Για να φτιαχτούν αυτά τα πιάτα χρειάζεται μόνο μεράκι, αγάπη και εκλεκτά προϊόντα που μπορούμε να βρούμε στο deli του La Meat Maison Κηφισιάς.

Ναι, το να μπορείς να πας σε ένα εστιατόριο και να απολαύσεις ένα υπέροχο γεύμα συνοδεία κρασιού, μετά από μια δύσκολη ή κουραστική μέρα είναι τέλειο επειδή όμως δεν είναι πάντα εφικτό -ή επιθυμητό- το La Meat Maison Κηφισιάς φέρνει το εστιατόριο στο σπίτι, με προτάσεις που μπορείς να βρεις στα ράφια, τα ψυγεία ή το κελάρι του.

Το κρεατάκι μπαίνει στο τηγάνι κι όλα ξεκινούν.

Μετά από μια επιδρομή στο La Meat Maison Κηφισιάς σας έχω ολοκληρωμένες και πεντανόστιμες προτάσεις που γίνονται στο πι και φι. Ναι κι όμως και δε μιλάμε για ένα απλό ψητό κρέας αλλά για κανονικό στήσιμο πιάτου, με τα σωστά συνοδευτικά και φυσικά με το κατάλληλο κρασί.

Ετοιμο για σερβίρισμα.

Στο La Meat Maison Κηφισιάς μπορείτε να βρείτε έτοιμο το “πακέτο” του stir fry, κοινώς λεπτοκομμένο μοσχάρι, μαριναρισμένο, με τα λαχανικά του.

Μοσχάρι, λαχανικά, noodles ρυζιού, σουσάμι και σάλτσα Teriyaki και το πιάτο είναι έτοιμο.

Stir fry μοσχάρι με Teriyaki sauce και noodles με August Kesseler desheimRiesling 2019

Στο ράφι του La Meat Maison Κηφισιάς θα βρείτε noodles ρυζιού, σουσάμι και σάλτσα Teriyaki. Στο La Meat μπορείτε να βρείτε έτοιμο το “πακέτο” του stir fry, κοινώς λεπτοκομμένο μοσχάρι, μαριναρισμένο, με τα λαχανικά του. Τέλειο;

Γκουρμέ προϊόντα που τα βρίσκεις στο La Meat Maison Κηφισιάς.

Φυσικά πριν φύγετε από το La Meat Maison Κηφισιάς δεν ξεχνάτε να πάρετε και μια φιάλη August Kesseler “Rüdesheim” Riesling που ταιριάζει γάντι με το πιάτο. Τα έντονα φρουτώδη αρώματα του κρασιού και η υποψία γλύκας ταιριάζουν με τις εντάσεις, τον πικάντικο χαρακτήρα και τη γλύκα του πιάτου. Εκτός των άλλων βέβαια, μιλάμε για Riesling και μάλιστα εξαιρετικού παραγωγού, που μάλλον θα σας χρειαστεί και σε άλλες περιπτώσεις.

Ντομάτα με τσίλι και μέλι για να απογειώσει το πιάτο σας.

Εγώ χρησιμοποιώ λίγη από τη σάλτσα αραιωμένη μαζί με λίγο νερό ή soy sauce για να μαρινάρω το κοτόπουλο, όσο έχω χρόνο. Φυσικά πριν φύγετε από το La Meat Maison Κηφισιάς δεν ξεχνάτε να πάρετε και μια φιάλη August Kesseler “Rüdesheim” Riesling που ταιριάζει γάντι με το πιάτο.

Φυσικά πριν φύγετε από το La Meat Maison Κηφισιάς δεν ξεχνάτε να πάρετε και μια φιάλη August Kesseler “Rüdesheim” Riesling.

Τα έντονα φρουτώδη αρώματα του κρασιού και η υποψία γλύκας ταιριάζουν με τις εντάσεις, τον πικάντικο χαρακτήρα και τη γλύκα του πιάτου. Εκτός των άλλων βέβαια, μιλάμε για Riesling και μάλιστα εξαιρετικού παραγωγού, που μάλλον θα σας χρειαστεί και σε άλλες περιπτώσεις.


Πάρτε κιμά Wagyu Olive Fed περασμένο μια φορά. Το πιάτο μεταμορφώνεται εντελώς.

Κλασική συνταγή: σπαγγέτι Bolognese. Δύσκολα θα βρεθεί κάποιος που δεν θα του αρέσει.

Spaghetti Bolognese με Chianti Riserva Rufina Fattoria di Basciano 2017

Είναι σίγουρα το πιάτο που μπορεί να λειτουργήσει σαν αγχολυτικό και ένα από τα πιο comfort φαγητά του κόσμου. Όλα αυτά βεβαία δε σημαίνουν πως πρόκειται για απλό πιάτο. Θέλει το σωστό ζυμαρικό, μια ταλιατέλα αυγού Peck για παράδειγμα, εξαιρετική ντομάτα για τη σάλτσα όπως η Bonat Passata di pomodoro και φυσικά φρεσκοτριμμένη, πλούσια παρμεζάνα (στο ψυγείο του La Meat Μaison Κηφισιάς θα βρείτε την Parmigiano Reggiano Trentin).

Επιλέξτε μια εξαιρετική ντομάτα για τη σάλτσα όπως η Bonat Passata di pomodoro.

