Mια φιάλη Μέγας Οίνος των 1500ml; Ο,τι πρέπει για τις γιορτές, με την υπογραφή του Γιώργου Σκούρα.

Τα Χριστούγεννα που έρχονται ευχόμαστε όλοι να είναι διαφορετικά. Ειδικά σε σχέση με πέρυσι που χρειάστηκε να περιοριστούμε, να τα περάσουμε σε αυστηρά περιορισμένο κύκλο ανθρώπων και να μην κάνουμε το κλασικό ρεβεγιόν όπως το θέλαμε. Φέτος, θα είναι διαφορετικά. Θα μαζευτούμε περισσότεροι γύρω από τα στολισμένα οικογενειακά και φιλικά τραπέζια που θα είναι κατάφορτα με γιορτινά καλούδια, τα οποία θα μας «καλούν» να τα γευτούμε. Θα έχουμε τη δυνατότητα να αγκαλιάσουμε τους αγαπημένους μας και να τσουγκρίσουμε τα ποτήρια μας σκορπώντας ευχές.

Ο Μέγας Οίνος είναι το εμβληματικότερο κρασί που έχει βγάλει το Κτήμα Σκούρα, με διεθνή αναγνώριση.

Να τσουγκρίσουμε τα ποτήρια μας; Μα γίνεται γιορτινό τραπέζι χωρίς οίνο; Και μάλιστα Μέγα Οίνο. Το εμβληματικότερο κρασί που έχει βγάλει το Κτήμα Σκούρα, με διεθνή αναγνώριση. Προσοχή, όμως: αν ως τώρα χαιρόμασταν τον Μέγα Οίνο στην κλασική του φιάλη, τώρα, για τις… αυξημένες ανάγκες των ημερών θα μας δελεάσει με την magnum έκδοσή του.

Σε αυτά τα βαρέλια ωριμάζει ο -κυριολεκτικά και μεταφορικά- “Μέγας” οίνος του Σκούρα.

Το Κτήμα Σκούρα τιμάει και επισφραγίζει τις ξεχωριστές στιγμές μας με μια εντυπωσιακή φιάλη Μagnum. Είπαμε, θέλουμε να είμαστε περισσότεροι στα τραπέζια μας, επομένως δεν πρέπει να λείψει το κρασί από κανέναν: όταν λέμε magnum εννοούμε μια φιάλη 1500ml (όσο δύο μπουκάλια).

Εχουμε να κάνουμε με ένα στιβαρό ερυθρό κρασί παλαίωσης που ενδείκνυται για σοβαρά φαγοπότια.

Γιατί, όμως, να επιλέξουμε την magnum αντί για δύο μπουκάλια; Διότι το μέγεθος έχει σημασία, και παίζει ρόλο στην ωρίμανση του κρασιού. Η ποσότητα του οξυγόνου που έρχεται σε επαφή με το κρασί είναι πολύ περιορισμένη, με αποτέλεσμα η εξέλιξη του στο χρόνο να είναι πιο αργή. Αυτό χαρίζει στο κρασί μεγαλύτερο δυναμικό παλαίωσης. Γι’αυτόν ακριβώς το λόγο προτιμάται και από τους συλλέκτες. Καθώς το Magnum πωλείται σε μια κομψή ξύλινη συσκευασία, μπορείτε να το αποθηκεύσετε στην κάβα σας καλά προστατευμένο για μελλοντικές γιορτές, ή και να το προσφέρετε σαν όμορφο δώρο όταν θα είστε καλεσμένοι φέτος τα Χριστούγεννα.

Από το 1993 μέχρι και σήμερα ο Μέγας Οίνος κυκλοφορεί σε φιάλες magnum, σε μοναδικές ξύλινες συσκευασίες.

Μια φιάλη magnum Μέγας Οίνος κυριαρχεί στο τραπέζι, κλέβει τις εντυπώσεις και καλύπτει τις ανάγκες μιας μεγαλύτερης παρέας οινόφιλων. Εχουμε να κάνουμε με ένα στιβαρό ερυθρό κρασί που βασίζεται σε χαρμάνι που παντρεύει το πικάντικο σκέρτσο του Αγιωργίτικου με την αυστηρή δύναμη του Cabernet Sauvignon, στη ζεστή και βανιλάτη αγκαλιά του δρύινου βαρελιού που τα φιλοξένησε κατά την 20μηνη παλαίωσή του. Πρόκειται για άκρως ποιοτική ετικέτα που ενδείκνυται για σοβαρά φαγοπότια.

Ο Churchill είχε πει το αμίμητο: «Μια magnum φιάλη είναι το τέλειο μέγεθος για να γευματίσουν δύο άνθρωποι, ειδικά στη περίπτωση που ο ένας από τους δυο δε πίνει». Εμείς, όμως, φέτος έχουμε αποφασίσει να υψώσουμε όλοι τα ποτήρια μας. Πώς θα πάει καλά η νέα χρονιά αν δεν «βρέξουμε» καταλλήλως αυτή που τελειώνει οσονούπω; Ας ξορκίσουμε τα άσχημα κι ας ελπίσουμε στα καλύτερα πίνοντας Μέγα Οίνο.

 

Διαβάστε ακόμα: 30 χρονιές Μέγας Οίνος. Η ναυαρχίδα του Κτήματος Σκούρα με τη διεθνή αναγνώριση.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top