Η Lidl Ελλάδα συμμετείχε ως στρατηγικός εταίρος στο 15ο Sani Gourmet.

Καλή γεύση και βιωσιμότητα δεν είναι αντίθετες έννοιες. Δημιουργική κουζίνα και πρακτικές μηδενικών απορριμάτων οφείλουν να συμπλέουν αρμονικά. Ολοένα και περισσότεροι ονομαστοί σεφ στο εξωτερικό και την Ελλάδα σκέφτονται και πράττουν οικολογικά.

Το σημαντικό είναι να μπορεί να συνδυαστεί η ποιοτική πρώτη ύλη με την έννοια της βιωσιμότητας και υπό αυτό το πρίσμα η υποστήριξη της Lidl Ελλάς στην καθιερωμένη, πλέον, διοργάνωση του Sani Gourmet, που διεξάγεται στον εμβληματικό χώρο του Sani Resort, στη Χαλκιδική, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, δείχνει έναν συγκεκριμένο -και δημιουργικό δρόμο.

To Sani Gourmet πραγματοποιήθηκε στο Sani Resort, στη Χαλκιδική.

Kατά τη διάρκεια του φετινού θεσμού εφαρμόστηκαν πρακτικές μηδενικών απορριμμάτων για την πρόληψη, μείωση και κομποστοποίηση των αποβλήτων.

Η Lidl Ελλάδας συμμετείχε στο Sani Gourmet ως στρατηγικός εταίρος προσφέροντας προσεκτικά διαλεγμένα, ολόφρεσκα και ποιοτικά υλικά, από την ελληνική γη και θάλασσα και από επιλεγμένες συνεργασίες με Έλληνες προμηθευτές και συνεχείς ελέγχους ποιότητας.

Η Lidl Ελλάδας συμμετείχε στο Sani Gourmet ως στρατηγικός εταίρος προσφέροντας προσεκτικά διαλεγμένα, ολόφρεσκα και ποιοτικά υλικά, από την ελληνική γη και θάλασσα.

Το Sani Gourmet, η απόλυτη γιορτή της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομικής σκηνής, επέστρεψε στο Sani Resort από τις 20 έως τις 24 Μαΐου 2022, ύστερα από αναμονή δύο ετών, καλωσορίζοντας εννέα κορυφαίους Έλληνες σεφ. Με σεβασμό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο και με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη, κατά τη διάρκεια του φετινού θεσμού εφαρμόστηκαν πρακτικές μηδενικών απορριμμάτων για την πρόληψη, μείωση και κομποστοποίηση των αποβλήτων.

Στο φετινό Sani Gourmet παρουσιάστηκε ένα εμπειρικό μάθημα βιωσιμότητας με τίτλο «Βιωσιμότητα στο πιάτο».

Σε αυτό το πλαίσιο, η Lidl Ελλάς σε συνεργασία με το περιοδικό «Γαστρονόμος» της Καθημερινής και τη διακεκριμένη σεφ Νένα Ισμυρνόγλου, μία από τις πρώτες σεφ που εφάρμοσαν πρακτικές μηδενικών αποβλήτων στις κουζίνες, παρουσίασε ένα εμπειρικό μάθημα βιωσιμότητας με τίτλο «Βιωσιμότητα στο πιάτο».

Στη φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά: Βασιλική Αδαμίδου – Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας της Lidl Ελλάς, Νένα Ισμυρνόγλου – Σεφ και Πέπη Σιούτη -Group Brand Strategy Director SANI/Ikos.

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος εκπρόσωποι των μέσων αλλά  και συνεργάτες της Lidl Ελλάς και του Sani Resort είχαν την ευκαιρία να πειραματιστούν δημιουργικά με πρώτες ύλες εφαρμόζοντας στην πράξη πρακτικές που συμβάλλουν στην καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων. Στη συνέχεια, οι παρασκευές από το μάθημα βιωσιμότητας συνάντησαν τα εκλεκτά υλικά από τη νέα σειρά τοπικών προϊόντων γεωγραφικής προέλευσης «Νώμα» της Lidl Ελλάς, σε ένα γεύμα 5 πιάτων με την υπογραφή της σεφ Νένας Ισμυρνόγλου, όπου τίποτα δεν πήγε χαμένο.

Στη φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά: Άγγελος Ρέντουλας – Αρχισυντάκτης γαστρονομικών εκδόσεων της Καθημερινής, Βασιλική Αδαμίδου – Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας της Lidl Ελλάς, Martin Brandenburger – Πρόεδρος Διοίκησης της Lidl Ελλάς.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος μίας σειράς ενεργειών της Lidl Ελλάς και του περιοδικού «Γαστρονόμος» της Καθημερινής προκειμένου να δημιουργηθεί σταδιακά μία σφαιρική πλατφόρμα ενημέρωσης και εκπαίδευσης, παιδιών και ενηλίκων, πάνω στη σημασία των σωστών πρακτικών παραγωγής και συνηθειών διατροφής.

 

Διαβάστε ακόμα: Άρωμα Ελλάδας στο τραπέζι. H καινούργια σειρά των προϊόντων «νῶμα».

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top