Τα fish&chips σε χάρτινο χωνί του Fish Café

Πάμε παντού και τα τρώμε όλα!

 

fishandchips

Τα προτιμάμε «breaded» (πανέ με γαλέτα) παρά «battered» (με κουρκούτι), όταν όμως μιλάμε για το μοναδικό ίσως μέρος που πουλάει αυθεντικά fish&chips σε χάρτινο χωνί στην Αθήνα, δεν μπορείς να έχεις υπερβολικές απαιτήσεις. Το μαγαζί είναι ορίτζιναλ φισεντσιπτσατζίδικο, το πράγμα φωνάζει από μακριά: Οι κοινόχρηστοι πάγκοι απέξω με το ξίδι και το χοντρό αλάτι, οι σάλτσες ταρτάρ στο ψυγείο παραταγμένες για μάχη, τα ολόχρυσα καρούμπαλα από βακαλάο που βγαίνουν από τη φριτέζα. Πρόσθεσε το laundry και το sports bar δίπλα, και νομίζεις ότι είσαι ξανά φοιτητής στην Αγγλία, κι ας μην ήσουν ποτέ φοιτητής στην Αγγλία.

Στα συν: Η μοντέρνα φοιτητική φάση, η φρεσκάδα της παραγγελίας που γίνεται στο λεπτό, το ξίδι –δοκιμάστε το αντί για λεμόνι στο fish, και το χοντρό αλάτι στα chips.

Στα πλην: Βαρύ το κουρκούτι, αδέρφια –το έχει το λάδι του.

Συμπέρασμα: Όχι μόνο μπακαλιάρο-σκορδαλιά (με πατάτα). Τώρα έχουμε και fish & chips.

Fish Café: Βεΐκου 3, Μακρυγιάννη, τηλ. 210 9235813

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στην καρδιά του Ψυρρή υπάρχει ένας θύλακας ηρεμίας που μας μεταφέρει σε κλίμα υπαίθρου. Ριλάξ και τσιμπολόγημα από το καλάθι, στο ανθοστόλιστο roof garden ενός νέου, ιδιοσυγκρασιακού ξενοδοχείου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία του εμπορικού τριγώνου, το ατμοσφαιρικό «42 barstronomy» έχει γράψει -και συνεχίζει να γράφει- τη δική του ιστορία. Είναι το κατάλληλο μέρος για να πιεις τον εκλεκτό Taf καφέ σου. Συναντήσαμε τον δημιουργό του, Σπύρο Κερκύρα, για τη νέα στήλη «The Taficionados».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπήκαμε πρώτοι στο νέο «παιδί» του pastry chef Κρίτωνα Πουλή, το Bon Bon στον Πειραιά. Ένα πρότυπο κατάστημα, εργαστήρι και χώρο παραγωγής ιδεών. Συγκρατήστε το όνομα του Κρίτωνα, θα πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια στην εγχώρια ζαχαροπλαστική.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο δημιουργός της Βασίλισσας, Δημήτρης Λίτινας παρουσιάζει φέτος στο νησί της Αίγινας ένα ξεχωριστό εστιατόριο – μπαρ με έμφαση στα ψαρικά και τα θαλασσινά, αλλά και με εκλεκτές δόσεις από αλκοόλ στο bar του μαγαζιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top Andro