alleria-Σεφ

Ο Γκίκας Ξενάκης είναι ο σεφ του εστιατορίου «Aleria».

Ψαράδικο ο Μυτιληνιός, Παπάγου 130, Ζωγράφου, τηλ. 210 770 6215. Εδώ θα βρεις τα πιο φρέσκα και ποιοτικά ψάρια, ψαρεμένα απ’ όλη την Ελλάδα. Μπακαλιάρους παραγαδίσιους Αργολίδας, σαρδέλες και κολιούς Μυτιλήνης, γαρίδες Κοιλάδας, άγρια λαυράκια Καβάλας και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Για τον Στρατή το ψάρι είναι οικογενειακή υπόθεση για αρκετές δεκαετίες. Μιλάει για τα ψάρια λες και είναι παιδιά του και πάντα μοιράζεται τις γνώσεις του με τον πελάτη –χωρίς να του κρύβει τίποτα.

Παντοπωλείο Πανδαισία, Αγίου Ιωάννου 41, Αγία Παρασκευή, τηλ. 210 60 17 731. Καταπληκτικός χώρος, με δυο πολύ αγαπητά και ζεστά άτομα για ιδιοκτήτες. Ο Γιάννης και η Τέτη αναβιώνουν με τον καλύτερο τρόπο το παλιό παντοπωλείο. Διαλέγουν πολύ προσεκτικά το τι θα μπει στο μαγαζί τους και έχουν φοβερές γνώσεις πάνω στα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα! Όποτε έχω χρόνο κάθομαι στο cozy πάσο και δοκιμάζω καινούργια πράγματα που φέρνουν.

21827_478470495535343_1138396949_n

Παντοπωλείο Πανδαισία

Ζαχαροπλαστείο Ivoire, Παπανικολή 56-58, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6748447. Το πιο hot ζαχαροπλαστείο αυτή την στιγμή στην Αθήνα! Το κάθε γλυκό κουβαλάει πάνω του το λιγότερο τέσσερις διαφορετικές συνταγές, αρμονικά δεμένες, και ο Διονύσης Αλέρτας αποδεικνύει πως τα γλυκά ενός gourmet εστιατορίου μπορούν άνετα να παίξουν μπάλα και στην βιτρίνα του «Ivoire». Επίσης, απίθανα macaron σε πολλές γεύσεις.

Ποιοτική Αγορά κρεάτων Μαρτάκης – Τσεκούρας, Λεωφ. Πεντέλης 48, Βριλήσσια, τηλ. 210 8031032. Σε αυτό το κρεοπωλείο, που κοντεύει τα 30 χρόνια ζωής, βρίσκεις κυρίως κρέατα από την Ελλάδα –χωρίς να λείπουν και κάποια, «ψαγμένα», από το εξωτερικό. «Άπαιχτα», γεμάτα γεύση, μοσχάρια από τη φάρμα Κουτσιώφτη στην Ημαθία, εξαιρετικά αρνάκια από την Βόνιτσα και φοβερό λουκάνικο από αγριογούρουνο (δικής τους παραγωγής). Ο ιδιοκτήτης του κρεοπωλείου, Γιάννης Μαρτάκης, σε εξυπηρετεί προσωπικά.

296055_346828882070930_1129035710_n

Ποιοτική Αγορά κρεάτων Μαρτάκης – Τσεκούρας

Φούρνος Πνύκα, Πρατίνου 13, Παγκράτι, τηλ. 210 7251941. Ο αγαπημένος μου φούρνος, με ιστορία στο ψωμί πάνω 60 χρόνια! Ψωμί από τα καλύτερα και πιο «ψαγμένα» στάρια: τα αλέθουν μόνοι τους στον δικό τους πετρόμυλο και το ψωμί ζυμώνεται με προζύμι και περιέχει μέσα και βρώμη και κριθάρι. Όποιο τύπο και αν διαλέξετε είναι μια ξεχωριστή εμπειρία, η δική μου μεγάλη αδυναμία, πάντως, είναι το ολικής άλεσης με προζύμι.

 

//«Aleria», Μεγ. Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο, τηλ. 210 5222633.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top