Τι ξεχνάω; Μα τον κιμά βέβαια! Τώρα εδώ οι επιλογές είναι σχεδόν άπειρες και το έμπειρο προσωπικό θα σας κατευθύνει ανάλογα με το τι σας αρέσει ΑΛΛΑ αν θέλετε να με ακούσετε πάρτε κιμά Wagyu Olive Fed περασμένο μια φορά. Το πιάτο μεταμορφώνεται εντελώς αποκτώντας πολύ βαθιά νοστιμιά και πλούσια γεύση.

Ενα πολύπλοκο Chianti Riserva όπως αυτό από τη Fattoria Di Basciano.

Για να ζήσετε την απόλυτη ιταλική εμπειρία συνδυάστε αυτό το πιάτο με ένα πολύπλοκο Chianti Riserva όπως αυτό από Fattoria Di Basciano. Απλά τέλειο!


Για το burger σας επιλέξτε olive fed wagyu μπιφτέκια συν υλικά που θα βρείτε στο deli του La Meat Maison.

Πιο ζουμερό και γευστικό από αυτό το burger δύσκολα θα βρείτε.

Olive Fed Wagyu Burgers με Liberty School, Paso Robles 2016, Cabernet Sauvignon

Αν έχετε δοκιμάσει έστω και μια φορά το burger του La Meat Maison Κηφισιάς ξέρετε ήδη πολύ καλά πως μιλάμε για αριστούργημα. Αυτό το αριστούργημα όμως μπορεί να βγει και από την κουζίνα σας, αν έχετε τα κατάλληλα υλικά.

Ολα τα υλικά γι’ αυτό το burger θα τα προμηθευτείτε στο La Meat Maison Κηφισιάς.

Έχουμε και λέμε, αφράτα brioche Lydia, Wyke Farms mature cheddar cheese, Fallot Dijon mustard , Savor & Sens Truffle mayonnaise, Savor & Sens Piment D’ Espelette ketchup και φυσικά olive fed wagyu μπιφτέκια.

Το Cabernet Sauvignon Paso Robles Liberty School έχει ακριβώς όλα όσα χρειάζεστε για να συνοδέψετε το burger σας.

Μπορείτε να πάρετε μέχρι και Mc Cain fries για να αναπαράγετε πιστά την burger house εμπειρία. Εγώ θα έβαζα έξτρα ντομάτα και κρεμμύδι στο burger μου. Τώρα για αυτό εδώ το γαστριμαργικό όργιο χρειάζεστε ένα εξίσου πλούσιο ερυθρό κρασί, με πυκνό ώριμο φρούτο και πιπεράτο χαρακτήρα. Το Cabernet Sauvignon Paso Robles Liberty School έχει ακριβώς όλα όσα χρειάζεστε.


Στο La Meat Maison Κηφισιάς υπάρχει και Black Angus και Wagyu Olive Fed. Όποιο και να πάρετε το σίγουρο είναι πως θα κόβεται σαν βούτυρο.

To Denver steak είναι σίγουρα το πιο value for money κομμάτι κρέας με διαφορά.

Denver steak με Bemberg Estate Wines “La Linterna, Finca Los Chañares plot #73, 2013

Το έχω πει 100 φορές τουλάχιστον πως το Denver steak είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου κομμάτια κρέατος και σίγουρα το πιο value for money με διαφορά. Στο La Meat Maison Κηφισιάς υπάρχει και Black Angus και Wagyu Olive Fed. Όποιο και να πάρετε το σίγουρο είναι πως θα κόβεται σαν βούτυρο και θα λιώνει στο στόμα.

Πάρτε οπωσδήποτε μια φιάλη Bemberg Estate “La Linterna” από το La Meat Maison Κηφισιάς.

Κατά τη γνώμη μου αυτό το κομμάτι κρέατος δε θέλει τίποτα άλλο εκτός από αλάτι και πιπέρι, αλλά επειδή σας υποσχέθηκα συνοδευτικά θα σας δώσω κάποιες επιλογές. Οι πατάτες αποτελούν μια σίγουρη λύση αλλά από την άλλη ένα έτοιμο βρασμένο ή ατμισμένο καλαμποκάκι που επίσης μπορείτε να βρείτε στο La Meat Maison της Kηφισιάς, με λίγο λιωμένο βούτυρο (ακόμα και βούτυρο τρούφας) και τριμμένη παρμεζάνα μετράει πιο πολύ.

Το κρέας κόβεται σαν να είναι… βούτυρο.

Το πιάτο φωνάζει από μακρυά Malbec και αυτό θα του δώσουμε. Πάρτε οπωσδήποτε μια φιάλη Bemberg Estate Wines “La Linterna”, Finca Los Chañares plot #73 από το La Meat Maison Κηφισιάς. Μιλάμε για ένα κρασί που εντυπωσιάζει από το πρώτο λεπτό. Πολύπλοκο και με απίθανη συμπύκνωση, σίγουρα θα το λατρέψετε.

Μήπως πεινάσατε;

 

– Art Director: Χρύσα Πετροχείλου @pulman.club.
– Food Styling: Κωνσταντίνος Παρδάλης @pulman.club.
– Ευχαριστούμε το Gruppo Cucine στη Ν. Σμύρνη για τη φιλοξενία ( Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 151, Νέα Σμύρνη 171 21, 21 5215 2225).

 

Διαβάστε ακόμα: Tο «La Meat Maison» άνοιξε εστιατόριο στην Κηφισιά: μια meat lover εμπειρία που δεν ξεχνάς.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top