«Τα Σαββατοκύριακα, συνοδεύω τον καφέ μου με την καλημέρα των αγαπημένων μου στο σπίτι».

-Τι ώρα ξυπνάτε και ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε;
Σηκώνομαι στις 7:00 και το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να ξυπνήσω τα παιδιά μου με ένα φιλί.

-Ποιος είναι ο πρώτος καφές της ημέρας και με τι πρωινό ή σνακ τον συνδυάζετε;
Ο πρώτος καφές της ημέρας και ο πιο σημαντικός, είναι ένα ζεστό latte με γάλα αμυγδάλου στο ΙΤ, χωρίς συνοδευτικό. Το πρώτο μου σνακ -avocado toast ή γιαούρτι με granola- έρχεται στις 11:00.

-Ποιος είναι ο αγαπημένος σας καφές; Espresso, φίλτρου, Ελληνικός;
Latte με γάλα αμυγδάλου το πρωί, και macchiato στις 15:00. Πάντα speciality coffee. Όταν βέβαια είμαι στο πατρικό μου σπίτι στην Κύπρο, πίνω ελληνικό καφέ από τα χέρια του μπαμπά μου.

Καπουτσίνο με γάλα αμυγδάλου . Το ΙΤ είναι ένα στέκι που πρωτοστατεί στην υγιεινή αλλά πάντα νόστιμη διατροφή.

-Έχετε κάποια κούπα φετίχ που δεν αποχωρίζεστε; Ποια είναι η ιστορία της;
Μια λευκή ψηλή κούπα που διακόσμησε η κόρη μου η Δανάη. Γενικά, προτιμώ τις μεγάλες κούπες για το latte μου και μια μικρή κούπα χωρίς λαβή για το macchiato.

«Πίνω το πολύ δύο καφέδες την ημέρα, τους οποίους επιδιώκω να απολαμβάνω με ηρεμία».

-Πώς πίνετε τον καφέ σας; Βάζετε ζάχαρη ή και γάλα;
Εδώ και έξι μήνες με βιολογικό γάλα αμυγδάλου. Ποτέ ζάχαρη. Ούτε στον καφέ, ούτε στο γάλα.

-Προτιμάτε ζεστό ή κρύο καφέ και γιατί;
Ζεστό γιατί αναδεικνύει το προφίλ του καφέ, έχει πιο έντονη επίγευση και είναι πιο φιλικός στο στομάχι.

-Πίνετε άλλα ροφήματα; Τσάι, αφεψήματα, ζεστή σοκολάτα;
Πράσινο τσάι, τσάι lemongrass με ginger της εταιρίας Suki που εκπροσωπεί η TAF, και αφέψημα αποξηραμένου δυόσμου από την αυλή του πατρικού μου.

«Οι baristi μας εκπαιδεύονται από την TAF, που ξεχωρίζει και σε αυτό το κομμάτι».

-Πίνετε καφέ “on the go”; Στο αυτοκίνητο, στο δρόμο;
Σπάνια καταναλώνω καφέ “on the go”. Πίνω το πολύ δύο καφέδες την ημέρα, τους οποίους επιδιώκω να απολαμβάνω με ηρεμία.

-Προτιμάτε να πίνετε καφέ μόνη, σαν στιγμή προσωπικού διαλογισμού, ή με παρέα, σαν ευκαιρία για κουβέντα και συναναστροφή;
Τις καθημερινές, πίνω τον πρωινό μου καφέ στο γραφείο μόνη, καθώς οργανώνω την ημέρα μου. Τα Σαββατοκύριακα, συνοδεύω τον καφέ μου με την «καλημέρα» των αγαπημένων μου στο σπίτι.

-Τι προτιμάτε, να πιείτε έναν μέτριο ή και κακό καφέ ή να μην πιείτε καθόλου;
Καθόλου. Χωρίς δεύτερη σκέψη. Ακόμα και όταν ταξιδεύω, ψάχνω να βρω «καλό καφέ». Έχει τύχει να πετάξω αρκετούς κακούς καφέδες. Δεν συμβιβάζομαι.

«Η συνεργασία με την TAF ξεκίνησε πριν ακόμα ανοίξει το εστιατόριο στη Σκουφά ακριβώς επειδή πρεσβεύουμε τις ίδιες αρχές».

