Ως αποτέλεσμα της αρχικής συμφωνίας του Αργεντίνου Pagani με τη Mercedes-AMG, από το 2012 μέχρι το 2015 κατασκευάστηκαν 100 μόνο χειροποίητες Huayra. (photo credit Pagani)

5. Pagani Huayra (2012)

To hypercar του Horacio Pagani, από το μικρό του ατελιέ στη Modena, έχει πάρει το όνομά του από έναν νοτιοαμερικανικό άνεμο, όπως άλλωστε και το Zonda που το Huayra διαδέχτηκε. Με βάρος μόλις 1.350 κιλά και ισχύ 700 περίπου άλογα από τον 6λιτρο, V12 της Mercedes AMG, έχει καλύτερη αναλογία ιπποδύναμης/βάρους ακόμα και από μια Bugatti Veyron SS.

Έτσι, τα 3,5” για τα 0-100 και τα 370 km/h τελικής είναι αναμενόμενα. Το Huayra διαθέτει τέσσερις πτέρυγες, από μια σε κάθε γωνία, που ενεργοποιούνται για να ελαχιστοποιήσουν (ή μεγιστοποιήσουν) την αεροδυναμική αντίσταση ανάλογα με τις συνθήκες (ταχύτητα, γωνία τιμονιού, φρενάρισμα κ.λπ.).

Και gullwing πόρτες φυσικά που, χάρη στην ακαμψία του αμαξώματος από ανθρακονήματα και τιτάνιο, ανοίγουν σχεδόν μέχρι το πάτωμα, επιτρέποντας σχετικά εύκολη είσοδο και έξοδο και σε ευκατάστατους μεσήλικες.

 

Στην επόμενη σελίδα: Η De Tomaso Mangusta που προσπάθησε να τα βάλει με όλους και με όλα.

1 2 3 4 5 6

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top