Ένας μεγαλοστικός κήπος με μαρμάρινα τραπέζια ανάμεσα στα φυτά (φωτογραφία: Μιχαήλ Ανδρουλιδάκης για το Andro).

Το απαιτεί η ζέστη, το αποζητάει η ρομαντική ψυχή μας, το προσδοκά η παρέα και η στιγμή: Όπου βρίσκουμε εστιατόριο ή μπαρ που περιστοιχίζεται από σοβαρή, αρχοντική αυλή, όχι μόνο λίγο χαλίκι και μια καλαμωτή (όχι πως κι αυτό δεν έχει τη γοητεία του), θέλουμε αυτομάτως να το τεστάρουμε. Αξίζει το φαγητό; Έχει κοκτέιλ περιωπής και μουσική που σε χαλαρώνει;

Το Cash στο Κεφαλάρι είναι μια τέτοια περίπτωση: Μεγαλοαστικό πεντιγκρί, πράσινο που σε ηρεμεί, εκλεκτή διακόσμηση αλλά και ένας σέξι αέρας. Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι αυτός ο κήπος είναι από τους καλύτερους που μπορείς να συναντήσεις στα Βόρεια Προάστια (και όχι μόνο).

Είναι λίγες οι περιπτώσεις όπως του Balthazar στο κέντρο, του Island στα νότια ή του Cash στα βόρεια που μακροημερεύουν.

O ερίτιμος Νεκτάριος Ντάλλας επί της υποδοχής σου εξασφαλίζει ότι τις επόμενες ώρες θα είσαι σε κατάσταση ευχάριστης ηρεμίας (φωτογραφίες: Μιχαήλ Ανδρουλιδάκης για το Andro).

Το Cash έχει γράψει τη δική του ιστορία στη νυχτερινή διασκέδαση και φέτος γιορτάζει τα 13α γενέθλιά του. Μια εφηβεία επιεικής και αξιοσημείωτη που δεν θέλει να σταματήσει εδώ, καθώς προσδοκά πολλά ακόμη καλοκαίρια. Και εδώ που τα λέμε, πόσα “trendy” μπαρ – εστιατόρια δεν έχουν ξεχαστεί, αλλάξει ή απλώς κλείσει μετά από δυό-τρεις σεζόν; Είναι λίγες οι περιπτώσεις όπως του Balthazar στο κέντρο, του Island στα νότια ή του Cash στα βόρεια που μακροημερεύουν.

Σε αυτό παίζουν ρόλο οι άνθρωποι που αφήνουν την προσωπική τους υπογραφή στο κάθε μαγαζί και γι αυτό εν προκειμένω δεν γίνεται να μην μνημονεύσουμε τον διευθυντή του εστιατορίου, τον ερίτιμο Νεκτάριο Ντάλλα ο οποίος με προϋπηρεσία σε σημαντικά εστιατόρια (48, Βαρούλκο κ.α.) έχει εξελιχθεί σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές και αγαπητές φυσιογνωμίες της γκράντε αθηναϊκής περιποίησης.

Το Cash επιστρέφει με ανανεωμένο menu και καλοφτιαγμένο σούσι, υπό τις οδηγίες του executive chef Αλέξη Αποστολόπουλου (φωτογραφία: Μιχαήλ Ανδρουλιδάκης για το Andro).

Δρασκελίζοντας το κατώφλι του Cash αντικρίζεις μεμιάς έναν καλόγουστο χώρο με μαρμάρινα τραπέζια ανάμεσα στα φυτά, που απλώνονται στα δύο επίπεδα του και μια υπέροχη μπάρα κάτω από μία ολάνθιστη οροφή. Υπό τους διακριτικούς φωτισμούς, το εμβληματικό νεοκλασικό μοιάζει να  ζωντανεύει με ένα τρόπο επίσημο και ταυτόχρονα οικείο.

Τι περιλαμβάνει η 13η σεζόν του Cash; Ευφάνταστα κοκτέιλ, live μουσική και καλοδουλεμένα fusion πιάτα: Best seller γεύσεις με αέρα… Μυκόνου, από σούσι και μπέργκερ μέχρι Black Cod. Το ανανεωμένο menu φέρει την υπογραφή του executive chef Αλέξη Αποστολόπουλου, που μετά από την πολύχρονη συνεργασία του με τον Χρόνη Δαμαλά και τον Γιώργο Βενιέρη παίρνει ο ίδιος τη σκυτάλη.

Δοκιμάστε το πολύ καλό τατάκι σολομού με σάλτσα από ιαπωνική μέντα και λεμόνι.

Ταρταρ τόνου σε παλαιωμένη soya. Το λες και… καλοκαιρινό umami (φωτογραφία: Μιχαήλ Ανδρουλιδάκης για το Andro).

Δοκιμάσαμε ένα πολύ καλό τατάκι σολομού με σάλτσα από ιαπωνική μέντα και λεμόνι. To άκρως umam-ένιο ταρταρ τόνου σε παλαιωμένη σόγια. Τα sliders (μπεργκεράκια) με βοδινό ξηρής ωρίμανσης. Και τα καταπράσινα καλαμάκια με ψητές ιαπωνικές πιπεριές. Όλα τα ορεκτικά ήταν απλά και νόστιμα, στο premium comfort στυλ που απολαμβάνεις χωρίς να… προβληματίζεσαι για την πολυπλοκότητα των γεύσεων.

Ακόμα, το σούσι ήταν καλοφτιαγμένο και εντυπωσιακά παρουσιασμένο, το μοσχαρίσιο φιλέτο με γλυκιά σάλτσα σόγιας άψογα ψημένο και κομμένο, και o μαύρος μπακαλιάρος με σάλτσα miso όπως έχει αγαπηθεί εδώ και δεκαετίες, σε fusion εστιατόρια ανά τον κόσμο. Αντί γλυκού, λόγω της ζέστης επιλέξαμε ένα πλατώ φρούτων και πήραμε τις έξτρα… θερμίδες μας από ένα εξαιρετικό, μεστό Negroni.

 

//Cash: Δηλιγιάννη 54, Κηφισιά, τηλ. 212 100 4772

 

Διαβάστε ακόμα: Lure. Γαστρονομικό «μακροβούτι» στο γαλάζιο της Σαντορίνης.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top