Τα νέα κρασιά του BaseGrill πίνονται και στη συνέχεια διαβάζεις τις… οδηγίες για να παίξεις «μπουκάλα»

Σπαλομπριζόλα, ουρά βοδινή, λουκάνικα, αβγά μάτια που «τα σπάνε» και στα σπάνε στο τραπέζι πάνω σε μια μεγάλη «τηγανίτα» από λεπτοκομμένες πατάτες. Το BaseGrill στο Μπουρνάζι είναι εδώ και δύο δεκαετίες ένα σημείο αιχμής για τους κρεατοφάγους της Αθήνας.

Τώρα, ο Σπύρος και ο Βαγγέλης Λιάκος (οι δημιουργοί του), θέλοντας να προσθέσουν στην εμπειρία του «Base», παρουσιάζουν μια νέα σειρά housewine κρασιών του κτήματος Αλεξίου. Το οινοποιείο βρίσκεται στη Τραγάνα Φθιώτιδος και έχει ιδιόκτητους αμπελώνες γύρω στα 200 στρέμματα, φυτεμένους κυρίως με γαλλικές ποικιλίες όπως το Chardonnay, το Sauvignon Blanc, το Cabernet Sauvignon και το Merlot.

Η λογική σ’ αυτή τη νέα σειρά κρασιών ακολουθεί και τη γενικότερη φιλοσοφία του Base Grill: συνεργασίες με μικρούς παραγωγούς έτσι ώστε να υπάρχει έλεγχος.

Τα κρασιά που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι καταρχάς το λευκό, ένα blend Chardonnay και Sauvignon Blanc σοδειάς του 2020 σε αναλογία περίπου 50-50. Το παιχνιδιάρικο ροζέ είναι ολόφρεσκο, του 2021, από Cabernet Sauvignon 100%, και το ζουμερότατο κόκκινο είναι Merlot 60% με Cabernet Sauvignon 40% του 2019 σοδειά.

Και τα τρία κρασιά είναι ευκολόπιοτα, αλλά με προσωπικότητα. Το ελαφρώς άνισο λευκό -το λες και ευπρόσδεκτα ιδιοσυγκρασιακό- κοντράρει στα ίσια τα πρώτα μεζεδάκια όπως τα σπιτικά αλλαντικά. Tο ροζέ «φωνάζει» ότι θέλει λουκάνικα -δοκιμάστε το με του μαύρου χοίρου. Τέλος το κόκκινο, παρότι φιλικό στην τιμή, στέκεται πολύ τίμια ακόμα και πλάι στα πιο μεστά σιτεμένα κρέατα του μενού.

Το τρυφερό συκώτι συνομιλεί με το κρασί του Κτήματος Αλεξίου.

Πέρα από τη γεύση, ο creative director Χρήστος Τριβιζάς που δημιούργησε την ετικέτα και το concept γύρω από τα νέα κρασιά, επιθυμούσε να λειτουργήσει το όλον -και ειδικά η ετικέτα- διαδραστικά με τον πελάτη, επαναφέροντάς μας εφηβικές μνήμες έτσι ώστε να αποτελέσει αφορμή για συζήτηση και παιχνίδι.

Μόλις τελειώσει το κρασί, το μπουκάλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το παιχνίδι της «μπουκάλας».

Έτσι, το χαρτί περιτυλίγματος του κρασιού γράφει: «Στριφογυρίζεις το µπουκάλι στο τραπέζι σου. Γυρίζεις ξανά σ’εκείνο το πάρτυ που έπαιξες την πρώτη σου ”µπουκάλα”. Σ’εκείνο το φιλί, που ποτέ δεν το ξέχασες. Ο δείκτης σταµατάει πάντα εκεί που πρέπει…».

Με τη συνοδεία λουκάνικων μαύρου χοίρου.

Εκτός από το περιτύλιγμα, ο περίφημος δείκτης είναι σχεδιασμένος στην ετικέτα του κάθε μπουκαλιού. Αφού λοιπόν πιείτε το κρασί σας, μπορείτε φεύγοντας από το εστιατόριο να πάρετε το μπουκάλι σπίτι σας, και να παίξετε… «μπουκάλα»!

 

Διαβάστε ακόμα: Τι κρασί πίνουμε με τις πιο sexy μακαρονάδες;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top