Τορτίγια με κοτόπουλο, ελιές και φέτα, από τον Βασίλη Τζίμα

Οι πιο δημιουργικοί σεφ προτείνουν συνταγές με ταπεινά υλικά.

 
wraps

Όταν τα αρώματα της Μεσογείου μεταμορφώνονται σε ένα πεντανόστιμο street food.

Υλικά (για 4 τορτίγιες)

1.300 γρ. κοτόπουλο στήθος ψητό
4 τορτίγιες
1 ντομάτα
1 πιπεριά πράσινη
1 κ.γλ. κάππαρη
200 γρ. φέτα τριμμένη
1 κ.γλ. φιλέ ελιάς
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Μισό κρεμμύδι

Εκτέλεση

– Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες και όλα τα λαχανικά σε φέτες.
– Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λάδι, το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε πρώτα τις πιπεριές, μετά από λίγο το κρεμμύδι και την ντομάτα, και, όταν αρχίσουν να ροδίζουν, προσθέτουμε την κάππαρη και τις ελιές. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
– Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200o C.
– Παίρνουμε τις 4 τορτίγιες, βάζουμε στη μέση (χωρισμένο στα τέσσερα) το μείγμα, μετά το κοτόπουλο και τέλος την τριμμένη φέτα. Τις τυλίγουμε σε ρολό και τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Enjoy!

Tip 1: Μπορείτε να αντικαταστήσουμε το κοτόπουλο με οποιοδήποτε αλλαντικό της αρεσκείας σας, καπνιστή γαλοπούλα ή σπεκ.

Tip 2: Αν είστε βέγκαν, αφήνετε έξω από την τορτίγια –δεν χάνει σε νοστιμιά– το κρέας και το τυρί.

//Ο Βασίλης Τζίμας είναι ο σεφ του εστιατορίου «The Mandarin», Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 1, Πολιτεία, τηλ. 210 6201081).

 

Διαβάστε ακόμα: Τα top 5 καλοκαιρινά φαγάδικα της Σύρου

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close