Μιχάλης Μερζένης: “Σε αυτό το μενού ακολουθήσαμε όλες τις νέες τάσεις που συνοψίζονται στο τρίπτυχο: εξαιρετικής ποιότητας πρώτη ύλη, κατά το δυνατό ντόπια προϊόντα και επιλογές από μικροπαραγωγούς”.

Το La Meat Maison της Κηφισιάς κλείνει ένα χρόνο λειτουργίας και ο νέος σεφ Μιχάλης Μερζένης υπογράφει ένα ολοκαίνουργο μενού όπου πρωταγωνιστούν οι καλύτερες “συλλογές” βοδινών κοπών από όλον τον κόσμο, αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύει ακόμα περισσότερο την ποιότητα της πρώτης ύλης σε όλες του τις προτάσεις.

Ο νέος κατάλογος του La Meat Maison κινείται σε comfort ρυθμούς: flat bread (με μπλε τυρί, φρέσκια τρούφα εποχής και πράσινο μήλο), short-ribs παστίτσιο (με φρέσκα ζυμαρικά, κρέμα τυριού μετσοβόνε και μανιτάρι πορτσίνι), ή το chef’s rossini (με olive fed wagyu, foie gras, φρυγανισμένο brioche και πιπεράτη σάλτσα κόκκινου κρασιού). Ακόμη, ξεχωρίζει το ιδιαίτερο beef foie gras (ένα είδους “παρφέ” από βοδινό συκώτι με λάδι wagyu, cranberries, τσιπς πράσο και συνοδευτικό ψωμί brioche) ή ο γύρος αρνιού (με μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς, chimichurri και γιαούρτι με κύμινο). Όλες οι προτάσεις «αρθρώνουν» μια πρωτότυπη γαστρονομική διάλεκτο, με επιρροές από τα «γλωσσάρια» της ελληνικής, της μεσογειακής και της μεσανατολικής κουζίνας.

«Θεωρούμε ότι το La Meat Maison και ο Μιχάλης Μερζένης είναι το ιδανικό ταίριασμα» δηλώνει ο συνιδιοκτήτης Christian El Helou και συνεχίζει: «Στο νέο μας μενού εμπεριέχεται μια ευρύτερη γκάμα από premium κρέατα -από αρνί και κοτόπουλο έως βοδινό-,  τα οποία γίνονται ταυτόχρονα πρέσβεις των θεμελιωδών αξιών του brand μας που δεν είναι άλλες από τη δέσμευσή μας για εξαιρετικής ποιότητας πρώτη ύλη και τη δημιουργία κορυφαίων γευστικών εμπειριών».

Μιχάλης Μερζένης: «Τα νέα πιάτα είναι πολύχρωμα, ενδιαφέροντα, ταξιδιάρικα και παιχνιδιάρικα».

Τα νέα πιάτα έχουν επιρροές από τα «γλωσσάρια» της ελληνικής, της μεσογειακής και της μεσανατολικής κουζίνας.

«Σε αυτό το μενού» εξηγεί με τη σειρά του ο Μιχάλης Μερζένης, «ακολουθήσαμε όλες τις νέες τάσεις που συνοψίζονται στο τρίπτυχο: εξαιρετικής ποιότητας πρώτη ύλη, κατά το δυνατό ντόπια προϊόντα και επιλογές από μικροπαραγωγούς. Ενώ εξακολουθούμε να υποκλινόμαστε στον πρωταγωνιστή αυτών των τραπεζιών, που δεν είναι άλλος από τις καλύτερες κοπές (τις οποίες αλλάζουμε στο μενού σε τακτά χρονικά διαστήματα), την ίδια ώρα προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε απλές και καθαρές γεύσεις. Το τελικό αποτέλεσμα είναι πιάτα πολύχρωμα, ενδιαφέροντα, ταξιδιάρικα και που -πολλά- διαθέτουν και μια παιχνιδιάρικη διάθεση διάδρασης».

“Εξακολουθούμε να υποκλινόμαστε στις εξαιρετικές κοπές αλλά την ίδια ώρα προσπαθούμε να δημιουργήσουμε απλές και καθαρές γεύσεις” λέει ο σεφ ΜΙχάλης Μερζένης.

Κι είναι αυτό το παιχνίδι της διάδρασης που πλέον έχει αλλάξει και το εσωτερικό του concept store του La Meat Maison της Κηφισιάς και επέβαλε την αντικατάσταση των κλασικών βιτρινών με ξύλινους πάγκους… (δια)δράσης. Εδώ, όπου εξακολουθούν να πωλούνται οι μοναδικές κοπές – πολύτιμη συλλογή της κρεατολαγνικής μπράντας, αλλά και οι σαμπάνιες και τα κρασιά και όλα τα plus ones (από σάλτσες και μπαχαρικά μέχρι λάδια και ζυμαρικά) που θα απογειώσουν ένα γεύμα με κρέας. Έτσι, οι καθημερινές αγορές στο κρεοπωλείο / deli που συστεγάζεται με το εστιατόριο γίνονται μια άμεση, προσωπική (και προσωποποιημένη) εμπειρία.

 

//La Meat Maison Κηφισιά: Χαριλάου Τρικούπη 92 και Αλαμάνας, Κηφισιά, 210 8087372, 2108085183.

 

Διαβάστε ακόμα: To ζεύγος του «La Meat Maison» θέλει να μας μάθει τι εστί εξαιρετικό κρέας. 

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top