Για όσους δεν απολαύσουν το δείπνο τους στο εστιατόριο του La Meat Maison στην Κηφισιά, το delicatessen του καταστήματος έχει συνθέσει γιορτινά κουτιά γεμάτα εκλεκτά προϊόντα για το σπίτι σας, ή για δώρο.

Μπάλες στο χρώμα του μπρούτζου και κλαδιά στο βαθύ πράσινο του χριστουγεννιάτικου ελάτου προστέθηκαν για χάρη της εορταστικής εποχής στη μίνιμαλ αισθητική που απλώνει αποχρώσεις πάγου και άνθρακα γύρω από την ευχάριστη βλάστηση της κρυφής αυλής του La Meat Maison της Κηφισιάς, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.

Για την περίσταση και την ευχαρίστησή σας, ο σεφ Δημήτρης Κατριβέσης ετοίμασε δύο εορταστικά μενού, ένα για την Παραμονή των Χριστουγέννων και ένα για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Και τα δύο αξιοποιούν τις εκλεκτές πρώτες ύλες του καταστήματος για να φέρουν λάμψη και λίγη παραπάνω γευστική πολυτέλεια στο γιορτινό τραπέζωμα, που φέτος θα είναι πρωτότυπο, διεθνές και αντάξιο κάθε μεγάλης γαστρονομικής μητρόπολης, χωρίς όμως να προδίδει το παραδοσιακό πνεύμα των γιορτών.

Τα εορταστικά μενού θα καλύπτει μουσικά ένα DJ set της Μαρίας Πανοσιάν που θα ξεκινήσει με swing jazz lounge και θα εξελιχθεί κατά την ώρα της χώνεψης σε πιο χορευτικούς pop rock, disco και rock & roll ρυθμούς.

Η ψητή γαλοπούλα που θα σερβιριστεί στο La Meat Maison θα ενισχύεται με σάλτσα gravy µουστάρδας, δαµάσκηνα, σαλάµι coppa, ψητές πατάτες και αχνιστό ρύζι, ήτοι στον ατμό.

Tο μενού των Χριστουγέννων

Η ψητή γαλοπούλα που θα σερβιριστεί στο La Meat Maison θα ενισχύεται με σάλτσα gravy µουστάρδας, δαµάσκηνα, σαλάµι coppa, ψητές πατάτες και αχνιστό ρύζι, ήτοι στον ατμό. Την Παραμονή των Χριστουγέννων, η εκκίνηση θα δοθεί με τα σνακ του σεφ Δημήτρη Κατριβέση –που πάντοτε κρύβουν εκπλήξεις– και μια κρεµώδη σούπα κουνουπίδι με gremolata αµυγδάλου και λάδι σπόρων κολοκύθας.

Γευτείτε οπωσδήποτε το λεπτοκομμένο μοσχαρίσιο Carpaccio από πικάνια Dry-Aged Olive Fed Wagyu.

Η gremolata είναι η γνωστή πράσινη σάλτσα από εσπεριδοειδή, μαϊντανό και σκόρδο Λομβαρδίας, εκτελεσμένη για την περίσταση με αμύγδαλο. Γευτείτε οπωσδήποτε το λεπτοκομμένο μοσχαρίσιο Carpaccio από πικάνια Dry-Aged Olive Fed Wagyu. Θα ακολουθήσει ένα λεπτοκομμένο μοσχαρίσιο Carpaccio από πικάνια Dry-Aged Olive Fed Wagyu.

Για αυτό το κρέας μπορείτε να διαβάσετε προηγούμενο άρθρο μας για να κατανοήσετε με πόση φροντίδα παρασκευάζεται, αλλά με λίγα λόγια το Olive Fed Wagyu είναι μοσχάρι ιαπωνικής ράτσας περίφημης για το εξαιρετικό ενδομυϊκό λίπος στο κρέας των ζώων, τα οποία εκτρέφονται ειδικά για το La Meat Maison σε επιλεγμένες φάρμες.

Εκεί ταΐζονται με τροφή που έχει βάση τον ελαιοκαρπό, έτσι και το δικό τους λίπος να αναπτυχθεί με πιο εύγευστο αλλά και υγιεινό τρόπο, με λιγότερα κακά λιπαρά. Σε ό,τι αφορά την πικάνια από την οποία γίνεται το καρπάτσο, απλά να υπενθυμίσουμε ότι το La Meat Maison φημίζεται για τη γνώση που έχει να αναδεικνύει κρυμμένες γεύσεις στις εξωτικές κοπές, και η picanha είναι ασφαλώς μία από αυτές. Το κρέας συνοδεύεται με µουστάρδα, παρµεζάνα, παλαιωµένο βαλσάµικο και ψηµένο κουκουνάρι. Christmas spirit στο πιάτο!

Christmas spirit στο πιάτο!

