Ωφέλιμο από τη φύση του. Το νερό ΘΕΟΝΗ είναι απόλυτα ταυτισμένο με την παρθένα φύση.

Όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί χρειάζονται νερό για να επιβιώσουν. Το νερό δεν υποστηρίζει απλά τις βασικές φυσικές λειτουργίες, αλλά προσφέρει ζωτικής σημασίας στοιχεία τα οποία το σώμα δεν παράγει από μόνο του.

Ενώ όλοι σχεδόν οι άνθρωποι στη χώρα μας έχουμε πρόσβαση σε φτηνό πόσιμο νερό, πολλοί από εμάς επιλέγουμε εμφιαλωμένο μεταλλικό νερό στην καθημερινότητά μας για την καθαρότητα και για τις ευεργετικές για τον οργανισμό ιδιότητές του.

Το νερό είναι αναγκαίο για τον οργανισμό μας. Επομένως, πρέπει να επιλέγουμε το καλύτερο.

Το νερό πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τρόφιμο και μάλιστα υψίστης σημασίας, δεδομένου ότι περίπου τα 2/3 του ανθρώπινου σώματος αποτελούνται από νερό. Το νερό που αναβλύζει από πηγή περιέχει αρκετά μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία από το νερό της βρύσης όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, νάτριο, διττανθρακικό νάτριο, σίδηρο και ψευδάργυρο, στοιχεία που βοηθούν εξαιρετικά στη σωστή λειτουργία του οργανισμού όπως στην πίεση, στο νευρικό σύστημα, στη λειτουργία της καρδιάς, στα κόκαλα, στο πεπτικό σύστημα κ.α.

Το όνομα του νερού ΘΕΟΝΗείναι εμπνευσμένο από την νεράιδα που προστατεύει την πηγή Γκούρα.

Το νερό που αναβλύζει από πηγή περιέχει αρκετά μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία από το νερό της βρύσης.

Θα αναρωτιέστε πώς γνωρίζω όλα αυτά για το νερό. Στο νερό έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία, καθώς πριν από περίπου 20 χρόνια ένας φίλος γιατρός μού εξήγησε ότι το νερό είναι εξίσου σημαντικό με την καλή πρώτη ύλη στη διατροφή – ενδεχομένως και πιο σημαντικό. Έτσι, λοιπόν, όλα αυτά τα χρόνια δοκίμασα πολλά νερά -άλλα ελληνικά, άλλα ξενόφερτα- όμως δεν έβρισκα αυτό που μου ταιριάζει απόλυτα, που με έκανε να το πίνω με ευχαρίστηση. Πολλές φορές για το γεγονός ότι δεν πίνουμε νερό φταίει η ποιότητα του νερού. Και αν η γεύση του είναι παράξενη, για παράδειγμα με αίσθηση χλωρίου, τότε πίνουμε όλο και λιγότερο.

Ο Μιχαήλ Ανδρουλιδάκης ανακάλυψε το νερό ΘΕΟΝΗ πριν από επτά χρόνια και τώρα είχε την ευκαιρία να δει από κοντά πού και πώς εμφιαλώνεται.

Πριν από επτά χρόνια, είχα την τύχη να ανακαλύψω στην Αθήνα, ένα αρκετά δυσεύρετο για εκείνη την εποχή και σπάνιο νερό, το νερό ΘΕΟΝΗ. Είχε την πλάκα του γιατί κυριολεκτικά έπρεπε να βάλω μέσο σε κάποιες κάβες φίλων για να το προμηθεύομαι. Από τότε στο σπίτι μας με τη σύντροφό μου καταναλώνουμε κατ’ αποκλειστικότητα το ΘΕΟΝΗ. Είναι ένα νερό απολαυστικό, χορταστικό που δύσκολα μπορείς να το αποχωριστείς.

Το ΘΕΟΝΗ είναι το μοναδικό ελληνικό νερό στον κόσμο που έχει λάβει 23 σημαντικές διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Είναι το μοναδικό ελληνικό νερό στον κόσμο που έχει λάβει 23 σημαντικές διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Το πιο σημαντικό ποιοτικό του χαρακτηριστικό είναι ότι έχει pH 8 που προσφέρει πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό.

Το όνομα είναι εμπνευσμένο από την νεράιδα που προστατεύει την πηγή Γκούρα, την πηγή που αναβλύζει το νερό ΘΕΟΝΗ. Θα αναρωτιέστε γιατί το ΘΕΟΝΗ γράφεται με όμικρον και όχι με ωμέγα όπως έχουμε συνηθίσει να το βλέπουμε. Διότι, ως μυθολογικός χαρακτήρας, η Θεόνη είναι στις πηγές γραμμένη με όμικρον.

