«Μια γουλιά και το στόμα γεμίζει με καφέ, με Κ κεφαλαίο: ατελείωτο σώμα, υπέροχα ενταγμένη οξύτητα, μακρύ οινώδες τελείωμα». Ο Σίμος δεν μασάει τα λόγια του. Photo Credit: Sam Collins/flickr

«Μια γουλιά και το στόμα γεμίζει με καφέ, με Κ κεφαλαίο: ατελείωτο σώμα, υπέροχα ενταγμένη οξύτητα, μακρύ οινώδες τελείωμα». Ο Σίμος δεν μασάει τα λόγια του. Photo Credit: Sam Collins/flickr

Μόνο και μόνο το άκουσμα της λέξης «καφές» φέρνει αυτόματα στο νου τη μαγική αυτή αφρικανική χώρα. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι στην Αιθιοπία –στo αρχαίο βασίλειο Kaffa– εικάζεται ότι πρωτοεμφανίστηκε αυτός ο μαύρος (ή ακριβέστερα, ο κόκκινος) θησαυρός.

Η Αιθιοπία έχει το μοναδικό προνόμιο να διαθέτει πολλούς γηγενείς σπάνιους σπόρους που καλλιεργούνται από μικρές ομάδες παραγωγών σε πολύ μεγάλα υψόμετρα. Από ένα τέτοιο χαρμάνι Heirloom ποικιλιών φυτεμένων στις κορυφαίες ορεινές φυτείες της επαρχίας Mekempte προέρχεται ο Kemgin, ένας από τους πλέον ιδιαίτερους καφέδες της χώρας.

Η ιδιαιτερότητά του προφανώς και οφείλεται στο μοναδικό terroir της περιοχής, όμως οφείλεται ακόμα περισσότερο στη μέθοδο κατεργασίας του καρπού. Ενώ δηλαδή παραδοσιακά στην χώρα οι κόκκοι αφαιρούνται από το φρούτο αφού αυτό αφυδατωθεί –«α λα Vinsanto» – κάτω από τον ήλιο, ο Kemgin απολαμβάνει τις υπηρεσίες της υγρής μεθόδου, που θέλει ο καρπός να ζυμώνεται και να διαλύεται αφήνοντας καθαρούς τους κόκκους.

«Το αιθιοπικό αυτό διαμάντι θα σας προσφέρει έναν παγκόσμιας κλάσης full bodied καφέ».

Η φημισμένη εταιρία 90+ επέλεξε αυτή τη μέθοδο αφ’ ενός για να προσδώσει αρωματική πολυπλοκότητα και εφ’ ετέρου για να «ηρεμήσει» τις τρομακτικές οξύτητες που προσδίδει στον καφέ το υψόμετρο των 2.000 και βάλε μέτρων.

Και φαίνεται ότι τα κατάφερε εξαιρετικά, αφού το τυπικό μπουκέτο κόκκινων φρούτων και ζωικών αρωμάτων –στον Kemgin αρνάκι στη σούβλα!– συμπληρώνεται από νότες μουστοκούλουρου και περάσματα ζαχαρωμένων τροπικών φρούτων. Μια γουλιά και το στόμα γεμίζει με καφέ, με Κ κεφαλαίο: ατελείωτο σώμα, υπέροχα ενταγμένη οξύτητα, μακρύ οινώδες τελείωμα.

Αν ντρέπεστε για τη χωριάτικη καταγωγή σας και προσπαθείτε να αποτάξετε από πάνω σας τη «βαρβατίλα» της γειτονικής στο πατρικό σας στάνης, ή αν θεωρείτε καφέ οτιδήποτε προέρχεται από μια αλουμινένια ταμπλέτα, τότε ο Kemgin δεν είναι για σας. Αν όμως προσμένετε έναν παγκόσμιας κλάσης full bodied καφέ, το αιθιοπικό αυτό διαμάντι θα σας τον προσφέρει, είτε στα φλιτζάνια του Tailor Made είτε σε αυτά του σπιτιού σας.

Τιμή: 10€/ 250γρ, Tailor Made (213 0049645)

Διαβάστε ακόμα: Σε ποιο cafe πίνει τον τέλειο espresso ο Σίμος Γεωργόπουλος

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top