Πρώτη ματιά στο “Foodporn”: Ένοχη απόλαυση στη Σαλονίκη

Ακόλαστη μπεργκεροφαγία σε ένα στέκι που μόλις άνοιξε και δεν αφήνει τίποτα στη φαντασία.

 
douzis

Είπαμε food porn λέγεται, όχι food romance. Κάθεσαι στον πάγκο χωρίς προκαταρκτικά και μπήγεις τα δόντια σου στη σάρκα.

Aρχικά με ξένισε το όνομα: Άντε να πας με τα παιδιά σου για burgers και πατατούλες τηγανητές και να σε ρωτούν «Mπαμπά, γιατί το μαγαζί λέγεται έτσι»; Το λογότυπο με τον ταύρο που επιχειρεί να γονιμοποιήσει την αγελάδα έχει επίσης κάτι το οργιαστικό, το καλλιγουλικό, εφόσον αυτά τα ζώα που κάνουν αχαλίνωτο σεξ βρίσκονται ταυτόχρονα αλεσμένα ανάμεσα σε δύο στρογγυλά ψωμάκια στο πιάτο σου.

Ο έρωτας, ο θάνατος, το αίμα -αν τρως το μπέργκερ σου αιμάσσον, όπως πρέπει- και το φαγητό συνδυάζονται σε ένα χώρο με κινηματογραφικές αναφορές. Όχι στον Πίτερ Γκρίναγουεϊ ή στον Μπίγκας Λούνα, αλλά στον Σπίλμπεργκ και τον Ζούκερμπεργκ, οι οποίοι, λόγω των εβραϊκών, γερμανικών επιθέτων τους, μετονομάζονται σε Σπίλμπεργκερ (με τηγανητό αβγό) και Ζουκερμπέργκερ (με λάδι τρούφας). Το χολιγουντιανό αξάν συμπληρώνει το πετυχημένο vintage style κινηματογραφικό billboard που αναγράφει το μενού.

20141113_010537

Μπριοσέ ψωμί, μέτρια ψημένο μπιφτέκι by default, τσένταρ, μπέικον σάλτσα μπάρμπεκιου. Κοστίζει 6,9 ευρώ. Τυχαίο;

Το όνομα τα βγάζει όλα στα φόρα, όμως καταλαβαίνω γιατί το υιοθέτησαν. Ποιοι; Οι δημιουργοί, τα αδέλφια Δούζη (ΕΡΓΟΝ) και το team του Spitaki Cocktail Bar. Διότι, αν δεν το έκαναν εκείνοι, θα προλάβαινε κάποιος άλλος: Είναι πολύ σέξι εμπορική ονομασία για να την αφήσεις ανεκμετάλλευτη.

Βέβαια, το πρόστυχο όνομα που προκαλεί σιελόρροια και ξυπνά μέσα σου το αιμοβόρο κτήνος που θέλει να σφάξει ζώα, να χουφτώσει ξέχειλα ψωμάκια, να περιχύσει πατάτες με γλυκερή κέτσαπ και να παραδοθεί στα ποταπά λαίμαργα ένστικτά του, έχει και μια υπόσχεση: Ότι πράγματι το φαγητό θα ξυπνήσει μέσα σου το ζώο. Ότι δεν θα είναι φίνο για να το ερωτευτείς, αγνό και μαμαδίστικο για να το παντρευτείς, αλλά θα είναι ζουμερό, γευστικό, σχεδόν ανήθικο, για να το ξεσκίσεις.

douzis2

Το χολιγουντιανό αξάν συμπληρώνει το πολύ όμορφο vintage style κινηματογραφικό billboard που αναγράφει το μενού.

Για το αν εκπληρώνει την υπόσχεση αυτή, για το αν κάνει την ένοχη απόλαυση να επιστρέφει στη μνήμη και να σε στοιχειώνει τις νύχτες, ώστε να παίρνεις τους δρόμους μέσα στη βροχή για να παραδοθείς ανελέητα στο ζουμερό σου πάθος, θα επανέλθουμε. Θα φορέσουμε μπορντό πέτσινο σακάκι, γυαλί ηλίου ντεγκραντέ, μακρύ μουστάκι χεβιμεταλάδικο και μπότα από φίδι. Και θα τα δοκιμάσουμε όλα.

Είναι θετικό ότι αυτό το στέκι της διαφθοράς διαθέτει μόνο 7 «κυρίως πιάτα» και είναι και τα 7 αμετανόητα μεγάλα χάμπουργκερ (τα 6 βοδινά της ράτσας Black Angus). Συν τέσσερις σαλάτες. Και πατάτες. Και τέλος. Επίσης, δεν διαθέτει λίστα κρασιών, αλλά σου κλείνει πονηρά το μάτι κάτω από τις σπιτικές λεμονάδες στον κατάλογο με την υποσημείωση: «βότκα στη λεμονάδα, τρία ευρώ».

Κάπως έτσι πέφτουν οι αναστολές και αρχίζει το σκληρό φουντπορνάρισμα. Και, αφού τελειώσεις, έχει παγωτό μηχανής. Μαλακό…

10442542_321293371366777_4113533725826807200_n

Το στέκι της διαφθοράς διαθέτει μόνο 7 “κυρίως πιάτα” και είναι και τα 7 αμετανόητα μεγάλα χάμπουργκερ. Συν τέσσερις σαλάτες. Και πατάτες. Και τέλος.

Το χώρο επιμελήθηκαν οι Urban Soul Project.
Φωτογραφία: Στέφανος Τσακίρης.

Προξένου Κορομηλά 11, Θεσσαλονίκη. Τηλ. 2310222505.

Δείτε ακόμα: Τη συνταγή του “Sexy Cocktail” με ροζέ σαμπάνια και φρέσκα λίτσι.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο δημιουργός της Βασίλισσας, Δημήτρης Λίτινας παρουσιάζει φέτος στο νησί της Αίγινας ένα ξεχωριστό εστιατόριο – μπαρ με έμφαση στα ψαρικά και τα θαλασσινά, αλλά και με εκλεκτές δόσεις από αλκοόλ στο bar του μαγαζιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Συναντήσαμε τους εμπνευστές και δημιουργούς του πρωτοποριακού Ergon House στη Μητροπόλεως, με έντονη δραστηριότητα και εκτός Ελλάδας, και μας μίλησαν για το πάθος που τρέφουν για τον αυθεντικό καφέ. Δύο πραγματικοί Taficionados.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στην πόλη μας που έχει πολλές και νόστιμες ιστορίες να πει και να μας σερβίρει. Εμείς μπήκαμε πρώτοι και μείναμε να τις ακούσουμε. 

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ναι, η όπερα μπορεί να παντρευτεί με τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις. Ο executive chef Δημήτρης Σκαρμούτσος έφτιαξε ένα μενού που μοιάζει με γευστική γεωγραφία της Ελλάδας και η Εθνική Λυρική Σκηνή απέκτησε το δικό της ρεστοράν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro