IMG_9314-1024x682

Το ραντεβού είχε δοθεί για τις 20:00 καθώς έπεφτε το φως, στην πλατεία δίπλα στο Δημοτικό Γυμναστήριο της Φιλοθέης.

Κάποτε έτρεχα συχνά μετά τη δύση του ήλιου. Ειδικά όταν προπονούμουν για το μαραθώνιο και έπρεπε να καλύπτω ως και 50 χιλιόμετρα την εβδομάδα. Θυμάμαι διαδρομές στην πόλη τα καλοκαιρινά βράδια ανάμεσα σε τραπεζοκαθίσματα, αλλά και φθινοπωρινά τρεξίματα στο λόφο του Φιλοπάππου με κρύο, φεγγαρόφως και γαβγίσματα σκύλων. Πάντοτε μόνος, ποτέ με παρέα. Δεν είχα βρεθεί σε after hours αγώνες όπως ο Νυκτερινός Ημιμαραθώνιος της Θεσσαλονίκης ή σε φιλικές συναντήσεις όπως η κλασική “Νυκτερινή Εξόρμηση στη Λαυρεωτική”. Πάντοτε όμως ήθελα να τρέξω με μεγάλη παρέα στο σκοτάδι, σε ένα υγιεινό “ρέηβ πάρτι” με μπόλικες ενδορφίνες…

IMG_9510

Ήταν το πρώτο Light Running event στη Φιλοθέη. Η νέα προπόνηση έχει οριστεί για τις 16 Απριλίου, στη Γλυφάδα.

Έτσι, όταν έμαθα για το πρωτότυπο μήτινγκ που διοργάνωνε η Ford με αφορμή την άφιξη του νέου Mondeo στην Ελλάδα, δήλωσα πρόθυμα συμμετοχή. Η χαλαρή πρώτη προπόνηση της Φιλοθέης συγκέντρωσε τελικά πολύ κόσμο και αρκετούς φίλους. Μιας και δεν υπήρχε χρονομέτρηση και ανταγωνισμός, ήταν μια άριστη ευκαιρία για κουβέντα μετά γυμναστικής.

FordMondeo-5Door_20

Οι περίφημοι Dynamic Led προβολείς της Ford προσαρμόζονται στις συνθήκες οδήγησης υπολογίζοντας το φωτισμό του περιβάλλοντος, εστιάζοντας τη δέσμη και διαμορφώνοντας την ένταση της.

Συνήθως όταν προπονείσαι τη νύχτα τρέχεις στο αντίθετο ρεύμα. Ώστε να διακρίνεις από μακριά τους προβολείς που έρχονται κατα πάνω σου -και να σε δεί έγκαιρα ο οδηγός. Αυτή τη φορά είχαμε τους προβολείς μπροστά, να φωτίζουν το δρόμο, αλλά και πίσω μας, χωρίς την αίσθηση ότι μας καταδιώκουν. Αν έτρεχα μόνος, ίσως να νόμιζα ότι παίζω στο Lost Highway του David Lynch, με τα φώτα να καταπίνουν την άσπρη διαγράμμιση στη μέση του οδοστρώματος, και το φρενήρες χτύπημα στα μηνίγγια να με συντροφεύει. Όμως η παρέα έδωσε έναν τόνο πάρτι στην προπόνηση και μας έκανε να ξεχάσουμε ακόμα και ότι τρέχουμε νύχτα στην πόλη.

IMG_9542

Με ένα προπορευόμενο αυτοκίνητο και ένα ακόμα Mondeo “σκούπα” που ακολουθούσε πίσω από τους δρομείς, οι προβολείς Dynamic LED «οδήγησαν» την προπόνηση.

Οι δρομείς συναντηθήκαμε στις 20:00 στην πλατεία δίπλα στο Δημοτικό Γυμναστήριο της Φιλοθέης. Μισή ώρα αργότερα, ο 7 φορές πρωταθλητής Ελλάδας στο μαραθώνιο Νίκος Πολιάς που δε λείπει από κανένα φιλόδοξο δρομικό event, έδωσε το πρόσταγμα του αφέτη για το fun run. Το πρώτο Ford Mondeo έβαλε μπρος τη μηχανή, άναψε τους προβολείς, και όλοι εμείς αρχίσαμε να τρέχουμε ξοπίσω του. Στο τέρμα του γκρουπ ένα δεύτερο Mondeo, η “σκούπα” που λένε στους αγώνες, ακολουθούσε.

