πsquare1

Tα μπέργκερ του Πsquare είναι εφάμιλλα των καλύτερων μπέργκερ που έχω φάει στην Αμερική.

Σας ακούγεται περίεργο; Κι όμως κάποια από τα πιο ωραία μπέργκερ που έχω φάει ποτέ στη ζωή μου τα βρήκα στο Πsquare. Ένα καινούριο all day καφέ και εστιατόριο που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία στο Πικέρμι –εξού και η έξυπνη ονομασία.

πsquare3

Το Πsquare είναι το ιδανικό μέρος για να πας μια τεμπέλικη Κυριακή με χανγκόβερ. Έχει και ωραία αυγά, και Bloody Mary.

Χωρίς να θέλω να αδικήσω κανένα άλλο πιάτο (εξαιρετική λεπτή ιταλική πίτσα, απίθανη πανακότα και τσιζκέικ μπανάνα –αυτά δοκίμασα), το μπέργκερ του, ή για την ακρίβεια τα μπέργκερ του, είναι εφάμιλλα των καλύτερων που έχω φάει στην Αμερική. Μικρά (έρχονται δυο μαζί στη μερίδα), ζουμερά και τρομερά νόστιμα. Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί ακριβώς. Ως γνωστόν, μια γεύση δύσκολα περιγράφεται. Μάλλον έχει να κάνει με το φρέσκο ψωμάκι, το πολύ σωστά πλασμένο και ψημένο μπιφτέκι και τη μυστική σος, τη συνταγή της οποίας ο μάγειρας αρνείται να αποκαλύψει. Ευχάριστη έκπληξη οι πατάτες που το συνοδεύουν. Δεν είναι τηγανητές, λέγονται μπράβα και είναι μαγειρεμένες με λίγη ντομάτα.

πsquare2

Τα τραπέζια, οι καρέκλες, όλα σχεδόν διαφορετικά μεταξύ τους, τα χρώματα στους τοίχους, η μπάρα, η γωνία με τις πολυθρόνες και η τζαμαρία που βλέπει στο μεγάλο φοίνικα της πλατείας θυμίζουν το σπίτι της Νάνσυ και του Μάριου, των παιδιών που έχουν ανοίξει το μαγαζί.

Ο γλυκύτατος Μιλτιάδης Γραμμένος στην κουζίνα μας παρακάλεσε να μην τον αναφέρουμε ως σεφ αλλά ως μάγειρα. Το τόνισε αυτό και πολύ μου άρεσε. Έχει δίκιο, γιατί το φαγητό στο Πsquare δεν είναι καθόλου εξεζητημένο και η ατμόσφαιρα είναι ακριβώς σαν να μπαίνεις σε ένα ζεστό και απλό σπίτι, διακοσμημένο με πολύ χαρακτήρα, με ωραία τζάζι μουσικούλα, και να βρίσκεις τους φίλους σου. Αν και καινούριο, δεν μυρίζει «καινουργίλα». Τα τραπέζια, οι καρέκλες, όλα σχεδόν διαφορετικά μεταξύ τους, τα χρώματα στους τοίχους, η μπάρα, η γωνία με τις πολυθρόνες και η τζαμαρία που βλέπει στο μεγάλο φοίνικα της πλατείας θυμίζουν το σπίτι της Νάνσυ και του Μάριου, των παιδιών που έχουν ανοίξει το μαγαζί. Με σαφείς επιρροές στη διακόσμηση από το Λονδίνο, όπου έχουν ζήσει για χρόνια.

berg3-ok

Μικρά, ζουμερά και τρομερά νόστιμα, αυτά είναι τα μπέργκερ για τα οποία αξίζει να “ταξιδέψει” κανείς μέχρι το Πικέρμι.

Το Πsquare είναι το ιδανικό μέρος για να πας μια τεμπέλικη Κυριακή με χανγκόβερ (έχει και ωραία αυγά, απ’ ό,τι είδα, και Bloody Mary). Α, ξέχασα να σας πω για τις τιμές: 20 ευρώ μαζί με το ποτό –το δικό τους κόκκινο κρασί που δοκίμασα, έκτακτο. Δεν περιγράφω άλλο.

Φωτογραφίες: Αλέξης Πηλός

//Πsquare, Πλατεία Πικερμίου, τηλ. 210 603 6400. Ανοιχτό 10.00 π.μ. με 1.00 π.μ.

Δείτε ακόμα: Μμμ, πρόστυχα μπέργκερ!

 

p7-ok

Το φαγητό στο Πsquare δεν είναι καθόλου εξεζητημένο και η ατμόσφαιρα είναι ακριβώς σαν να μπαίνεις σε ένα ζεστό και απλό σπίτι και να βρίσκεις τους φίλους σου.

 

γλυκα-ok

Πανακότα και τσιζκέικ μπανάνα. Για όποιον δυσκολεύεται να διαλέξει, συστήνεται να δοκιμάσει και τα δύο.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top