Ψηλοτάβανη αίθουσα, εντυπωσιακό φωτιστικό,  μαρμάρινα τραπέζια, sur mesure μωσαϊκό, ζεστά και οικεία χρώματα. (Φωτό: Aylo Studio / gallina.gr)

Η πιο φρέσκια εστιατορική άφιξη σην Αθήνα  λέγεται Gallina και βρίσκεται σε μια από τις ολοένα και πιο ενδιαφέρουσες από κάθε άποψη συνοικίες της πόλης, το Κουκάκι.

Η Galina, της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο επιχειρηματίας και συλλέκτης έργων τέχνης Φίλιππος Τσαγκρίδης, έχει στόχο να συνδυάσει δημιουργικά τα οπτικά με τα γευστικά ερεθίσματα, δηλαδή να αναπτύξει μια αρμονική σχέση ανάμεσα στο design, τα εικαστικά, τη γαστρονομία και το κρασί όπου όλα να αναδεικνύονται όπως πρέπει.

Μια αρμονική συνύπαρξη design και γαστρονομίας. (Φωτό: Aylo Studio / gallina.gr).

Για το πρώτο, το design, υπεύθυνο είναι το αρχιτεκτονικό γραφείο LOT και το αδελφό του στούντιο Objects of Common Interest (και τα δύο δραστηριοποιούνται σε ΗΠΑ και Ελλάδα), που ανέλαβαν τα 105 τετραγωνικά του χώρου της οδού Μάρκου Μπότσαρη 49 και πλέον το αποτέλεσμα φαίνεται να τους δικαιώνει.

Ψηλοτάβανη ισόγεια αίθουσα, ένα εντυπωσιακό φωτιστικό,  μαρμάρινα τραπέζια, ζεστά και οικεία χρώματα, μπάρα και ανοιχτή κουζίνα δίνουν το στίγμα ενός εστιατορίου που φαίνεται ότι επενδύει πολύ στην ατμόσφαιρα, αλλά όχι εις βάρος της κουζίνας. Και ακόμα, οι signature καρέκλες Philip προς τιμήν του επιχειρηματία με μαξιλάρια σαν από τζελ, αλλά και η pièce de resistance, το sur mesure μωσαϊκό που φτιάχτηκε in situ.

Η λίστα κρασιού φιλοδοξεί να καταταχτεί στις πιο ψαγμένες της πόλης. (Φωτό: Aylo Studio / gallina.gr).

Εδώ, στα ενδότερα, στο τιμόνι βρίσκεται ο αστεράτος σεφ Παύλος Κυριάκης («The Ζillers») με ένα μενού κοσμοπολίτικων γεύσεων όπου η Ελλάδα, η Γαλλία και η Σκανδιναβία συνυπάρχουν και αλληλοσυμπληρώνονται. Tαρτάρ με wagyu, βασκικό cheesecake με χαβιάρι και άλλα premium comfort φαγητά βγαίνουν από την κουζίνα. Η δε λίστα κρασιού φιλοδοξεί να καταταχτεί στις πιο ψαγμένες της πόλης.

Περισσότερα θα σας πούμε – και θα σας δείξουμε- στην πρώτη μας επίσκεψη που σίγουρα δεν θα αργήσει.

 

//Μάρκου Μπότσαρη 49, Κουκάκι. Κρατήσεις εδώ

 

Διαβάστε ακόμα: «Lygaria»: κυκλαδίτικο omakase – αποκάλυψη στην Τζιά, με σεφ που θήτευσε στο Noma

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top