινόμαυρο 100%.

Αμπελώνας: Άγιος Παντελεήμονας, Ξινό Νερό, Αμύνταιο.

Οινοποίηση: παραδοσιακή μέθοδος, 24μηνη παραμονή με τις οινολάσπες μέσα στη φιάλη.

Το πιο πρόσφατο αφρώδες του Κυρ Γιάννη είναι εμπνευσμένο και αφιερωμένο στον προπάππο του Στέλιου Μπουτάρη από την μεριά της μητέρας του, τον Σπυρίδωνα Σκαπέρδα, ο οποίος στις αρχές του 20 ου αιώνα διέπρεψε ως έμπορος στο Παρίσι. Με χρυσαφένια εμφάνιση και τις μικροσκοπικές φυσαλίδες σε επίμονο αφρισμό επιδεικνύει ένα «σοβαρό» στυλ που αποτυπώνεται καταρχάς στο σύνθετο άρωμα: ποτ-πουρί λουλουδιών, μικρά κόκκινα φρούτα και καραμέλα βουτύρου. Πλούσιο σώμα και κρεμώδες τελείωμα με εξαιρετικά κριτσανιστή οξύτητα και δροσερή μπισκοτένια επίγευση.

(Διατίθεται αποκλειστικά από τη διαδικτυακή κάβα Warehouse10.gr)


Το πρώτο Δραμινό αφρώδες.

Blanc de Blancs 2019 – Costa Lazaridi

Ποικιλιακή σύνθεση: Βιδιανό 100%.

Αμπελώνες: Γέννηση Αυγής, Κατάφυτο, Δράμα.

Οινοποίηση: παραδοσιακή μέθοδος (δεύτερη ζύμωση στη φιάλη), 24μηνη ωρίμανση στη φιάλη.

Με κομψότατη εμφάνιση και ακόμη πιο κομψή γεύση, το πρώτο Δραμινό αφρώδες ξεδιπλώνει την πλούσια γεύση του σ’ ένα μυρωδάτο σύννεφο εσπεριδοειδών και ώριμων χειμερινών φρούτων, μελιού, μαγιάς και τσουρεκιού. Στο στόμα, τις εντυπώσεις κερδίζει η ωραία οξύτητα, ο όγκος από το παιχνίδι των φυσαλίδων και η μακριά επίγευση που αφήνει και ορισμένα ίχνη ορυκτότητας.


Από το οινοποιείο στη σκιά των Μετεώρων.

Aprilis- Κτήμα Θεόπετρα

Αμπελώνας: Μετέωρα.

Ποικιλιακή σύνθεση: Sauvignon Blanc, Ξινόμαυρο.

Οινοποίηση: method Charmat (Cuve Close / δεύτερη ζύμωση σε αυτόκλειστη δεξαμενή).

Καινούργιο αφρώδες, το αδελφάκι του ροζέ Aprilis, και από το οινοποιείο στη σκιά των Μετεώρων και το σπάνιο χαρμάνι Sauvignon Blanc και Ξινόμαυρο. Με γαργαλιστικές φυσαλίδες και εκφραστικό άρωμα που αποκαλύπτει εσπεριδοειδή, λουλούδια και νότες λευκού πιπεριού. Το στόμα διαθέτει φινέτσα και νεύρο, παρά τα λίγα γραμμάρια σακχάρων. Και η ζωηρή οξύτητα συμβάλλει στο μεσογειακό του ταμπεραμέντο.


Ένα ολοκαίνουργιο αφρώδες κρασί.

Mystic- Μέγα Σπήλαιο

Ποικιλιακή σύνθεση: 2 “μυστικές” ελληνικές ποικιλίες.

Αμπελώνας: Ορεινή Αιγιάλεια.

Οινοποίηση: methode Charmat (Cuvée Close / δεύτερη ζύμωση σε αυτόκλειστη δεξαμενή).

Ακόμη ένα ολοκαίνουργιο αφρώδες, αυτή τη φορά από το εντυπωσιακό κτήμα της ορεινής Αιγιαλείας, το οποίο χαρμανιάζει 2 ελληνικές ποικιλίες (δεν μας τις αποκαλύπτει) και 3 σοδειές (2020, 2021 και 2022). Το αποτέλεσμα είναι ένα μαλακό, ευκολόπιοτο αφρώδες με εκφραστικό τροπικό φρούτο. Φρεσκάδα και ελαφρύ σώμα δημιουργούν ένα αρμονικό σύνολο στο στόμα.


Μία διαχρονικά δημοφιλής ετικέτα.

Cair Brut- Π.Γ.Ε. Δωδεκάνησος

Ποικιλιακή σύνθεση: Αθήρι 100%.

Αμπελώνας: Χαρακάκι, Αττάβυρος, Ρόδος.

Οινοποίηση: παραδοσιακή μέθοδος (δεύτερη ζύμωση στη φιάλη), 18μηνη ωρίμανση στη φιάλη.

Η διαχρονικά δημοφιλής ετικέτα της Cair είναι ένα δροσιστικό αφρώδες από Αθήρι που καλλιεργείται στους ορεινούς αμπελώνες του νησιού (700 – 850μ.). Ιδιαίτερα ευχάριστο και ευκολόπιοτο με λεπτές οσμές φρούτων, λουλουδιών, ζυμαριού να γαργαλούν τα ρουθούνια. Στο στόμα είναι ζωηρό, με γαργαλιστικές φυσαλίδες και brut τελείωμα.


Ένα dry Μοσχάτο από τη Λήμνο.

Lagopati Brut -Κτήμα Χατζηγεωργίου

Ποικιλιακή σύνθεση: Μοσχάτο Αλεξανδρείας 100%.

Αμπελώνες: Λήμνος.

Οινοποίηση: methode Charmat (Cuvée Close / δεύτερη ζύμωση σε αυτόκλειστη δεξαμενή).

Ένα dry Μοσχάτο από τη Λήμνο με κομψό αφρισμό, φίνες φυσαλίδες και εντυπωσιακή μύτη καλοκαιρινών φρούτων και τριαντάφυλλου. Σατινένια γεύση και ήπια οξύτητα, φρεσκάδα και ισορροπία. Τα ροδάκινα της μύτης κάνουν την εμφάνισή τους και στο στόμα, όπου και εγκαθίστανται για ώρα.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top