Υλικά για 4-5 άτομα
300 γρ. κριθαράκι μέτριο
80 γρ. γαλοτύρι
1 πιπεριά φλωρίνης
1 πράσινη πιπεριά
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό κολοκύθι
½ μελιτζάνα
½ κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Χυμός από 4 ώριμες ντομάτες
½ δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
– Καθαρίζουμε τα λαχανικά. Κρατάμε τα κοτσάνια για το ζωμό, βράζοντας τα σε μια κατσαρόλα μαζί με 2 επιπλέον κρεμμύδια και 1 ½ λίτρο νερό. Σουρώνουμε.
– Κόβουμε τα λαχανικά μπρινουάζ (μικρά ζαράκια) και τα σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Πρώτα το κρεμμύδι, μετά τις πιπεριές, μετά τα υπόλοιπα λαχανικά και τέλος το σκόρδο. Προσθέτουμε τη ½ κουταλιά πελτέ ντομάτας, το χυμό ντομάτας και το ζωμό. Όταν πάρει μια βράση ρίχνουμε και το κριθαράκι και το αφήνουμε μέχρι να γλασάρει και να θυμίζει ριζότο.
– Ρίχνουμε το δυόσμο, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε, βάζοντας από πάνω το γαλοτύρι και προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
//Ο Νίκος Μεντής είναι ο σεφ του εστιατορίου «Μαύρο Πρόβατο», Αρριανού 31-33, Παγκράτι, τηλ. 210 7223466.
Διαβάστε ακόμα: Top 5 καλοκαιρινά Sauvignon Blanc