Ακολουθεί η La Meat Maison Christmas Crispy Salad: σαλάτα με κάστανα, καρύδια, πράσινα φύλλα, αχλάδι William, γκοργκοντζόλα και ραδίκι που προσφέρει μια ελαφρά ανάπαυλα ως γέφυρα στο κυρίως κρεατικό του μενού, που είναι η παραδοσιακή γαλοπούλα. Είναι ασφαλώς η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γεύση και ο σεφ Δημήτρης Κατριβέσης υπόσχεται ότι θα είναι γευστική – τους λόγους για τους οποίους η γαλοπούλα αποτελεί μαγειρική πρόκληση έχει ήδη εξηγήσει ο αείμνηστος Γιώργος Κωνσταντινίδης (βλ. Turkey Porn ενταύθα).

Η ψητή γαλοπούλα που θα σερβιριστεί στο La Meat Maison θα ενισχύεται με σάλτσα gravy µουστάρδας, δαµάσκηνα, σαλάµι coppa, ψητές πατάτες και αχνιστό ρύζι. Σαν φυσική γευστική συνέχεια θα έλθει το επιδόρπιο, η Signature Glazed Apple Pie, λαχταριστή μηλόπιτα καραμελωμένη με µηλίτη, καραµέλα και µαύρη µπύρα.

[Το κόστος είναι 90€ ανά άτομο συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, χωρίς τα ποτά].

Βρετανική προέλευση αξιώνει το κυρίως πιάτο γα τον νέο χρόνο, το La Meat Maison Beef Wellington.

Tο μενού της Πρωτοχρονιάς

Ακόμα πιο λαμπρό είναι το μενού για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Στο καλωσόρισμα τα σνακ του σεφ συνοδεύονται από ποτό σαμπάνιας, το οποίο θα σας φτιάξει το κέφι και θα σας διευκολύνει να προχωρήσετε στο πρώτο πιάτο: στρείδια Fine De Claire (2 τεμάχια), με βότκα, bloody mary, shichimi και βασιλικό.

Εξαιρετικό είναι και το επόμενο πιάτο Akune Gold Nigiri. Το Akune Gold είναι μια νέα ετικέτα ιαπωνικού Wagyu που θα σερβιριστεί ωμό, υπό μορφή nigiri (σούσι). Το πιάτο περιλαμβάνει ακόμα μοσχαρίσιο κρέας Akune Gold Wagyu A5, καπνιστή µαγιονέζα, χαβιάρι και Olive Fed guanciale.

Ακολουθεί δεύτερο ορεκτικό κρέατος με dry-aged Olive Fed Wagyu picanha, παλαιωµένο βαλσάµικο, παρµεζάνα και ελαιόλαδο, ίδιο με του χριστουγεννιάτκου μενού (βλ. παραπάνω). Η πρωτοχρονιάτικη σαλάτα έχει παντζάρια με σολομό μαριναρισμένα α λα gin tonic και ταραµά wasabi, μια ωραία διεθνής ελληνοϊαπωνική σύνθεση γεύσεων με κάτι-τις από nordic και βρετανικό (οινό)πνεύμα.

Βρετανική προέλευση αξιώνει και το κυρίως πιάτο γα το νέο χρόνο, το La Meat Maison Beef Wellington. Πολύ γιορτινό πιάτο από την εποχή που η κουζίνα των αρχοντικών και των ανακτόρων ήταν στα χέρια πολυπληθούς προσωπικού που μπορούσε να αφιερώσει ώρες σε σύνθετες παρασκευές και εργασίες, είναι κατεξοχήν από τις συνταγές που συνήθως αναλαμβάνουν οι επαγγελματίες και απαιτεί εξίσου εκλεκτό κρέας και ολίγον χάρισμα προκειμένου όλη η δουλειά να φέρει το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα. Η εκδοχή που προτείνει ο σεφ Δημήτρης Κατριβέσης αξιοποιεί το εξαιρετικής ποιότητας Akune Gold Ribeye 5-7 και το συνοδεύει με gravy από Brandy, κάστανα, ψητή γλυκοπατάτα και κρέµα σπανάκι.

Η εμπειρία θα ολοκληρωθεί με προ-επιδόρπιο φρουτοσαλάτας από fruta cru mimosa και κυρίως επιδόρπιο La Meat Maison Olive Oil Orange Pie με σαντιγί µελιού και φύλλα χρυσού.

 

Η εμπειρία θα ολοκληρωθεί με προ-επιδόρπιο φρουτοσαλάτας από fruta cru mimosa και κυρίως επιδόρπιο La Meat Maison Olive Oil Orange Pie με σαντιγί µελιού και φύλλα χρυσού. Η εμπειρία θα ολοκληρωθεί με προ-επιδόρπιο φρουτοσαλάτας από fruta cru mimosa και κυρίως επιδόρπιο La Meat Maison Olive Oil Orange Pie με σαντιγί µελιού, φύλλα χρυσού, µαρµελάδα πορτοκάλι – yuzu, κρέµα καψαλισµένης βανίλιας και µαστίχα.

[Το κόστος είναι 145€ ανά άτομο συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, με ένα welcome champagne drink].

 

Διαβάστε ακόμα: Tο «La Meat Maison» άνοιξε εστιατόριο στην Κηφισιά. Mια meat lover εμπειρία που δεν ξεχνάς.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top