IMG_9379

Ο υπογράφων με την Αγγελική Κοσμοπούλου, μια από τις αγαπημένες μορφές του δρομικού “κινήματος” και αρθρογράφο για το τρέξιμο μεταξύ άλλων, που συνόδευσε ο γιός της, Οδυσσέας.

Τα αυτοκίνητα δεν έκαναν θόρυβο, ούτε πήραμε μυρωδιά το παραμικρό καυσαέριο. Ακόμα και τα περίφημα Dynamic Led φώτα προς τιμήν των οποίων η προπόνηση έγινε στο σκοτάδι, δεν ήταν εκτυφλωτικά. Όπως μάθαμε, οι προβολείς της Ford προσαρμόζονται στις συνθήκες οδήγησης υπολογίζοντας τη φωτεινότητα του περιβάλλοντος, εστιάζοντας τη δέσμη και διαμορφώνοντας την ένταση της. Στη Φιλοθέη, όπου η ταχύτητα ήταν αργή και τα φώτα του Δήμου ικανοποιητικά, οι δέσμες του Mondeo χαμήλωσαν για καλύτερο φωτισμό του δρόμου ακριβώς μπροστά. Αντίθετα αν βγαίναμε στον αυτοκινητόδρομο, οι δέσμες των προβολέων θα ανέβαιναν βελτιώνοντας την ορατότητα σε μακρινή απόσταση.

IMG_9599

Μετά την προπόνηση των 5 χιλιομέτρων, οι συμμετέχοντες εκτέλεσαν πρόγραμμα διατάσεων υπό τις οδηγίες του 7 φορές πρωταθλητή στο μαραθώνιο, Νίκου Πολιά.

Η Πέτρη Λογαρά, Marketing Manager της Ford Motor Ελλάς μας εξήγησε ότι το νέο Ford Mondeo είναι το πρώτο μοντέλο της Ford στην Ευρώπη που χρησιμοποιεί προβολείς με πλήρη λειτουργικότητα LED και ότι με τους προβολείς του το 1ο Light Running Event δεν ήταν μόνο μια πρωτοποριακή αλλά και -το σημαντικότερο- ασφαλής νυχτερινή προπόνηση.

IMG_9584

Η Πέτρη Λογαρά, Marketing Manager της Ford Motor Ελλάς Group και ο Γιώργος Ξηρός, Fitness Manager στο 1ο Ford Mondeo Light Running Event.

Εκείνο που μου έκανε εντύπωση είναι πως όλοι οι συμμετέχοντες τερματίσαμε σχεδόν ταυτόχρονα: Η παρέα είχε ρυθμό και οι δρομείς ήταν καλά προπονημένοι κάτι που λέει πολλά τόσο για την ανταπόκριση της κοινότητας των runners στο προσκλητήριο του Mondeo όσο και για τη γενικότερη θαλερότητα του δρομικού κινήματος στη χώρα μας.

IMG_9430

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και δεν αφορούσε αποκλειστικά σε άντρες. Στην επόμενη προπόνηση, της Γλυφάδας, αναμένεται να τρέξουν ακόμα περισσότερες κυρίες.

Μετά τον τερματισμό, μασουλώντας μια μπάρα δημητριακών, εκτελέσαμε ένα μικρό πρόγραμμα αποθεραπείας υπό τις οδηγίες του Νίκου Πολιά. Μάλιστα, όταν αντιλήφθηκε ότι είχα σταυρώσει τα πόδια μου ανάποδα σε μια διάταση, διέκοψε το πρόγραμμα για να με ξεμπλέξει, με αποτέλεσμα να χάσω την ισορροπία μου. Ήταν μια υπενθύμιση ότι παραμένω απελπιστικά απροπόνητος, και μια αφορμή να τρέξω στο επόμενο Light Running Event, στα νότια.

IMG_9264

Με την αρρενωπή του μάσκα και τους γατίσιους προβολείς, το νέο Mondeo μοιάζει έτοιμο για καταδίωξη Τζέημς Μποντ.

Την Πέμπτη 16 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη νυχτερινή προπόνηση στην περιοχή της Γλυφάδας, με σημείο έναρξης την πλατεία Κατράκη.

 

//Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το FORD MONDEO Light Running Event και για να δηλώσετε συμμετοχή, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: mondeo.lightrunning.gr

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top