O Aνδρέας Λαγός με το «tagathon.com» δίνει «βήμα» στους μικρούς παραγωγούς της χώρας.

Oι νέες συνθήκες επιζητούν νέες λύσεις και έξυπνες ιδέες. Ο Ανδρέας Λαγός είναι γνωστός για τη μακρά θητεία του στη γαστρονομία. Οι γεύσεις των συνταγών του είναι ευδιάκριτες, έχουν ταυτότητα, απλότητα, ψυχή.

Καλούδια από όλη την ελληνική επικράτεια.

Ο Σαμιώτης σεφ είναι και ένας άοκνος ερευνητής των πρώτων υλών. Η αγάπη του αυτή τον έχει ωθήσει πολλές φορές να «περπατήσει» πολλούς τόπους της πατρίδας μας με σκοπό να βρει εκείνες τις αυθεντικές γεύσεις που προσφέρουν οι κατά τόπους παραγωγοί. Κάπως έτσι γεννήθηκε και η ιδέα του νέου επιχειρηματικού του πρότζεκτ, του online shop «tagathon.com».

Aγνά προϊόντα ελλήνων παραγωγών με σοφιστικέ συσκευασίες έρχονται σπίτι μας μέσω του tagathon.com.

Αυτό το διαδικτυακό κατάστημα είναι η «φωλιά» των μικρών παραγωγών ανά την Ελλάδα που, πλέον, θα έχουν έναν ακόμη κόμβο να προτείνουν τα προϊόντα τους σε εμάς. Ας μην ξεχνάμε πως η λαχτάρα της εξερεύνησης, οι εκλεκτές γεύσεις, η ελληνική φύση, οι αγνές πρώτες ύλες και ο πλούτος της παράδοσης αποτελούν κομμάτια μίας εμπειρίας ασύγκριτης ομορφιάς. Είναι στοιχεία που δίνουν στη ζωή επιπρόσθετη αξία.

H εξερεύνηση ανά την Ελλάδα δίνει στον Ανδρέα Λαγό τη δυνατότητα να βρίσκει πραγματικό «χρυσάφι» που βγαίνει από την ελληνική γη.

Εμπνευσμένο από το ιδεώδες του Επικούρειου Αγαθού, το tagathon είναι ένα project του nomad chef, Ανδρέα Λαγού, που στόχο έχει να αναδείξει έναν ανεκτίμητο κόσμο ποιοτικών αγαθών και μάλιστα με όμορφες, σοφιστικέ συσκευασίες από ταλαντούχους γραφίστες, όχι χύμα ή φολκλόρ. Και έτσι, να προτείνει μία εναλλακτική κουλτούρα κατανάλωσης.

Η δημιουργικότητα των ελλήνων παραγωγών και η «νομαδική» αντίληψη του Ανδρέα Λαγού για τη γαστρονομία ενώνονται σε ένα curated σύνολο προτάσεων.

Θαλασσινό αλάτι σε εκλεκτή συσκευασία.

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το βιολογικό δασόμελο, οι αρχαίες ποικιλίες ελιάς, τα βότανα και οι ξηροί καρποί είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν το όραμα ευζωίας του tagathon. Η δημιουργικότητα των ελλήνων παραγωγών και η «νομαδική» αντίληψη του Ανδρέα Λαγού για τη γαστρονομία ενώνονται σε ένα curated σύνολο προτάσεων, εγκαινιάζοντας μία νέα εποχή γνωριμίας με εγχώρια, premium προϊόντα.

Μαρμελάδες από διάφορα σημεία της χώρας που υπό άλλες συνθήκες δεν θα τις βρίσκαμε εύκολα.

Το άρωμα της εντοπιότητας και το λιτό μεγαλείο της μεσογειακής γευστικής κληρονομιάς μοιάζουν να αποκτούν, μέσα από μοντέρνα ματιά κι αισθητική, ένα ολοκαίνουργιο νόημα.

Στο tagathon.com, ο Ανδρέας Λαγός συγκεντρώνει με προσοχή το απόσταγμα της έρευνάς του ανάμεσα στα καλύτερα ελληνικά προϊόντα και παρουσιάζει δικές του και custom συνθέσεις υψηλής ποιότητας. Ένας κατάλογος που συνδυάζει τις κλασικές αξίες με τις νέες εμπνεύσεις επαναπροσδιορίζει την έννοια των «essentials» της κουζίνας και χαρίζει στην εγχώρια παραγωγή τη θέση που της αξίζει. Στην κορυφή.

Παρθένο ελαιόλαδο. Ακρως χρήσιμο στην καθημερινότητά μας.

Ο Ανδρέας Λαγός επιδιώκει να μάθει την ιστορία του κάθε προϊόντος, το ποιος το έχει φτιάξει και με ποια λογική.

Εχει σημασία να τονιστεί πως σκοπός του είναι να εστιάσει σε μικρές παραγωγές προϊόντων και κάπως έτσι να δώσει μια «πιστοποίηση» σε εκείνους τους παραγωγούς που δημιουργούν με πάθος και μεράκι τα προϊόντα τους και αφιερώνονται στην ποιότητά τους. Οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί ένα προϊόν για να φέρει τη σφραγίδα Tagathon είναι πολλές και έχουν να κάνουν με τον τρόπο που αυτό καλλιεργείται, παράγεται, περνάει από επεξεργασία και διατίθεται.

Ερχονται στο σπίτι σας σε εξαιρετικά καλαίσθητα box.

Επομένως, όχι, η γεύση δεν είναι το μοναδικό και ασφαλές κριτήριο επιλογής ενός προϊόντος. Ο Ανδρέας επιδιώκει να μάθει την ιστορία του, το ποιος το έχει φτιάξει και με ποια λογική. Για να αποδειχθεί και η ηθική αξία του φαγητού. Κάτι απόλυτα κατανοητό στις μέρες μας.

Δεν λείπουν από το online κατάστημα και κεραμικά σκεύη ιδιαίτερης αισθητικής.

Κι αν πιστεύει κανείς πως όλα αυτά τα προϊόντα αφορούν μόνο ένα εξειδικευμένο κατάστημα με delicatessen, άρα δεν έχουν καμία σχέση με την μαγειρική καθημερινότητά μας, τότε θα πρέπει να γίνει σαφές πως τα αγαθά στο Tagathon.com είναι άκρως χρήσιμα για την παραγωγή του καθημερινού μας φαγητού.

O Aνδρέας Λαγός δεν κρίνει μόνο με βάση τη γεύση των προϊόντων, αλλά ψάχνει όλη τη διαδρομή της δημιουργίας τους.

Πώς θα μπορούσε να θεωρηθεί delicatessen το ελαιόλαδο, τα αποξηραμένα βότανα, τα αφεψήματα, οι ξηροί καρποί, τα όσπρια ή το κρασί; Ολα τούτα βρίσκονται στο Tagathon.com με την πιστότητα της γεύσης τους, την υπεραξία της σωστής παραγωγής τους και την ευεργετική προώθηση μικρών παραγωγών που διαδηλώνουν με τη φιλοσοφία τους τα αγνά προϊόντα της ελληνικής γης. Kι όλα αυτά έρχονται στο σπίτι μας μέσω παραγγελίας στο online κατάστημα και μάλιστα σε αρκετά καλαίσθητα box.

Tagathon.com

Διαβάστε ακόμα:  Τρεις εύκολες συνταγές από τον σεφ Ανδρέα Λαγό για τις τελευταίες μέρες της καραντίνας.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top