«Πώς; Η ελληνική μαστίχα σε ένα κοκτέιλ μαζί με την (ηφαιστειακή) ανάσα του μυθικού μεξικάνικου μεσκάλ; Μάλιστα! Διαπιστώστε πώς ταιριάζουν», παροτρύνει ο Γιώργος Μπάγκος.

«Πώς; Η ελληνική μαστίχα σε ένα κοκτέιλ μαζί με την (ηφαιστειακή) ανάσα του μυθικού μεξικάνικου μεσκάλ; Μάλιστα! Διαπιστώστε πώς ταιριάζουν», παροτρύνει ο Γιώργος Μπάγκος.

Υλικά

50 ml Skinos Mastiha Spirit
25 ml βερμούτ Lillet Rose
2ml Lemon bitters
2ml μεσκάλ (κατα προτίμηση Del Maguey Vida)
1 φλούδα λεμονιού για τη γαρνιτούρα

 

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα υλικά με πολύ πάγο σε ένα δοχείο ανάδευσης και σερβίρουμε χωρίς πάγο σε ένα ποτήρι αρωματισμένο με Del Maguey Vida Mezcal (βάζουμε τα 2ml μεσκάλ στο ποτήρι, αναδεύουμε καλά να πάει παντού και αδειάζουμε). Γαρνίρουμε με μια φλούδα λεμονιού.

 

Tip: Τα βερμούτ είναι ενισχυμένοι οίνοι, δηλαδή οξειδώνονται όπως τα κρασιά. Για να διατηρήσουν περισσότερο τη φρεσκάδα τους φυλάξτε τα στο ψυγείο.

 

//Ο Γιώργος Μπάγκος είναι ο bartender του μπαρ Dos Agaves, Αβραμιώτου 12, Μοναστηράκι, τηλ. 695 558 7757. Το «Thief of Thieves», εκτός από το να το φτιάξετε στο σπίτι σας, μπορείτε να το δοκιμάσετε στο νέο κατάλογο του μπαρ The Bank Job, Κολοκοτρώνη 13, Σύνταγμα, τηλ. 6980 743263.

 

Διαβάστε ακόμα: Tα top 5 φαγάδικα της Πάρου για το καλοκαίρι, από τη δημοσιογράφο και κριτικό γεύσης Νίκη Μηταρέα

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top