Το όνομα είναι εμπνευσμένο από την νεράιδα που προστατεύει την πηγή Γκούρα.

Το νερό ΘΕΟΝΗ είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο brand με διεθνή λογική που το βρίσκεις πλέον και στο εξωτερικό.

Προ ημερών μου δόθηκε η ευκαιρία να ταξιδέψω με το Andro μέχρι τη Βατσουνιά Καρδίτσας για να επισκεφθώ τις εγκαταστάσεις του αγαπημένου μου νερού. Σήμερα, βέβαια, μιλάμε για ένα ταχέως αναπτυσσόμενο brand με διεθνή λογική που το βρίσκεις πλέον και στο εξωτερικό. Πριν, όμως, ξεκινήσω να μοιράζομαι μαζί σας τι είδα, τι έμαθα και τι βίωσα εκεί, θα σας πω μόνο ότι επέστρεψα σπίτι μου ακόμα πιο ενθουσιασμένος με το συγκεκριμένο νερό.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις της ΘΕΟΝΗ Α.Ε. βρίσκονται στη Βατσουνιά Καρδίτσας.

Η Καρδίτσα αποτελείται από υπέροχα αγνά χωριά, παρθένα φύση και μεγάλες εκτάσεις από βαμβάκια τα οποία εξάγονται. Καθώς οδηγούσα, δεξιά και αριστερά του δρόμου το τοπίο έμοιαζε χιονισμένο: Εκτάσεις ατέλειωτες γεμάτες από τα ολόλευκα, ανθισμένα βαμβάκια. Όλα αυτά τα όμορφα φυσικά τοπία έκαναν τη διαδρομή άκρως απολαυστική.

Η Mercedes Α Class 180d μάς συντρόφευσε και σ’ αυτό το ταξίδι.

Οι εγκαταστάσεις του ΘΕΟΝΗ είναι όπως ακριβώς και στην ετικέτα: Κάτω από το βουνό, μέσα στο πράσινο. Πιστεύετε τυχαία έγινε η επιλογή του location; Καθόλου. Φρόντισε γι αυτό η φύση. Τυχεροί όσοι εργάζονται στη δροσερή αγκαλιά της.

Οι εγκαταστάσεις είναι πολύ κοντά στη Πηγή Γκούρα. Το πράσινο κυριαρχεί παντού.

Η πηγή Γκούρα απ’ όπου αναβλύζει το νερό είναι ακριβώς από πάνω από το εργοστάσιο και όπως με ενημέρωσαν δεδομένου ότι το συγκεκριμένο νερό λόγω αλκαλικού pH είναι ευαίσθητο και απορροφά μυρωδιές, στόχος της εταιρείας ήταν να εμφιαλώνεται μέσα στη φύση, σε ένα καθαρό περιβάλλον χωρίς καυσαέρια και άλλους ρύπους. Βέβαια, όσον αφορά στο θέμα των logistics δεν είναι καθόλου εύκολη η διαχείριση, αλλά τα καλά πράγματα απαιτούν θυσίες.

Ιατρική ρόμπα, σκουφί και μάσκα. Στις εγκαταστάσεις του νερού ΘΕΟΝΗ δεν γίνονται εκπτώσεις στην ασφάλεια.

Φόρεσα τη ρόμπα, σκουφί και μάσκα, και μπήκα στην παραγωγή που έμοιαζε με χειρουργείο.

Μόλις φτάσαμε εκεί, ήπια ένα μπουκαλάκι νερό που είχε συσκευαστεί την προηγούμενη μέρα, παρακαλώ, φόρεσα την ιατρική ρόμπα, σκουφί και μάσκα και μπήκα στην παραγωγή που έμοιαζε πραγματικά με χειρουργείο. Η εταιρεία έχει τρεις γραμμές παραγωγής, οι οποίες δουλεύουν 24/7. Παρά τον έντονο θόρυβο του χώρου ήταν τόσο χαλαρωτικό να παρακολουθείς όλη τη διαδικασία της εμφιάλωσης.

Ολες οι γραμμές παραγωγής δουλεύουν 24/7.