-Στο μαγαζί σας πόση σημασία δίνετε στον καφέ; Ποια είναι η δική σας “κουλτούρα καφέ”;
Ένα μαγαζί σαν το ΙΤ με σημαία την ποιότητα των πρώτων υλών, με οικολογική και κοινωνική συνείδηση δεν θα μπορούσε να σερβίρει τυχαίες ποικιλίες καφέ.  Η συνεργασία με την TAF ξεκίνησε πριν ακόμα ανοίξει το εστιατόριο στη Σκουφά ακριβώς επειδή πρεσβεύουμε τις ίδιες αρχές ποιότητας, καταναλωτικής συνείδησης και σεβασμού στη διαδικασία παρασκευής.  Δεν υποστηρίζουμε τις μαζικές διαδικασίες παραγωγής ούτε τις «πρόχειρες» λύσεις σε ό,τι αφορά το φαγητό ή το ρόφημα.

«Η μηχανή μας είναι La Marzocco που θεωρείται η Porsche στο είδος της. Την συντηρούμε και την προσέχουμε επειδή αναγνωρίζουμε την υπεροχή της».

 -Τι καφέδες σερβίρετε; Τι μηχανές καφέ προτιμάτε; Πως εκπαιδεύετε τους baristi σας; Ποια είναι η τεχνογνωσία σας και η άποψη σας γύρω από την τέχνη του καφέ;
Στο ΙΤ σερβίρουμε όλη τη βασική γκάμα του espresso bar (espresso, cappuccino, latte, macchiatto) μονοποικιλιακούς καφέδες φίλτρου άμεσης απόσταξης (slow bar) και κάποια πιο ιδιαίτερα ροφήματα καφέ όπως matcha latte ή Brazilian Espresso για πιο “ψαγμένους” πελάτες. Η μηχανή μας είναι La Marzocco που θεωρείται η Porsche στο είδος της. Την συντηρούμε και την προσέχουμε επειδή αναγνωρίζουμε την υπεροχή της. Οι baristi μας εκπαιδεύονται από την TAF, που ξεχωρίζει και σε αυτό το κομμάτι, και φροντίζουμε να παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις γύρω από την τέχνη του καφέ για να ενισχύουμε το προϊόν μας.

«Η Ελλάδα είναι η 15η χώρα σε κατά κεφαλήν κατανάλωση, µε 5,8 κιλά το χρόνο!».

-Οι πελάτες συμμερίζονται το ενδιαφέρον σας; Έχουν άποψη για τον καφέ;
Ευτυχώς, μεγάλη μερίδα των πελατών του ΙΤ αναγνωρίζουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του καφέ μας και κατανοούν τις αξίες και τις αρχές που διέπουν την καλλιέργεια, την επεξεργασία και την προσφορά του σε όλα τα στάδια που μεσολαβούν, από τη φάρμα ως το φλιτζάνι τους. Θεωρώ ότι ο καταναλωτής εκπαιδεύεται από τους προμηθευτές και την αγορά. Συνεπώς, η έντονη αναβάθμιση της αγοράς του καφέ στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει αυξήσει τις απαιτήσεις των πελατών μας.

-Οι ξένοι πελάτες τι σας λένε; Φτιάχνουμε καλό καφέ στην Ελλάδα;
Ναι, φτιάχνουμε πολύ καλό καφέ στην Ελλάδα. Ίσως και από τους καλύτερους παγκοσμίως.  Η Ελλάδα είναι η 15η χώρα σε κατά κεφαλήν κατανάλωση, µε 5,8 κιλά το χρόνο! Το σημαντικότερο είναι ότι πέρα από την ποσοτική αύξηση, η ελληνική αγορά έχει να επιδείξει μια σημαντική ποιοτική αναβάθμιση στον καφέ που φτάνει στον τελικό καταναλωτή.

 -Από τον Τούρκικο καφέ περάσαμε στον στιγμιαίο και σήμερα έχουμε γίνει εξπέρ στον εσπρέσο. Πώς νομίζετε ότι θα πίνουμε καφέ σε 30 χρόνια στην Ελλάδα;
Σίγουρα όχι σε χάρτινα κύπελλα!

 

// ΙΝFO: IΤ, Σκουφά 29, Κολωνάκι. T: 2103635773

 

Δείτε ακόμα: Το αποκλειστικό μας βίντεο με τα μυστικά του Ιταλικού Espresso.

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top