Πώς το πρόπλασμα γίνεται μπουκάλι, πώς γεμίζει με το νερό, πώς εφαρμόζεται η ετικέτα και πώς τελικά φτάνει να συσκευαστεί για να μπει στην παλέτα και να φτάσει στο τραπέζι μας το συντομότερο δυνατό. Μου άρεσε που η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη σημασία στον ποιοτικό έλεγχο, και τα πάντα εξετάζονται σχολαστικά, με συνέπεια. Μάλιστα, η εταιρία στέλνει νερό για ποιοτικό έλεγχο και σε εγκεκριμένα από το κράτος εργαστήρια εκτός εταιρείας για να λαμβάνει αναλύσεις από άλλο επίσημο φορέα πέραν του δικού τους εργαστηρίου.

Η ΘΕΟΝΗ Α.Ε. δίνει ιδιαίτερη σημασία στον ποιοτικό έλεγχο, τα πάντα εξετάζονται πολύ σχολαστικά και με συνέπεια.

Αφού ολοκληρώσαμε την περιήγηση στην παραγωγή, ξεκίνησε το πιο συναρπαστικό κομμάτι αυτής της εκδρομής: η επίσκεψη στην πηγή. Μια ώρα δύσβατος δρόμος με 4×4 μέσα στο δάσος για να φτάσουμε στα 1.100μ και να δω ιδίοις όμμασι το σημείο που αναβλύζει το αγαπημένο μου νερό. Η φύση εκεί είναι πραγματικά επιβλητική και παρθένα, με μια γαλήνια ησυχία και έναν αέρα τόσο φρέσκο, τόσο αναζωογονητικό! Από τα βουνά γύρω μας έρχονταν φλέβες νερού ανάμεσα σε έλατα και πολλών δεκαετιών πλατάνια…

Η φύση εκεί είναι πραγματικά επιβλητική και παρθένα, με μια γαλήνια ησυχία.

Εκεί φωτογράφισα τη νέα σειρά με τις γυάλινες συσκευασίες σε ένα πραγματικά μοναδικό location και είχα την ευκαιρία να πιω νερό απευθείας από την πηγή, το οποίο προς έκπληξή μου είχε ακριβώς ίδια γεύση με αυτό που πίνω στο μπουκάλι.

Το εργοστάσιο χτίστηκε από τους ιδιοκτήτες με μεράκι και προσωπική εργασία.

Χρειάστηκαν πολυετείς μελέτες και αναλύσεις σε όλες τις πηγές της περιοχής για να καταλήξουν ότι η πηγή Γκούρα διαθέτει ένα εξαιρετικής ποιότητας νερό και έτσι η επένδυση ξεκίνησε… Το εργοστάσιο χτίστηκε από τους ιδιοκτήτες με μεράκι και προσωπική εργασία, οι οποίοι ως επαναπατρισθέντες εξ Αμερικής, «πονούσαν» το προϊόν και ήθελαν να κάνουν κάτι καλό για τον τόπο τους. Το 2013 ξεκίνησε το εμπόριο νερού αρχικά στην κεντρική Ελλάδα και στη συνέχεια πανελλαδικά.

Το ΘΕΟΝΗ κατέκτησε φέτος το διεθνές βραβείο Diamond Taste Award το οποίο δεν έχει ποτέ ξανακερδίσει ελληνικό νερό.

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ έχει λάβει αναγνώριση καταλληλότητας για προετοιμασία βρεφικών τροφών στη Γαλλία.

Το νερό ΘΕΟΝΗ είναι το μόνο Ελληνικό νερό παγκοσμίως που έχει κατακτήσει 23 διεθνή βραβεία. Από το 2014, και συμμετέχοντας σε διαγωνισμούς παγκόσμιων φορέων που συμμετέχουν σεφ, διαιτολόγοι, water sommelier, το ΘΕΟΝΗ υπερηφανεύεται επάξια για τα βραβεία του. Μάλιστα, έχοντας λάβει 7 συνεχείς πρωτιές από το International Taste Institute, το ΘΕΟΝΗ κατέκτησε φέτος το βραβείο Diamond Taste Award, το οποίο δεν έχει ποτέ ξανακερδίσει ελληνικό νερό. Μάλιστα, πριν από ένα χρόνο, το νερό ΘΕΟΝΗ έλαβε αναγνώριση καταλληλότητας για προετοιμασία βρεφικών τροφών στη Γαλλία.

Το νερό ΘΕΟΝΗ δεν υφίσταται καμία χημική επεξεργασία και δεν υπάρχει καμία απολύτως προσθήκη σε αυτό.

Το νερό ΘΕΟΝΗ δεν υφίσταται καμία χημική επεξεργασία και δεν υπάρχει καμία απολύτως προσθήκη σε αυτό. Φιλτράρεται φυσικά από τη γη, στη συνέχεια φιλτράρεται εκ νέου στο εργοστάσιο για να είναι απολύτως κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, και εμφιαλώνεται για να βγει στην αγορά.

Οι άνθρωποι του ΘΕΟΝΗ εργάζονται μέσα στη φύση.

Η σύνθεση του πλαστικού που χρησιμοποιείται στη συσκευασία του νερού ΘΕΟΝΗ είναι ιδιαίτερα μελετημένη δεδομένου ότι το νερό είναι αλκαλικό, το οποίο το κάνει ευαίσθητο στο να απορροφά μυρωδιές. Θέλοντας να διασφαλίσουν την άριστη ποιότητα του προϊόντος ανεξάρτητα με τις συνθήκες φύλαξης κάθε εμπόρου ή συνεργάτη, κατέληξαν σε αυτή τη φόρμουλα.

Το ΘΕΟΝΗ αυτές τις ημέρες λανσάρει μια νέα, γυάλινη συσκευασία.

Σε νέα γυάλινα μπουκάλια.

Το ΘΕΟΝΗ αυτές τις ημέρες λανσάρει τη γυάλινη συσκευασία, η οποία ξεκίνησε στις αρχές του 2020, αλλά λόγω της παγκόσμιας κρίσης της Covid-19 αναθεωρήθηκε ο χρονικός ορίζοντας του λανσαρίσματος. Έχουν βγει τέσσερις ολοκαίνουργοι κωδικοί στη γυάλινη φιάλη: το φυσικό μεταλλικό νερό και το φυσικό μεταλλικό νερό με προσθήκη διοξειδίου του άνθρακα (sparkling), σε 1Lt και σε 330ml. Ιδανικά για εστιατόρια και καφέ – μπαρ.

«Το νέο ανθρακούχο νερό ΘΕΟΝΗ σε γυάλινη συσκευασία με ενθουσίασε».

Πλέον, η γυάλινη φιάλη βρίσκεται σε αρκετά premium σημεία όπως σε σημαντικούς γαστρονομικούς προορισμούς και πολυτελή ξενοδοχεία που αντιμετωπίζουν το νερό όπως αντιμετωπίζουν το καλό κρασί ή τον εκλεκτό καφέ.

Ένα ακόμη τσεκ ότι όλα λειτουργούν στην εντέλεια.

Σε περίπου 6 μήνες θα βγει στο εμπόριο νερό ΘΕΟΝΗ σε χάρτινη συσκευασία.

Το Φυσικό μεταλλικό νερό ΘΕΟΝΗ, ωστόσο, έκανε την έκπληξη και ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει λανσάρισμα σε χάρτινη συσκευασία. Αναμένω, πραγματικά, με αγωνία!

Έτοιμο για να το καταναλώσουμε.

Η ΘΕΟΝΗ Α.Ε., πλέον, είναι δυνατή και στις εξαγωγές. Η σειρά που εξάγεται ως επί το πλείστον είναι η σειρά με το γκρι καπάκι και την ασημί ετικέτα, η οποία σερβίρεται σε πολλά εστιατόρια. Μάλιστα το μπουκάλι των 330ml παρουσιάστηκε στην εβδομάδα μόδας στο Παρίσι, στο show της Σήλιας Κριθαριώτη, η οποία και σχεδίασε για αυτή την ενέργεια την ετικέτα THEONI by Celia Kritharioti.

Η προσωπική μου πρόβλεψη είναι ότι το νερό ΘΕΟΝΗ τα επόμενα χρόνια θα είναι ένα παγκόσμιο νερό, γιατί πέρα από την αδιαμφισβήτητη ποιότητά του, οι άνθρωποι που το οραματίστηκαν και δουλεύουν γι’ αυτό έχουν οικολογική συνείδηση και σεβασμό στον άνθρωπο.

Το νερό είναι τρόφιμο. Πίνετε καλό νερό. Είμαστε φτιαγμένοι από αυτό.

 

Γνωρίστε τον κόσμο του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΘΕΟΝΗ:

Facebook: Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ

Instagram: @theoninaturalmineralwater

www.theoni-water.gr

 

Διαβάστε ακόμα: Mεταλλικό νερό ΘΕΟΝΗ και φρούτα, ένας ξεχωριστός -σορμπέ- συνδυασμός.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top